Eline sağlık abi su soğukmuydu?
Sağolasın.

Bahçede kovada bekleyen suydu. Isıtma yapmadım.
Hocam eline sağlık. Bunda kesin hamon da vardır, hiç çıkmadı mı? Bir de hocam sanki Mansi formunda tek taraftan ağız olmuyor muydu? Buna her iki taraftan da ağız açmışsın.
Sağolasın Orkun.

Belki su verme hattı benzeri birşey çıkar. Düşünmedim de açıkcası.
Geleneksel mansi taşlama formlarında, sol taraf için çok az açıyla namlunun yarısını geçen taşlamalara rastlanabiliyor. Niyetim derin kalmış eğe diş izlerini yoketmek olunca bir-iki derecelik tama yakın bir taşlama yaptım. Taşlama tek taraflı denebilir.
Kurbanda kullanma amaçlı yapınca biraz yorumlama da var. Mesela namlu normalden biraz daha enli.

Mehmet hocam eline sağlık. Eğenin dişlerini iyi korumuşsun, aksi durumda aşırı göze çarpıyor, keşke dişler de alınsaymış dedirtiyor. Yalancı portakalın da desenlerini sevdim, biraz eski bıçakları hatırlattı bana ton ve desen olarak.
Hamon vs. çalışması olmamasına rağmen sori alabiliyor mu hocam bıçaklar? Yoksa hamon çalışmanız mı vardı? Bir de böyle asimetrik taşlama açılarının olduğu namlularda daha çok yanal eğilmeler olmasını beklemez miyiz yoksa ben mi çok alakasız bir ilişki kurdum? Sori deyince şaşırdım açıkçası.
Sağolasın Mustafa.
Yalancı portakalın gövdesinde daha sarı tonlar hakim olurken, dal dediğimiz taraflarda kırmızı tonları daha baskın. (Benim elimdeki öyle) Ayrıca ağacın gövdesinde ve dallarında süngerimsi öz oluyor. Bu dal parçasında deliği bu kısma deldim.
Bunun çıkan tozunu suyla yıkamayacaksın. Gören dana kesilmiş sanır.
Sori ile ilgili kısıtlı tecrübemi şöyle özetleyebilirim. Yamulma erken soğuyan taraftan geç suğuyan tarafa doğru oluyor.
Yani kaplanan tarafa yada ince taraftan kalın tarafa doğru.
Yamulma bu işde beklenebir bir sonuç. Israrla normalizasyon. Yamulursa da elastik evrede müdahale. (Sol tarafta namluda bazı doku çalışması tarzı şeyler var. Onlar yamukluğu düzeltmek için müdahaledeki çekiç izlerini yoketmek için yapılmış olabilir.

) Yine düzelmedi menevişte müdahale...