Bıçak Sanatı - Forum

kasap bıcagı

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
kasap bıcagı
« : 11 Aralık 2011, 13:59:31 »
kurban bayramı ıcın hem d2 yı denemek hemde bır kasap arkadaşima sözünü yerıne getırmek için yapmış oldugum 4 purofılden elimde kalan 2sınden bırı
toplam uzunluk 30cm
namlu 15.5 cm
kabze 14.5 cm
et kalınlıgı 3mm
pımler murat kucuk kardeşimin benım atölyede yaptıgı mozayık pım denemesınden. bız epoksı donmadı dıye bı kenara atmıştik onlar gelınce elıme deneyeyım dedım bıcagın formunu kasap arkdaş belırledı acıkcası benım derdım sadece d2yı görmektı.
bıcagın bırısını yapıp mezbahya gönderdık  akşama kadar  25 30 büyük baş hayvan kesmısler performans süper yanlızca etı tutugunu söyledıler anlamadım ama
 kurban bayramında bende ıkı büyük üc kücük hayvan kestım bana göre süperdı hatda esnetme dışinda bcaga her türlü işkencegı yaptım d2 benım ıcın süper

arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: kasap bıcagı
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2011, 15:16:10 »
Murat, bu bodrum etkinliğinde sertleştirilenlerden değil mi?

D2'nin handikapı tam pürüssüz kesim yapamaması, eti tuttuğu hikayesi ondan olabilir. Çok tipik bir D2 tarifi vardır, şöyle ünlü bir söz vardır: "D2 takes a lousy edge and holds it forever." Yani "D2 berbat bir ağız tutar ve bunu ilelebet tutar".

Aslında abartıldığı kadar değil, ama tane yapısı ve karbür yapısı abartılı bir çelik olmasından dolayı hep bir testere hissi verir...

Kipmen Sanat web sitesi

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2011, 15:50:19 »

D2'nin handikapı tam pürüssüz kesim yapamaması, eti tuttuğu hikayesi ondan olabilir. Çok tipik bir D2 tarifi vardır, şöyle ünlü bir söz vardır: "D2 takes a lousy edge and holds it forever." Yani "D2 berbat bir ağız tutar ve bunu ilelebet tutar".

Aslında abartıldığı kadar değil, ama tane yapısı ve karbür yapısı abartılı bir çelik olmasından dolayı hep bir testere hissi verir...
emre hocam aynende dogrudur( bu arada ısıl işlem süper olmuş elıne saglık )
yanlız kesımı benım için süper seneye bundan kesme yüzme sıyırma bıcagı yapma nıyetındeyım hatta denıyoruzya kemıye kemıye vurdum yüzünü bozdum ama hala acayıp kesıyordu  :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2011, 15:58:40 »
Murat tam standart kasap bıçaklarından olmuş, eline sağlık. Sapta ne kullandın? Bu arada o yanda duran plaka Bodrumda imza attığımız plaka değil mi  ;)

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2011, 16:40:31 »
Abi bizim acemice mozaik pin denemelerini kullanarak heder etmişsin güzelim bıçağı. :D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2011, 19:40:23 »

o zaman D2 kasap bıçakları için uygun bır seçim  değildir diyebılırmıyız Emre usta..?    bır ıkı tanede ben hazırladım  ve bunlar istanbula mezbahaneye numune olarak gıdecek . böyle bır sorun yaşanırsa  gelecek olan siparişler yatar :(  440c  dahamı uygun olur acaba..?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2011, 20:08:02 »
Bıçak çok güzel gözüküyor.D2 kullanma şansım henüz olmadı.Benim büyük şehirlerden uzak olmam çelik konusunda sıkıntı yaşamamı sağlıyor.Birgün bende böyle bir çelikten kasap bıçakları yaparım.Saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2011, 20:45:18 »
Murat bence çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Benim en çok sevdiğim bıçak tipidir. Kuyruğu tam uzatmamışsın, kabzanın içine kanal açıp mı oturttun yoksa ahşap iki parçamıydı.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2011, 21:01:26 »
 eline sağlık  çok hoş
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2011, 21:35:55 »
Murat tam standart kasap bıçaklarından olmuş, eline sağlık. Sapta ne kullandın? Bu arada o yanda duran plaka Bodrumda imza attığımız plaka değil mi  ;)
sefa hocam sapı istanbuldan toptancıdan almıştım pılastık delıklerı bile hazırdı hazıra kactım yanı :D :D :D pılakada bodrumda imzaladıgımız güzel hatıra oldu benım için

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #10 : 11 Aralık 2011, 21:38:40 »

o zaman D2 kasap bıçakları için uygun bır seçim  değildir diyebılırmıyız Emre usta..?    bır ıkı tanede ben hazırladım  ve bunlar istanbula mezbahaneye numune olarak gıdecek . böyle bır sorun yaşanırsa  gelecek olan siparişler yatar :(  440c  dahamı uygun olur acaba..?

taner ustam bence 2sındende birer tane yapıp gönder garantı olsun

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #11 : 11 Aralık 2011, 21:44:22 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #12 : 11 Aralık 2011, 21:58:26 »
d2 tam olarak parlatıldığında eti tutma olayı var biraz ückağıt yapıp 120 kum zirkonyum ile üstünden gectiğinizde  görünüş ve kesiş acısından gayet başarılı olur ve eti tutmaz
denemiştir :)
t7 çeliğide hemen hemen aynı duruma sahiptir ve genelde aynı şekilde ğiyasaya sürülür.
karbür yapısı  büyük olduğundan iyice parlatıldığında bir vantuz gibi malzemeye yapışmaktadır.
ondan dolayı satine bırakmak enfazla 220kum da bırakmak en güzeli
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #13 : 12 Aralık 2011, 11:09:55 »
Bende Emre ustamın son rötuşlarını ve ısıl işlemini gören  bir D2 bıçağı yapmıştım. Ve yine Emre ustamın göndermiş olduğu mikarta ile kabza yaptım. Bıçağın ağzını 400 kum zımpara ile açtım. Yalnız bir yerinde bir hatam olmuş ki bıçağın ucu neşter gibiyken geri kalan kısmı kessem mi kesmesem mi diye düşünüyor. Acaba neden?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #14 : 12 Aralık 2011, 14:19:15 »
d2 tam olarak parlatıldığında eti tutma olayı var biraz ückağıt yapıp 120 kum zirkonyum ile üstünden gectiğinizde  görünüş ve kesiş acısından gayet başarılı olur ve eti tutmaz
denemiştir :)
t7 çeliğide hemen hemen aynı duruma sahiptir ve genelde aynı şekilde ğiyasaya sürülür.
karbür yapısı  büyük olduğundan iyice parlatıldığında bir vantuz gibi malzemeye yapışmaktadır.
ondan dolayı satine bırakmak enfazla 220kum da bırakmak en güzeli

Aynen. Islak odun kırarken farkettim ben de, yanakları kaba kumda bırakmak çok daha iyi sonuç veriyor. Aynı plakadan kesilmiş iki bıçaktan kendime yaptığım ve kaba bıraktığım bıçak rahat çalışırken, hanıma yapıp ayna gibi parlattığım bıçak sıkışıp kalıyor. Zımparalamayı da namluya dik yapmakta yarar var.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #15 : 12 Aralık 2011, 15:14:24 »
fazla değil sırtan agıza kadar 120 kum zirkonyum işi gayet iyi görüyor :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