Ahmet ( Agel ) bıçağını yaparken farketmiştim , geyik boynuzunun doğal eğimi ve bu eğime göre ortadan yarılacak kesitin seçimi çok önemli . Kabza ve namlu formuna göre çok uygun bir eğimde ve bitirip zımparaya geçildiğinde ,çok az zımparalama alanıyla , derin çizgili doğal dokuyu fazlaca koruyabilecek bir ortadan yarma kesiti seçilmeli . aksi halde yanlardan içe ve dışa eğimli boynuz başları zımpara ile düzeltilince , doğal doku zımparalanmış ve beyazlamış alandan daha az kalıyor .
ustadım gayet güzel olmuş eline sağlık eğerki parlatmak istiyorsan bu saatten sonra olayı ancak ve ancak selulozik parlak vernik cözer bendede bu şekilde bir boynuz var birtanede köyde ormanda bulduğum 3 çatal bir boynuz seninkine benzeyen boynuzu daha kulanmadım ama sonucta ha parlamış ha parlamamış ne önemi varki gayet güzel ve kulanışlı olmuş kirlenmesin diyor ve parlasın diyorsan değimi uygula gayet kolay ve basit bir cözüm
güzel bıçak olmuş elinize sağlık şu boynuz işine bir türlü ısınamadım..
gayet guzel olmus usta eline emegine saglik
güzel bıçak herşeyiyle güzel hele sırt deseni süper olmuş
Elinize kolunuza sağlık efendim çok güzel kullanışlı bir bıçak olmuş..
Hakan abi eline sağlık. sırt desenine bayıldım. Uğurcan boynuz renklendirme ile ilgili bir araştırma yapmış ve sonuçlarını paylaşmıştı hatırlarsanız:http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-(adim-adim)/getik-boynuzu-nasil-renklendirilir/msg24790/#msg24790
Benim boynuz konusunda tecrübemin olmadığını farkeden Muammer Abi konuya ve bıçağa el attı.Beni aradı sağolsun "Mehmet Hakan sen o bıçağı kap gel" dedi ben de koptum haftasonu soluğu Muammer abinin yanında aldım. Hem nasıl yapılır gösterdi hem de bıçağı parlattı. Artık resim yakında gelir.Zımparasını da Cem yaptı parnak iyileşmişti. İkisine de çok çok teşekkür ediyorum.
ya bir an şaşırdım bu forum, bizim forum dimi?bu bıçakları siz yaptınız, ben blade forumda falan değilim, burası Türkiye...!mehmet bey gerçekten çok güzel bir işe imza atmışsınız. her şeyiyle çok güzel, tebrikler.
Hakan bıçak çok güzel olmuş ve ne yalan söyleyim beni de heveslendirdi... Biraz daha bekleyim de sonra yaparım diye beklettiğim damascus lamaya sanırım ben de sayende girişeceğim. Çok yakışıklı olmuş gerçekten.... Bu arada tesadüfen de olsa Muammer usta'nın dükkanında seninle tanıştığıma da çok sevindim, insanları tanıyınca eserleri daha anlamlı geliyor...
çok iyi