Bıçak Sanatı - Forum

Artan ahşap parçalarından tokalar...

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
Ynt: Artan ahşap parçalarından tokalar...
« Yanıtla #20 : 03 Kasım 2021, 15:48:19 »
Hocam maşallah, el attığınız her işte seri üretime geçiyorsunuz :)
S harfli kaşıkta, s harfinin bağlantılarını çıkarsanız sadece s harfi kalsa acaba nasıl olur? Kalan kısım taşıma hususunda pek sorun yaşatmaz tahminimce.
Elinize sağlık. :)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #21 : 03 Kasım 2021, 18:05:32 »
Hocam maşallah, el attığınız her işte seri üretime geçiyorsunuz :)
S harfli kaşıkta, s harfinin bağlantılarını çıkarsanız sadece s harfi kalsa acaba nasıl olur? Kalan kısım taşıma hususunda pek sorun yaşatmaz tahminimce.
Elinize sağlık. :)

Sağolasın.  :)
S harfinin bağlantılarını çıkarmak daha kolay olurdu ama ardıcın damarları dikine olunca güvenemedim.  ;)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #22 : 06 Kasım 2021, 16:14:43 »
Mehmet abi resmen ufkumu aciyorsun supersin

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #23 : 06 Kasım 2021, 22:24:10 »
Mehmet abi resmen ufkumu aciyorsun supersin
Eyvallah. Sağolasın.  :)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #24 : 16 Ağustos 2022, 18:01:11 »
Artan parçalara devam... Kolye ağırlıklı

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #25 : 16 Ağustos 2022, 18:10:56 »
Hahhaha Mehmet hocam o şiş tokalardaki surat ifadeleri çok şirin olmuş. Hele sinirli ifade müthiş. :2up :2up :)) :))

2. fotoğraftaki soldaki yaprak (ne yaprağıdır hocam?) çalışması çok hoşuma gitti. Epoksili çalışma da mükemmel olmuş. İlk bakınca "Bunun boş kısmına mavi renklendirilmiş epoksiyle su efekti bir çalışma ne güzel olur ama" demiştim, arkasını görünce fark ettim epoksi çalışmasını.

Vallahi hocam şu artan parçaları değerlendirmene de ayrı hayranım. Çok yüksek saygıyı hak eden işler. Eline emeğine sağlık.

Ekleme: Bir de bunlar da elektrikli alet kullanmama düsturuna uyarak mı yapıldı? Onu da tekrar tekrar incelerken merak ettim.
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2022, 18:13:32 Gönderen: MustafaV »
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #26 : 16 Ağustos 2022, 21:38:01 »
Hahhaha Mehmet hocam o şiş tokalardaki surat ifadeleri çok şirin olmuş. Hele sinirli ifade müthiş. :2up :2up :)) :))

2. fotoğraftaki soldaki yaprak (ne yaprağıdır hocam?) çalışması çok hoşuma gitti. Epoksili çalışma da mükemmel olmuş. İlk bakınca "Bunun boş kısmına mavi renklendirilmiş epoksiyle su efekti bir çalışma ne güzel olur ama" demiştim, arkasını görünce fark ettim epoksi çalışmasını.

Vallahi hocam şu artan parçaları değerlendirmene de ayrı hayranım. Çok yüksek saygıyı hak eden işler. Eline emeğine sağlık.

Ekleme: Bir de bunlar da elektrikli alet kullanmama düsturuna uyarak mı yapıldı? Onu da tekrar tekrar incelerken merak ettim.

Meşe yaprağına benzetmeye çalıştım ama bu kadar.
Artan parçaları bir kenara koyuyorum. Çok ince olanları da plastik bir kabın altına diziyorum. Daha sonra sap monte ederken artan era 4000 i üzerine döküyorum. Birike birike epoksi döküm oluyor.  :)
Parçaların taslak halini zımpara makinesinde çıkardım. Geri kalan törpü, eğe, zımpara. Desenler de yakma makinesi.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #27 : 17 Ağustos 2022, 08:13:43 »
Hocam desenler çok güzel maşallah. :2up Sen hangi bıçaklarda kullandın bunları? Senin bıçaklarda hiç bu kadar güzel kabzalar yoktu? :))

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #28 : 17 Ağustos 2022, 10:49:28 »
Hocam desenler çok güzel maşallah. :2up Sen hangi bıçaklarda kullandın bunları? Senin bıçaklarda hiç bu kadar güzel kabzalar yoktu? :))

Bulup da kurutup kullandığım zeytin, akasya ve iğdenin parçaları. İyi desenli yerleri yüzeye yakın yer. İnce parça kalınca kabza olmuyor. Atmadıydım. Böyle şeylere iyi gidiyor.

Ben delilli konuşurum.  :D

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=15007.0

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14987.0

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=15020.0

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14907.0

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14823.0

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14704.0

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14329.0

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #29 : 17 Ağustos 2022, 11:51:18 »
Takılıyorum hocam, tabi ki şaka ama küçük parçalarda mı desenler daha belirgin bilmiyorum, kabzada olduğundan daha çok desenliymiş gibi görünüyor bu küçük parçalar. Ellerine sağlık tekrar, çok güzel görünüyorlar.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #30 : 17 Ağustos 2022, 19:42:10 »
Takılıyorum hocam, tabi ki şaka ama küçük parçalarda mı desenler daha belirgin bilmiyorum, kabzada olduğundan daha çok desenliymiş gibi görünüyor bu küçük parçalar. Ellerine sağlık tekrar, çok güzel görünüyorlar.

Daha desenli gözükmesinin sebebi, yapılacak objeyi, ahşabın en desenli yerine göre seçmekten kaynaklanıyor. O zaman yüzde yüze yakın desenli bir durum ortaya çıkıyor. Aydın Usta'nınkiler gibi elimize kabzanın tamamı ur desenli bir ahşap geçmedi henüz.  :)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #31 : 21 Ocak 2023, 21:46:28 »
Boş duramamanın yolu her zaman vardır.
Artan parçaları değerlendirmeye devam.
Bu kez küpeler.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #32 : 23 Ocak 2023, 09:13:18 »
Hocam ellerine sağlık. Atölyende bıçak malzemesi kadar toka ve küpe aksesuarı da var galiba. :2up

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #33 : 23 Ocak 2023, 09:56:48 »
Hem ahşap olması, hem de oturulan yerden rahatça yapılabilmesiyle tam boş vakit değerlendirmelik hocam. Senin taa içine işlemiş artık üretimcilik, duramıyorsun. :D

Hocam şu özellikle urlu parçalardan bir kabzada kakma, yahut farklı ahşaplarla birleştirip 2-3 parçalı bir kabza görmek de güzel olurdu. Şimdi yine senlik değil yazdığım ama sen de istesen yaparsın hani hocam. ;)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #34 : 23 Ocak 2023, 16:27:53 »
Hocam ellerine sağlık. Atölyende bıçak malzemesi kadar toka ve küpe aksesuarı da var galiba. :2up

Sağolasın Orkun.
Hobi dünyası benzeri yerlerde bulunuyor böyle şeyler.  :)

Hem ahşap olması, hem de oturulan yerden rahatça yapılabilmesiyle tam boş vakit değerlendirmelik hocam. Senin taa içine işlemiş artık üretimcilik, duramıyorsun. :D

Hocam şu özellikle urlu parçalardan bir kabzada kakma, yahut farklı ahşaplarla birleştirip 2-3 parçalı bir kabza görmek de güzel olurdu. Şimdi yine senlik değil yazdığım ama sen de istesen yaparsın hani hocam. ;)

Şartlara göre adaptasyon.  :)
İstersem... Bütün mesele bu.  :D

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #35 : 23 Ocak 2023, 18:50:24 »
Elinize sağlık ustam hepsi çok şık olmuş çok güzel değerlendiriyorsunuz parçaları  8)

« Yanıtla #36 : 23 Ocak 2023, 21:12:12 »
Valla boş durmayıp, "birşeyler üretmeye zamanım yok" söylemine çok ciddi bir karşı çıkış olmuş hocam. Gayet de hoş ve estetik olmuş bence, ellerine kollarına sağlık. O küpe başlıklarını hazır mı aldın yaptın mı? merak ettim. Hazır aldıysan adres verirsen süper olur :2up

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #37 : 23 Ocak 2023, 21:56:19 »
Mükemmel işler çıkmış artıklardan 😀
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #38 : 23 Ocak 2023, 22:57:48 »
Elinize sağlık ustam hepsi çok şık olmuş çok güzel değerlendiriyorsunuz parçaları  8)

Sağolasın Yasin Hocam.  :)

Valla boş durmayıp, "birşeyler üretmeye zamanım yok" söylemine çok ciddi bir karşı çıkış olmuş hocam. Gayet de hoş ve estetik olmuş bence, ellerine kollarına sağlık. O küpe başlıklarını hazır mı aldın yaptın mı? merak ettim. Hazır aldıysan adres verirsen süper olur :2up

Sağolasın Hocam.
Olayın felsefi tarafı olduğunu düşünmemiştim.  :D  :D
Küpe kulplarını, el işi malzemesi/hobi dünyası tarzı incik boncuk satan yerlerden buldum. Mini kutu menteşesi tarzı şeyler de bulunuyor. Eskişehir'de böyle on kadar yer var.

Mükemmel işler çıkmış artıklardan 😀

Sağolasın Aydın Ustam.
Senden artanlarla bunlardan daha iyisi çıkar.  :)
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2023, 22:59:43 Gönderen: dela »