Bıçak Sanatı - Forum

çakma güvenlik kamerası aldım,fikir lazım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
çakma güvenlik kamerası aldım,fikir lazım
« : 02 Temmuz 2013, 01:00:53 »
selam arkadaşlar,fikir lazım
bizim diğer evin olduğu apartman,şehrin ortasında işlek yerde,bu yüzden apartmana ortalama 2 aydabir hırsız giriyor,apartmanda girmedikleri ev kalmadı,yöneticiye dedim ama yapmadı
çoğu teknolojiden habersiz bilgisayar bile kullanamıyor,bu yüzden gerçek kamera işi belki onlar için zor olabilir,bilgisayarı bozarlarsa bağlantıyı koparırlar vs..zaten anlamıyorlar,ayrıca hepsi paralı ama aidatı bile ödemezler pintiler,geçen hafta kiracı evde uyurken gündüz vakti,kapıyı kırıp eve girmişler,birde karşı daireyi soymuşlar,birazda kanunların gevşekliği,serbest bırakmalarından oluyor,neyse...
bende bugün gittim çakma güvenlik kamerası aldım,gidip hediye edicem
aldım ama ustası olan kişi çakma olduğunu anlar,detaylara girmek lazım,kameranın arkası boşlukta kalmamalı,duvarın arkasına bakan kişi kablo uzamadığını görürse anlar
bu yüzden duvar arkasından kablo çekebilirim
bunun dışında rengi açık mavi gibi duruyor ve lenside cam beyazı,birde lens üzerinde yazılar var
siyaha boyasammı diye düşündüm,lenside boyarım,yazılarada zımpara atarım,ne dersiniz,fikir lazım,genel muhabbete yazdım,konu önemlidir,çözüm bulmam lazım  :'(
ayrıca buna 3 kalem pil takılıyor ve sağa sola tak tak tak ses çıkarıp saçma sapan dönüyor ve takılıyor,kırmızı ampülüde yanıyor,oda çakma olduğunu belli ediyor diye pil takmıcam

video
http://www.youtube.com/watch?v=o5YSa6r6hQ0
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2013, 01:04:13 Gönderen: merttt9 »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: çakma güvenlik kamerası aldım,fikir lazım
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2013, 09:13:41 »
Gerçeğini Ebay'dan 12 dolara sipariş etmiştim 2 dolar da güç kaynağı, inşallah yoldalar. Gece de görüyor. Sahte kamera koymak yerine gerçeğini koy, kullanmayacaksan bağlama olsun bitsin.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2013, 09:19:31 »
Gerçeğini Ebay'dan 12 dolara sipariş etmiştim 2 dolar da güç kaynağı, inşallah yoldalar. Gece de görüyor. Sahte kamera koymak yerine gerçeğini koy, kullanmayacaksan bağlama olsun bitsin.

bundan ucuza gelmiş,bilgi için sağol,ebay aklıma gelmemişti,1 tanede ondan alayım,bir diske kaydetse bilgisayara bağlanmasa bile,lazım olunca oradan polisler alır,bence faydasıda olur,yönetici zaten zemin katta onun eve konulabilir,ama diğer sorun,yakalanan kişi kablo uzantısından bağlı olduğu evede girebilir,wireless model olsa daha iyi olabilir aslında,kablo yoksa ana cihazın durduğu evi bilemezler
ebayda genelde 50 dolardan başlıyor,link ekleyebilirsen bende bakarım  :2up
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2013, 09:31:15 Gönderen: merttt9 »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2013, 09:31:27 »
Dediğim kamera sadece ses ve video çıkışı veriyor, kaydetmiyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2013, 09:36:28 »
Dediğim kamera sadece ses ve video çıkışı veriyor, kaydetmiyor.
anladım, sağol

