Bıçak Sanatı - Forum

sıvı metal

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: sıvı metal
« Yanıtla #40 : 12 Ağustos 2011, 22:57:58 »
Kaybolan mum tekniği ve bronz döküm bu işte iş görürmüydü acep, orjinal damgalar var Tandy'den, belki kopyalayıp çoğaltabilirdik  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #41 : 13 Ağustos 2011, 19:19:55 »
Sn. arkadaşlar,

Google'da "Würth on-line Shop" tarifinden sanki demir/çelik zerreleri ile doldurulmuş bir epoxy(?)msi resinli iki bazlı bir ürün olarak anladım. Miktar 500 gram fiat 188TL. Bu kime uygun gelir bilemem, Şayet daha ufak ambalajlar varsa (fazla araştırmadım) ufak kullanımlar veya denemeler için çok daha cazip olabilir.

Şimdi "dinozorca" bir eklenti:
1963 senesinde bir arkadaşımın Morris-Minor otosunun karbüratör bağlantı flancı kopmuştu. O zamanki epoxy teknolojisiyle üretilmiş (iki ufakça tüpte) atıyorum; Plastic Steel veya Steel Epoxy veya Steel Bond, filân gibi bir yapıştırıcıyla iyice temizlediği yüzeyleri yapıştırdı. Ertesi günü biraz tesviyeden sonra otosuna karbüratörü bağladı. İki yıl sonra ben İngiltere'den ayrılırken halâ aynı otoyu o karbüratörle kullanıyordu.

Şayet 46 yılda bu gibi teknolojilerde bir kıdım ilerleme olmuşsa, Würth'ün iddiaları geçerli olabilir.
Mesele bence, şayet daha ufak ambalajlar yoksa kaç kişi bu miktarda nesneyi bu fiyata ezbere alır???

Saygılar,

alikozanoglu

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #42 : 13 Ağustos 2011, 21:02:35 »
Sn. arkadaşlar,

Bu arada aklıma geldi. Bir ara 404 markasının "Plâstik Çelik" (galiba) diye bir ürünü vardı. Demir/çelik tozlu olan siyah kısım bir ufak teneke kutuda, şeffaf olan sertleştricisi ise bir ufak tüpte idi. Ürün 4:1 oranında karıştırılıp kullanılıyordu ve kullandığım bir kaç döküm demir tamirinde çok işe yaramıştı. Yalnız kullandığım yerler normal üstü veya altı bir ısıda kullanılacak şeyler değildi.
Halâ yapıldığını sanmam, fakat galiba BISON, ALTECO ve bazı diğer markaların da benzer metal içerikli ürünleri var. Onların kalıplanması, sonraki işlenme kabiliyetleri, ve tabii sağlamlıkları hakkında hiç bir fikrim yok.
Yine de "çorbada tuzumuz bulunsun" yönünden . . .

Saygılar,

alikozanoglu

« Yanıtla #43 : 13 Ağustos 2011, 21:52:14 »
404 ün dediğin ürününden hala yapılıyor Ali abi. Küçük bir teneke kutu ve yanında plastik bir kutu ( sertleştirici) içinde harbiden de metal tozları var. Donarsa ocakta ısıtıp sıvılaştırıp yeniden kullanıyorsun. Dediğin ürün çok geç donuyor ama donduğunda gerçekten inanılmaz sağlam. Motosikletimin ana blok altında çatlak vardı kanal açıp bununla tamir etmiştim ve yıllarca kullanmıştım.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #44 : 13 Ağustos 2011, 23:18:06 »
kalıplanmış epoksi deri izleme kalemi olarak biraz zayıf ve fazla esnek kaçardı, keskin bir figür deriye geçiremeyebilir...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #45 : 13 Ağustos 2011, 23:56:02 »
Aynı fikirdeyim, konu zaten deri kaleminden çıkıştı, direk epoksi oldu bence ;)