Merhaba arkadaşlar,
Bıçak bileme işine merak salmış birisi olarak elimdeki malzemeleri paylaşmak istedim.
Sağdan soldan edindiğim ucuz yollu bu malzemeler ile deneye yanıla oldukça iyi işler çıkarır oldum.
Forum kayıtlarında bulunsun : )
Kullandığım malzemeler,
1-Tırpan taşı : 50-150 grid arası sanırım, kaba işler ve ağız açma amaçlı (bütün hırdavatçılarda bulunur)
2-Çift taraflı gaz taşı: 200-400 grit geniş düz yüzeyli olduğundan tırpan taşından sonra düzgün ağız açmaya kaba bilemeye kullanıyorum.
3-Girit taşı: 1000-1500 grit arası ince bilemede kullanıyorum. 1 yüzyinde metal parlatıcı pasta ile 1 yüzeyinde yağ ile çalışıyorum toplamda 5 yüzey var. Eminönü Güney hırdavattan almıştım.
4-Kemer: Üzerine metal parlatıcı ile katman oluşturum ayna parlaklığı elde etme amacıyla girit taşından sonra masa üzerinde yada biryere gererek kullanıyorum.
5-Henkel metylan metal parlatıcı ,
6-Zeytin yağı: Girit taşında ve kemerdeki metal parlatıcıyı yumuşatıp yaymada kullanıyorum.
7-Skotch: Aş aşındırma ile korozyonlu Yüzeyleri temizleme amacıyla kullanıyorum.
8-Bez
9-Keçeli kalem: açılan ağızları boyayarak yapılan bilemede ağız aşınmasını ve açıyı kontrol amacıyla kullanıyorum.
Herkese iyi günler.