mustafaalis

• 51
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2013, 09:46:42 »
bu kameranın caydırıcı kamera olduğunu hırsızlar herkesten daha iyi biliyor... kablosuz kamera belki pahalıya patlayabilir ama 4cam+dvr+monitör montaj dahil 1000 tl ye yapan birçok piyasa firması var araştırmaya değer diye düşünüyorum kabloyu takip edip evi tespitedecek hırsızda herşeyi göze almıştır bence ama kamera işi olmaz diyorsanızda şöyle muzip bir fikrim olabilir   :) binada sıkı yönetim ilan edilsin akşam 22:00 dan sonra herkez kapı koluna elektrik versin  :D
Yok yok, kini söküp atmalı yürekten.
Er sırra, göz yaşı kuvvetli bilekten.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2013, 09:49:01 »
2 hata arayla iki esnaf arkadasimizin isyerleri soyuldu cadde uzerinde kamera alarm ve otomtik kepenkleri var yolun karsi tarafinda mobs kamerasi var ona ragmen soyuldular ve malesef polis arkadaslar bu konuda cok yetersiz ve ilgisizler butarz olaylarla cokca karsilasmanin verdigi bikkinlik diyicem ama bazi konularda nekadar istekli olduklarinida biliyoruz gaz bonbasi ve buradan sayamicagim bicok sey ama siz yinede onleminizi alin umutsuzluga dusmemekte fayda var

merttt9

• 1419
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2013, 10:03:21 »
arkadaşın evinde 1 gece kalırken,dündüzleyin 5 saatliğine gezmeye gittik,evden laptopu aldılar
kapıda oynayan çocukları çağırdım tarif ettirdim ama polisler ciddiyede almadılar,oysa kapı kapı gezen 2 kadına o saatlerde mobeselerden baksalardı bulurlardı,polislerin ilgisizliğini gördüm ama yazmamıştım,yukarıda yazıldı diye ekledim
bu çakma kamerayı akşama bu şekilde boyamadan vericem,büyük ihtimal işe yaramıcak,o zaman eylem ustanınki gibi kamera alabilirim nasıl olsa ucuza gelecek,oda olmazsa gerçek sistem deneriz,apartmanda herkes elini cebine atar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 02 Temmuz 2013, 10:56:32 »
kale kılıdın  bır uygulaması var . kamera vs takılıyor. herhangı bır durumda gereklı yerlere uyarı mesaj vs gıdıyor. sadece aylık 30 yada 35 tl alınıyormuş bu işlemler için. bunu kendı çilingirimizden duydum. yenı atölyem bıraz sapa yerde bende alarm  taktırmayı  düşünüyorum.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #9 : 02 Temmuz 2013, 12:47:16 »
mutlaka gerçek kamera taktırın.sonunda çok caydırıcı da oluyor.bence fuzuli değil zorunlu masraf.geçmiş olsun.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #10 : 02 Temmuz 2013, 14:30:44 »
kale kılıdın  bır uygulaması var . kamera vs takılıyor. herhangı bır durumda gereklı yerlere uyarı mesaj vs gıdıyor. sadece aylık 30 yada 35 tl alınıyormuş bu işlemler için. bunu kendı çilingirimizden duydum. yenı atölyem bıraz sapa yerde bende alarm  taktırmayı  düşünüyorum.

hımmmm cok guzel atölyenın adresını bı yollla bana cok sey almıycam kabza malzemelri ocagı bıde o gordugum orsu alıcam ama ors bıraz agırdı tasımak ıcın yardıma gelırsın artık :D

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #11 : 02 Temmuz 2013, 16:03:32 »
Kameranın bir işe yaradığı yok.

6 ay önce dükkanımıza hırsız girdi. Neticede kamerada yüzü, gözü herşeyi göründü. Hatta adam 4 tane plazmayı (plazmalardan 3 ü pc ekranı boyunda ama plazma) kollarının altına alıp motoruna binerken motorun plakası bile göründü.

Her polis üstüne alınmasın "kahraman türk polisimiz" yüz, parmak izi ve motor plakası olan hırsızı anca 5 ay içinde buldular ve kapımıza gelip "hırsız bulundu hala şikayetçimisiniz" diye bir soru sordular. Biz de şikayetçiyiz dedik ki daha önceden yazılı şikayette de bulunmuştuk.

Daha sonra akşam karakola gittik, hırsızın salınmış olduğunu gördük ve mallar da bulunamamış.

İzmir-Göztepe Karakolu.

