Bıçak Sanatı - Forum

30 TL'ye Isıl İşlem Fırını

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
30 TL'ye Isıl İşlem Fırını
« : 24 Mart 2018, 01:01:03 »
Selamun Aleyküm, youtube da dolaşırken ustamızın yaptığı düşük bütçeli ısıl işlem fırınının videosuna rastladım. Fakat gaz beton bu kadar yüksek ısıya dayanmayacaktır. Video da ustamızın dediği üzere gaz beton yerine ateş tuğlası kullansak fırının 1300 dereceyi bulması mümkün mü?

https://www.youtube.com/watch?v=Hv2iW-o8q8Y

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: 30 TL'ye Isıl İşlem Fırını
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2018, 19:57:44 »
ateş tuğlası ısıyı hapseder o yüzden o ısıya çıkması çok zaman alır onun yerine yalıtım tuğlaları vardı, sanırım fırın yapım başlıklarında adı geçiyordu :) videonun altına da yorum yapmıştım 30 tl olması ne kadar garip ::) bir brülörden ucuz :D

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2018, 21:10:53 »
Ustamız emek vermiş yapmış yol göstermiş sağolsun.
Yalnız bu malzemelerle yapılan fırın, ancak fırının çalışma mantıgını anlatan bir deney seti olur. Ayrıca 1000 dereceye bile ulaşması mümkün görünmüyor. Cihazın yanlış ölçme ihtimali yüksek. Muhtemelen ikinci kez çalışmamıştır zaten
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2018, 22:44:55 »
ateş tuğlası ısıyı hapseder o yüzden o ısıya çıkması çok zaman alır onun yerine yalıtım tuğlaları vardı, sanırım fırın yapım başlıklarında adı geçiyordu :) videonun altına da yorum yapmıştım 30 tl olması ne kadar garip ::) bir brülörden ucuz :D
Ustamız emek vermiş yapmış yol göstermiş sağolsun.
Yalnız bu malzemelerle yapılan fırın, ancak fırının çalışma mantıgını anlatan bir deney seti olur. Ayrıca 1000 dereceye bile ulaşması mümkün görünmüyor. Cihazın yanlış ölçme ihtimali yüksek. Muhtemelen ikinci kez çalışmamıştır zaten

Bilgilendirme için teşekkürler. Zaten bu kadar ucuz olması akılda bir soru işareti bırakıyordu. :)

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2021, 00:06:35 »
Kendi deneyimimden biliyorum kesinlikle tek kullanımlık bir ürün. Ben de bu tarz uyduruk birşey yapmıştım, rezistans teli resmen gaz betonu eritip saplanmıştı.. Ama fikir verme açısından güzel bir video.