Askerliğimin bir kısmını topçu olarak yaptım. Bize gösterdikleri top mermilerinin kovanları hiç de pirinç gibi durmuyordu. Nerden bileyim yıllar sonra bıçak sanatı formu kurulacak bende üye olacam orada mevzusu geçecek. Bilseydim sorardım mühimmat hocasına 
Ben de henüz yakın zamanda askerliğimi Topçu olarak yaptım. Çeşit çeşit top olduğu gibi çeşit çeşit top mühimmatı var. Mesela biz 155/39mm'lik Obüs toplarda görevliydik. Bunlar ağır teknik destek silahları sınıfında olup dağ komandolara gönderilen türde kovanlı (ki onlar da pirinç'ten, tabanca mühimmatı kovanı gibi oluyor NATO envanterinde sanıyorum) dağ toplarından değildi. Mühimmat haricen eklenen barutla sevk edilen ağırca bir mermiden ibaretti. barut hakkına göre dolum yapılıp tek parça mermi atılıyordu. En yaygın mühimmat olan Tahrip Danesi'nin 46 kg'lik gövdesinin büyük bir bölümünün çelikten (tapaları hariç) imal olduğunu biliyorum. Bu kısımların işlenmesi ve bir bıçağa dönüşmesi daha mümkün gibi göründü bana.
Sanki top mühimmatından bıçak yapma anektodu anlatılırken akılda sadece kovanlı mühimmat kalmış da ona göre top mühimmat kovanından bıçak imal edilmiş gibi bir duruma evrilmiş hikaye.
Bu arada tabii ki mühimmatta kullanılan çeliğin kalitesini ve etkinliğini tam olarak bilemiyorum. ustalarım zaten gerekli tahlili birçok konuda yapıyorlar. fakat anısal olarak Çanakkale'ye atılan top mühimmatından bir bowie ya da saldırma edinmek isterdim. Benim için son derece de değerli olurdu.