Bıçak Sanatı - Forum

SIRADIŞI TANITIM , SIRADIŞI ÜRÜN . KUTLARIM .

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: SIRADIŞI TANITIM , SIRADIŞI ÜRÜN . KUTLARIM .
« Yanıtla #20 : 29 Temmuz 2011, 11:19:50 »
İçin buruldu! sanki yanlış bir yerden girilmiş olaya.
Ama asıl sorun eğer bu suç teşkil edecek bir girişim ise Türk Patent Enstitüsü böyle bir şeye nasıl patent vermiş.! 
İlk başvuruda bu girişimin geri çevrilmesi tüm bu olumsuz manzarayı değiştirebilirdi gibi geliyor.
Tarihi bir nesnenin kendisini kullanarak ticari bir nesneye çevirmek sanırım her yerde bir miktar suç teşkil eder. Bunu görmemeleri garip!.

İşin gerçeği o tarihi dediğimiz kovanları köylüler toplayıp gene hurdacıya satıyordur ama bunu biz görmüyoruz ya! sorun yok!
Trakya’nın ortasından geçen ( Edirne – Keşan güzelgahı ) tren yolu da zamanında savaş yüzünden tahrip olunca, yağmalanıp rayları satılmış, hatta raylar bazı evlerde kiriş olarak kullanılmış.
Demirköy dökümhanesi ise 1958 yılına kadar bir nebze olsun ayaktaymış, mal müdürlüğüne kaynak bulmak için tüm demir aksam hurda niyetine devlet eliyle satılmış!

Bir proje hazırlıyorsun, gidip patent alıyorsun, üretime geçiyorsun, devlet büyüklerine hediye ediyorsun, teşekkür mektubu alıyorsun.
Ve bir bakıyorsun yaptığın iş bir şuç teşkil ediyor!

Nasıl bir ülke burası?

Kimin elleri temiz ki! Kime güvenerek iş yapacağız
+1 Çok doğru söylersin kardeşim, resmen adama feyk atmışlar  :(

Kipmen Sanat web sitesi

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #21 : 29 Temmuz 2011, 13:10:31 »
Süper bir girişimcilik örneği. Ben de bir zamanlar meteor parçaları toplayıp, çeliğe karıştırıp bıçak yapayım istiyordum ama mevzuata takıldım.

Meteor konusunda mevzuatımız mı varmış? ???

Meteoriti açık alanda, dağda, bayırda define arama cihazıyla aramak gerekiyor. Ama bu arama sırasında jandarmaya denk geldiğinizde size defineci muamelesi yapıp içeri atıyolar, cihaza el koyuyorlar meteora filanda inanmıyorlar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 29 Temmuz 2011, 13:33:22 »
Kanunlar art niyetli insanları durdurmak için konuyor. Sonrasında da yine ötekilerin elini kolunu bağlıyor.   :(
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #23 : 29 Temmuz 2011, 14:41:24 »
Kanunlar art niyetli insanları durdurmak için konuyor. Sonrasında da yine ötekilerin elini kolunu bağlıyor.   :(

malesef çok doğru. art niyetli insanlar durdurulamadığı gibi iyi niyetli insanlara da zulmedilmiş olunuyor.

ülkemizde dedektör satışı serbesttir ancak dedektörle arazide gezmek yasaktır. yakalanırsanız sadece dedektörünüze el koymakla kalmaz sizi hapse atarlar.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #24 : 29 Temmuz 2011, 20:48:32 »
barut 50 yıl geçse gene baruttur  ;)

12 eylül 1980 öncesinden kalma toprağın altından çıkan çürümüş mermilerin aradan 30 yıl geçmesine rağmen çatır çatır çalıştığını gözümle görmesem inanmazdım valla
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2011, 20:55:38 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
« Yanıtla #25 : 30 Temmuz 2011, 03:52:02 »
barut 50 yıl geçse gene baruttur  ;)

12 eylül 1980 öncesinden kalma toprağın altından çıkan çürümüş mermilerin aradan 30 yıl geçmesine rağmen çatır çatır çalıştığını gözümle görmesem inanmazdım valla
Evet Yusuf kardeşim kesinlikle doğru. mermi su içinde kaldı diyelim haliyle barutta nemlenecek. mermi kovanlarında delik çatlak falan yoksa içine su almaz ama  nem oluşturur. Belli bir süre kurumaya bırakın kaldığınız yerden devam edin.
Bunun örneklerini de bariz bi şekilde görüyoruz haberlerden izliyoruz zaten. Mermi bulan çocukların elinde patlıyor gibi.,
Kesinlikle çok tehlikeli!!!
Saygılar!!!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 30 Temmuz 2011, 11:23:01 »
ABD askerleri Irak'ta elli kalibreleri fazla tüketince vietnam, kore hatta ikinci dünya savaşı fazlalarını bile kullanmışlar. Hepsi de iş gördü deniyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben