Bıçak Sanatı - Forum

çeliğe görsel işlemek

cem.KÖROĞLU

• **
  • 56
    • https://www.instagram.com/bolllinger?igsh=MTZsNWk3NG14bHBqYQ==
  • Meslek: elektronik teknisyeni
  • Yer: İSTANBUL
çeliğe görsel işlemek
« : 06 Ekim 2024, 21:50:41 »
Merhaba ,paylaştıgım resimde bıçakların üzerindeki eskitme harici yuvarlak şekiller oyuklar hangi aletle yapılmıştır ? dremel ile oymamı yoksa yuvarlak birşeyle vurularak şekilmi oluşturulmuş acaba

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: çeliğe görsel işlemek
« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2024, 00:56:20 »
Bombe başlı çekiç veya muadili. Eskitme de resimden göründüğü kadarıyla ısıl işlemden sonra basitce temizleme ve meneviş.

« Yanıtla #2 : 07 Ekim 2024, 01:00:08 »
Bombe başlı çekiçle gelişigüzel vurularak izlenmiş, diğerleri de döverek şekillendirme sonrası hiç bir işlem yapılmadan bırakılmış gibi görünüyor.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2024, 09:57:25 »
Ustalar cevabı vermiş zaten, ben gözüme takılan şeyi belirteyim.

Bence sağdaki ikisinde bombe başlı çekiçle yapılan izler çok seyrek ve "iz olsun" diyerek yapılmış gibi göründüğü için (yapan ustayı tenzih ederim, sadece görüntüden bahsediyorum, yapılan işleme bir karalamam yoktur) çok eğreti duruyor. Gözü tırmalıyor. Diğerleri ise tam aksine, oldukça yerinde ve güzel hissettiriyor.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

« Yanıtla #4 : 07 Ekim 2024, 21:36:10 »
Ustalar cevabı vermiş zaten, ben gözüme takılan şeyi belirteyim.

Bence sağdaki ikisinde bombe başlı çekiçle yapılan izler çok seyrek ve "iz olsun" diyerek yapılmış gibi göründüğü için (yapan ustayı tenzih ederim, sadece görüntüden bahsediyorum, yapılan işleme bir karalamam yoktur) çok eğreti duruyor. Gözü tırmalıyor. Diğerleri ise tam aksine, oldukça yerinde ve güzel hissettiriyor.
Aynı fikirdeyim.