Şaban, öncelikle ellerine sağlık. Arkadaşlar güzel şeyler yazınca, benim yazacaklarım biraz oyun bozmak gibi olacak ama, ne yapalım mahalleye de bir deli lazım

yapacağım eleştiriler kesinlikle tatminsizlik değil, işin daha doğru olabilmesi içindir.
Namlu gayet güzel ancak Hamon yeterli ve tatmin edici değil.
Kuyruk, kuyruk sonuna doğru biraz daha daralmalıydı, ki bu Habaki yi yerleştirirken kolaylık sağlar ve hem kalınlık hem de yüzey kuyruk sonuna doğru incelerek ( konikleşerek) gitmeli ki habaki oradaki yerinde hiç hareket edemesin. Tabi sırttan kesit görmediğim için kuyruk sonuna doğru incelmeyi göremedim, belki de incelerek gidiyordur.
Habaki nin hem namlu yüzeyine hem de sırt ( mune) kısmına oturuşu sorunlu ve iyi alışmamış, bu durum Shirasaya bir Tanto da çok fazla güzü rahatsız eder. Bu tür Tantolar yapısı çok sade işler olduğu için, en küçük bir hatayı gösterir. Habaki nin sert lehiminde de sorun olmuş sanıyorum. Habaki yüzeyine yaptığın deseni eğer böyle yapacaksan bence yapma, sade bırak çok daha iyi durur emin ol. Aşağıya iki fotoğraf ekliyorum, söylemek istediğimi daha iyi anlatacaktır.

Ayrıca, bu başlıktaki Habaki çok doğru yapılmış bir Habaki ve namluyla uyumu gerçekten çok iyi, öneririm.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14281.msg250083#msg250083Hem sap hem de Saya gerçekten çok iyi olmuş, hele de kullandığın ahşabın Dişbudak olduğunu düşününce insan saygı duyuyor

ancak,
Dişbudak çok sert bir ağaç ve Saya için uygun değil, hem oyması hem de bıçak içine girip çıkarken sorun yaratması bu ve benzeri ağaçları tercih etmemek için bir neden. Bunun yerine eğer bulabilirsen akçaağaç veya sarı kavak, manolya çok daha ideal olur. Hem Seni yormaz hem de bıçağı

Böyle bir işe başlamak gerçekten önemli ve en azından neyi yapman neyi yapmaman gerektiğini Sana gösterir. Eleştirileri hem alınmayacağını düşündüğüm, hemde Seni daha ileriye götürme amacından ötürü yaptım. Tekrar ellerine sağlık