ben kendim delirmanın köylerinden 89 yılında geldim şehir olarak bulgaristanın şumnu ili
babaanne tarafı bildiğimiz ocaklı örslü orjinal demirci ustalarıdırlar kovaç derler babaannemin babası rahmetli olduktan sonra dükkanı oğulları devralmış onlarda yıllarca çalıştırmış ama maluş 89 senesinde olayların çıkması ile ne onlarda öyle bir meslek kaldı nede burada yürütebildiler ozamanlardan sonra
uzun lafın kısası oğulları başka mesleklere yöneldiler falat demirciliğe karşı ilgimiz hiç bitmedi kandamı var ne

ankarada yaşıyorlar babamda çankırıya mal götürmekten gelirken onlara uğramış beni telefonla aradı ve dedi dayın sana bir deli orman bıçağı yolladı diye anamm dedim sitede görmüştüm çok güzel tipi vardı kedin dedim eskidir o şimdi orjinal olarak koyarım siteye babam geldiğinde hüsran

ben yapayım diye çelikten orjinal kalıbını göndermiş ondan yapacağım bir tane ek olarak sunacağım uygunsa sadece bizimkilerin eski yaptıkları kalıplarla bu bıçak arasında biraz farklar var kalıptan resim olayını da akşama yaparız artık

bizim oranın ne meşhur bir bıçağı varmış da biz bilmiyormuşuz
Bunların yanında bir adet el yapımı testere ile bir tane de demir rayından küçük örs göndermiş çok sevindirik oldum küçük bir bıçakçı dükkanım oldu satılır çok fena bıçaklar yapacağım artık