Ha bu arada adamın verdiği zarar çaldığı malla kalsa iyi, kırıp döktükleriyle en az 6 bin tl zarara girdik. Çaldıklarıyla 2 bin tl civarı. Siz düşünün...
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

merttt9

• 1419
« Yanıtla #12 : 03 Temmuz 2013, 00:17:21 »
berke kanunların düzenlenmesi lazım,bir kişinin malına zarar verilmişse, o kişinin adına,ömür boyunca o parayı ödeme şartı konması lazım
molotof atıp arabaları yakanlara 100 bin tl zarar kesilse,o kişileri hapiste çalıştırsalar yada saldıklarında,maaşından devlet kesse
o zaman kimsenin arabasını yakmazlardı,aslında ülkeyi adam etmek çok kolay iş,ama bunu yapmak isteyenler olması lazım kanunları o şekilde yapmaları lazım
sorun burda yapan yok  ;)

bu arada kamerayı yöneticiye verdim çivi bulup takacak,konuştuk ve işe yaramayabilir dedim
2.ci aşamada boyarız dedim,oda yaramazsa o zaman çöpe atarız,gerçek kamera alırız dedim
aidatı 5 tl yi bile kimse vermiyor,problemli apartman,apartman elektrikleri kesilmesin diye gönüllü ev sahibi arıyorlarmış,durum vahip 1000 tl ye güldü toplayamayız dedi,bağış olursa olur dedi
bu durumda arızalı gerçek kameraya yönlenicem,yada eylem ustanın taktiği olur
kameralı kapı kilidide iyi onada bakmak lazım
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2013, 00:19:31 Gönderen: merttt9 »

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #13 : 03 Temmuz 2013, 02:05:26 »
berke kanunların düzenlenmesi lazım,bir kişinin malına zarar verilmişse, o kişinin adına,ömür boyunca o parayı ödeme şartı konması lazım
molotof atıp arabaları yakanlara 100 bin tl zarar kesilse,o kişileri hapiste çalıştırsalar yada saldıklarında,maaşından devlet kesse
o zaman kimsenin arabasını yakmazlardı,aslında ülkeyi adam etmek çok kolay iş,ama bunu yapmak isteyenler olması lazım kanunları o şekilde yapmaları lazım
sorun burda yapan yok  ;)

bu arada kamerayı yöneticiye verdim çivi bulup takacak,konuştuk ve işe yaramayabilir dedim
2.ci aşamada boyarız dedim,oda yaramazsa o zaman çöpe atarız,gerçek kamera alırız dedim
aidatı 5 tl yi bile kimse vermiyor,problemli apartman,apartman elektrikleri kesilmesin diye gönüllü ev sahibi arıyorlarmış,durum vahip 1000 tl ye güldü toplayamayız dedi,bağış olursa olur dedi
bu durumda arızalı gerçek kameraya yönlenicem,yada eylem ustanın taktiği olur
kameralı kapı kilidide iyi onada bakmak lazım
Şikayet var, delil var yine de salıyorlar usta. Burda yargıda bir sorun yok savcılığa sevk etmeleri gerekiyordu ama saldılar. Var bi yolsuzluk... Ha bu arada o kamera kayıtlarınıda kaybetmişler sen düşün :)
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #14 : 08 Temmuz 2013, 14:56:38 »
Bu bayağı adi bir çakma imiş.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #15 : 09 Temmuz 2013, 14:38:23 »
alacak varsa bunu almasın,arızalı kamera bulup alın,onunda gece görüş kırmızı ledleri yanmaz,ordan anlarlar ama yinede bundan iyi olur,ben aldım ama ııh beğenmedim,alacak olanın aklında olsun

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #16 : 31 Temmuz 2013, 10:18:00 »
Sipariş ettiğim kamera geldi. Mis gibi kameraymış.
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
« Yanıtla #17 : 31 Temmuz 2013, 16:12:21 »
hayırlı olsun eylem usta
bende 3 kere gittim baktım,1 aydır yönetici kamerayı takmamış,belki içeriye takmıştır,yada beğenmemiş olabilirler
yine alırsam eylem ustanın taktiğini yapıcam  :)