Bıçak Sanatı - Forum

DuraCoat Bıçaklar

DuraCoat Bıçaklar
« : 22 Eylül 2010, 17:54:44 »
Üzerleri DuraCoat kaplama ile kaplanmış custom Benchmade'ler, Busse'ler, Ontario Rat'lar, Strider'lar...

« Son Düzenleme: 24 Eylül 2010, 07:59:49 Gönderen: turan tactical »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: DuraCoat Keskiler
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2010, 18:33:31 »
Çok güzel BIÇAKLAR  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2010, 19:03:18 »
Bu duracoat işini hep merak ediyordum, bıçaklara bakınca fena da durmamış. BIÇAKLAR güzelmiş gerçekten de. Teşekkürler paylaşım için.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2010, 22:02:08 »
çok güzel BIÇAK  8) resimleri bunlar, her nekadar üzerlerindeki kurukafalar yeni yetme çocukluğunca yada sadistçe gibi gözükse de..

Bu arada keski resimlerinizi göremedim.  O:-)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2010, 08:59:00 »
Bu boyayı air brush ile kullanmak mümkün müdür?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2010, 09:59:35 »
Eylem zaten büyük olasılıkla airbrush ile atılmıştır, yoksa o desenler biraz zor gibi.

Ynt: DuraCoat Bıçaklar
« Yanıtla #6 : 24 Eylül 2010, 08:02:46 »
Desenler daha önce hazırlanmış kalıplar ile yapılıyor, önce kurukafa, sonra üzerine serilmiş delikli file vs gibi etiketler yapıştırılıyor.
Duracoat airbrush ile de uygulanıyor ancak HVLP (high velocity, low pressure) tabancalar ile aralarında çok fark var deniyor.
Biz önümüzdeki haftalarda bu malzemeden ateşli silahlar için edineceğiz, bakalım bıçak, balta gibi kamp malzemesi, askeri malzme üzerinde nasıl duracak.

« Yanıtla #7 : 24 Eylül 2010, 10:40:23 »
Malzemeleri sprey şeklinde mi temin edeceksiniz, bir de fiyatı konusnda bilgi verebilirseniz. Aman bu konuda bizi habersiz bırakmayın ^-^ ilk fırsaatta benim de denemek istediğim bir iş. Teşekkürler

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 24 Eylül 2010, 10:47:00 »
Malzemeleri sprey şeklinde mi temin edeceksiniz, bir de fiyatı konusnda bilgi verebilirseniz. Aman bu konuda bizi habersiz bırakmayın ^-^ ilk fırsaatta benim de denemek istediğim bir iş. Teşekkürler

+1'im
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #9 : 25 Eylül 2010, 17:06:22 »
Eylem hocam bildiğiniz gibi benim öğrencilik döneminde oldukça yoğun vakit harcadığım bir konuydu ateşli silahlar. Hala da öyle ancak temeller tabancatufek.com sayesinde okul dönemimde atıldı. O dönemde aklımda olan bir konuydu ancak US'den ülkemize o dönemde üretici firmanın tehlikeli mallar taşımacılığı lisansı yoktu ve getirtememiştik. Şimdi örnek olarak yaklaşık 8 renk standart uygulama DuraCoat ve bir kaç renk de fırınlanabilen ve yüksek sıcaklığa dayanıklı ürün getiriyoruz.
Ürünler HVLP tabancalar ile uygulanabiliyor, sprey kutular halinde diğer kolay çıkarılabilen boyalar gibi satılmıyor.
Hele bir gelsin, ben zaten yardımcı oldum işe sadece, getirmeye ön ayak olan kişi Türkiye temsilciliği ve isim hakkını aldı zannedersem şu günlerde, kendisi işin Türkiye'de satışını da üstlenecek, kendisinden kişisel çalışmak isteyenler için DuraCoat temin etmesini isterim.
Ülkemizde uygulanacak kamuflajlar ile ilgili tüm renklerden benim metnini çevirdiğim listede şunlar vardı:

*  Desert Mint                   
    * Desert Brown                 
    * Desert Beige                 
    * Snow Gray                   
    * White                         
    * Woodland Tan             
    * Woodland Brown       
    * Woodland Green     
    * Matte Black         
    * Magpul Flat Dark Earth
Zannedersem bunca renk arasında işinize yarayan vardır :D
Saygılar,
TT

« Yanıtla #10 : 25 Eylül 2010, 20:58:36 »
Süper haber, kendi adıma şimdiden teşekkürler :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #11 : 25 Eylül 2010, 22:04:25 »
Güzel haber bu. Ben de talibim bu ürüne, incelediğim kadarıyla fosfatlamadan veya "hot blue" metodlarından daha dayanıklı bir kaplama metodu imiş. Özellikle saha kullanımına dönük karbon bıçaklarda çok hoş bir koruma olabilir...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #12 : 25 Eylül 2010, 22:34:12 »
Kesinlikle Ustam, aynı şeyleri düşünmüş olmalıyız ;) Aynı zamanda da sınırsız desen çalışma genişliği :2up

« Yanıtla #13 : 26 Eylül 2010, 00:07:00 »
Tacti-cool keski çalışma niyetine sizler çoktan girmişsiniz anlaşılan. Boyanın sağlanmlığı konusunda aydınlatma için teşekkür ederim, ben de ilk zamanlar incelediğimde diğer kaplama teknikleri içerisinde özellikle paslanmaya, tuza ve çizilmeye dayanım konusunda AR15.com gibi forumlarda çok metih okumuş, ondan sonra da kendi av tüfeklerimi boyamak için getirmeye kalkmış ama becerememiştim.
Gelir gelmez sizleri haberdar etmeye çalışırım, şu aralar çeviri işi ile ben meşgul olduğum için adım adım takip ediyorum sayılır :)
Saygılar,
TT

Not: Sefa ve Emre hocalarımdan rica ediyorum, yapıp yapıp ağzımızı sulandırmayın. Boyayı dahi çözdük hala bir Busse, ESEE bıçak getiremedik sizin kapınıza dayanırım haberiniz olsun :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 26 Eylül 2010, 01:26:22 »
Busse kolay canım. Önce kalıın bir lama alınır. Tahta saplı mutfak bıçaklarımızınkine benzer ama büyükçe bir profil kesilir. o parmak kalınlığındaki çelik saatler boyu zımparalanarak ağzı açılır. Gerisini zaten biliyorsunuz.  :D

Şaka bir yana, benim kıyıda köşede yarım duran iki tane çalışmam vardı ama kafamdaki tasarım bile eskimeye başlamışken bir ara bunları bitirsem iyi de olacak.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #15 : 26 Eylül 2010, 01:40:27 »
Tacti-cool keski çalışma niyetine sizler çoktan girmişsiniz anlaşılan.

Not: Sefa ve Emre hocalarımdan rica ediyorum, yapıp yapıp ağzımızı sulandırmayın. Boyayı dahi çözdük hala bir Busse, ESEE bıçak getiremedik sizin kapınıza dayanırım haberiniz olsun :D
Yok benimkisi "Yahu bu nasıl oluyor acaba ::)" diye meraklanmaktan ;) ama bak şimdiden söyleyeyim keski işine karışmam ^-^ bıçak içinse tamam ;)

« Yanıtla #17 : 26 Eylül 2010, 12:22:05 »
Sitesine baktım ama göremedim, Busse veya Esse çelik olarak ne kullanıyor, bu konuda bilgi var mı? ( düzeltiyorum, Esse genel olarak 1095 kullanıyormuş)
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2010, 12:31:55 Gönderen: sefa çabuk »