Bıçak Sanatı - Forum

buda benden olsun yeni

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: buda benden olsun yeni
« Yanıtla #20 : 05 Mayıs 2022, 09:25:02 »
Ersin ustam eline sağlık. Kılıflar da bıçaklar da güzel. :2up

Kalemler için başlangıçta kendiniz belirlediğiniz basit bir kaçını kendiniz yapamaz mısınız? İşleri gördükçe yapılabilir gibime geliyor. Forumda örnekleri var ne de olsa.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Ersin erbil

• *
  • 48
  • Meslek: CNC isleme CMM ölçüm tezgahları
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 05 Mayıs 2022, 10:37:49 »
Teşekkürler Mustafa kardeşim zaten çok kalem düşünmüyorum aklımda 3/4 tane model var onlar yeterli olacaktır.
 Kendim yapabilirim ama şuan biraz işler yoğun ama Zaman bulursam ilk fırsatta onuda yapabilirim

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #22 : 06 Mayıs 2022, 01:59:11 »
Elinize sağlık.
Dikişleri daha sık yapabilirsiniz.
Geniş aralıklı deliklere kalın ip dar aralıklı dikişlere ince ip kullanıp sizin için ideal genişliği ve ip kalınlığını bulduğunuzda, görsel olarak harika işler çıkacaktır.
Kenar boyasındaki ufak kaçmalara daha dikkat etmenizi tavsiye ederim deri işçiliği gerçekten zahmetli derilerde kıymetli, bıçaklarınızda çok güzel. Daha özenli bir çalışmayı hak ediyor bütün materyaller.
Bunlar belirtmek istediğim genel işçilik kısımları birde bıçağın kalıbını belli etmek için deri üzerindeki çizgiler var onlarıda ben şahsen yakıştırmıyorum deri kılıflara.
Elinize emeğinize sağlık inşallah daha temiz işçiliklerle çok daha güzel kılıflar görmeyi umuyorum  O:-)

Ersin erbil

• *
  • 48
« Yanıtla #23 : 06 Mayıs 2022, 12:38:16 »
Elinize sağlık.
Dikişleri daha sık yapabilirsiniz.
Geniş aralıklı deliklere kalın ip dar aralıklı dikişlere ince ip kullanıp sizin için ideal genişliği ve ip kalınlığını bulduğunuzda, görsel olarak harika işler çıkacaktır.
Kenar boyasındaki ufak kaçmalara daha dikkat etmenizi tavsiye ederim deri işçiliği gerçekten zahmetli derilerde kıymetli, bıçaklarınızda çok güzel. Daha özenli bir çalışmayı hak ediyor bütün materyaller.
Bunlar belirtmek istediğim genel işçilik kısımları birde bıçağın kalıbını belli etmek için deri üzerindeki çizgiler var onlarıda ben şahsen yakıştırmıyorum deri kılıflara.
Elinize emeğinize sağlık inşallah daha temiz işçiliklerle çok daha güzel kılıflar görmeyi umuyorum  O:-)
  Teşekkür ederim Yasin kardeşim doğru söylüyorsun dikiş deliklerini herhangi bir aparatla belirlemek lazım birde ilk kılıf olduğu için bunlar dış faktörler den dolayı operasyon imalat sıralaması kaydığı için bazı hatalarda ondan oldu boya konusu zaten işlem sırası hatasına yol açtı inşallah bir sonraki kılıf daha iyi olacak teşekkürler kolay gelsin

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #24 : 06 Mayıs 2022, 13:52:38 »
Ersin kardeşim eline sağlık güzel bıçaklar olmuş.Tam avcı işi.Kılıf konusuna gelince dikiş kanalı açmak için çizgi çizmek için kenar düzeltmek için linol denilen  5 li alet var ondan bir tane alırsanız işinizi daha düzgün yapmanızda faydalı olacaktır. Craft aletlerini civatadan kendiniz yapabilirsiniz .Civatayı yuvarlattıktan sonra baş kısmını ikiye kesip üçgen eğeyle ve yuvarlak eğeyle modeller çıkarabilirsiniz. Satın alacağınız çin malı craft kalemleri alüminyum alaşım olduğundan kırılabiliyor.Kendi yaptıklarınız daha sağlam olacaktır.Ayrıca size kılıfı sıkıştırıp dikmeniz için dikiş atı gerekiyor onu da tahta veya MDF parçalarından yapabilirsiniz zor değil.Dikiş ipi olarak ben 1 mm lik balmumlu iplerden kullanıyorum.Aralık olarak 4 veya 5 mm uygun oluyor. Delikleri 1.5 mm lik matkap ucuyla sütun matkapta deliyorum.Kılıf işi biraz sıkıcı gibi gelebilir sabırla çalışınca  ve sonuç güzel olunca mutluluk veriyor. Kolay gelsin hemşehrim.Edirneye gelince görüşmek dileğiyle.

Ersin erbil

• *
  • 48
« Yanıtla #25 : 06 Mayıs 2022, 15:55:18 »
Teşekkür ederim Güray kardeşim bakalım ikinci kılıflar da ekipmanlardan biraz daha fazla yararlanacağım inşallah daha titiz ve estetik bir iş çıkarmaya çalışacağım

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #26 : 07 Mayıs 2022, 11:32:28 »
deri işi zamanla güzelleşiyor ustalaşıyorsun.
el alıştıkda ve deriyi tanıdıkca orijinal kılıflar çıkıyor ortaya (en azından ben öyle düşünüyorum  :2up )
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Ersin erbil

• *
  • 48
« Yanıtla #27 : 08 Mayıs 2022, 15:13:23 »
Aynen Mahmut abi deri işi zevkli geldi bana ev apartman ortamında çalıştığım için bıçak kadar ses toz gürültü olmuyor bakalım zamanla daha orjunal işler çıkaracağımi düşünüyorum

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #28 : 14 Mayıs 2022, 13:03:16 »
Eline sağlık adaş , ayna gibi olmuş maşallah

Ersin erbil

• *
  • 48