Bıçak Sanatı - Forum

N690 Kızılağaç

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
N690 Kızılağaç
« : 18 Ocak 2021, 19:13:46 »
Merhabalar bıçak formu bir ara hoşuma gitmişti uzun zaman oldu bu formu oluşturalı bitirmek bugüne nasipmiş saygılar :)
 Çelik N690
 Kalınlık 4.2 mm
 Toplam Boy 255 mm
 Kabza Kızılağaç ( Epoksi ve Liner )

Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: N690 Kızılağaç
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2021, 19:38:59 »
Vay. Vay. 

Yetmemiş. Bir de namluya doku çalışması eklemiş.  :2up

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2021, 21:08:05 »
Elinize sağlık ustam çok hoş bir çalışma olmuş..

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2021, 22:21:35 »
gerek namlunun dokusu, gerekse kabze cok guzel olmus cok zarif işçilik eline sağlık Saban ustam

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2021, 09:07:30 »
Eline sağlık ustam.

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2021, 12:05:48 »
Elinize sağlık, güzel işçilik, güzel bıçak.
Tasarım konusunda şöyle olsa nasıl olurdu diye içimden geçti. Bu hali gayet güzel ama zevkler farklı olunca farklı tasarımlar söz konusu doğal olarak.
İlk olarak dövme izlenimi verilen darbeler daha başına buyruk (düzensiz), irili ufaklı olsaydı ve namlunun sadece üst tarafında kalsaydı, kabza önüne aşağıya sarkmasaydı, kabza önündeki parmaklık kısmı biraz daha geniş olsaydı ve kabzanın hizasından aşağı sarkmadan kabzanın devamıymış gibi olsaydı göze nasıl görülürdü merak ettim açıkçası.
Tekrar elinize sağlık, güzel günlerde kullanılsın inşallah.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2021, 13:44:36 »
Vay. Vay. 

Yetmemiş. Bir de namluya doku çalışması eklemiş.  :2up
Eline sağlık ustam.
Elinize sağlık ustam çok hoş bir çalışma olmuş..
gerek namlunun dokusu, gerekse kabze cok guzel olmus cok zarif işçilik eline sağlık Saban ustam
Elinize sağlık, güzel işçilik, güzel bıçak.
Tasarım konusunda şöyle olsa nasıl olurdu diye içimden geçti. Bu hali gayet güzel ama zevkler farklı olunca farklı tasarımlar söz konusu doğal olarak.
İlk olarak dövme izlenimi verilen darbeler daha başına buyruk (düzensiz), irili ufaklı olsaydı ve namlunun sadece üst tarafında kalsaydı, kabza önüne aşağıya sarkmasaydı, kabza önündeki parmaklık kısmı biraz daha geniş olsaydı ve kabzanın hizasından aşağı sarkmadan kabzanın devamıymış gibi olsaydı göze nasıl görülürdü merak ettim açıkçası.
Tekrar elinize sağlık, güzel günlerde kullanılsın inşallah.
Teşekkür ederim çok sağolun beğenmenize sevindim değişik formlar uygulamalar elbette farklı yerlere taşıyabilir bıçağı ustam aklımda olan bir tarz değildi oyuklar gelişi güzel dremelle yaptım acaba nasıl olur diye denedim sadece farklı uçlar farklı desenler yapılabilir tabiki.
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2021, 13:46:07 Gönderen: Şaban Kurt »

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2021, 18:56:21 »
Eline sağlık ustam, güzel olmuş. Ben de ilk gördüğümde oyukların olduğu kısımlar siyah olsaydı ve dövme görünümü verseydi çok iyi olur diye düşündüm.  ;)
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2021, 21:59:44 »
Eline sağlık ustam, güzel olmuş. Ben de ilk gördüğümde oyukların olduğu kısımlar siyah olsaydı ve dövme görünümü verseydi çok iyi olur diye düşündüm.  ;)
Güzel olurdu fakat bunu asitle yapmak lazım oda paslanmaz çeliklerde sorun
Bir kısmı karartıp bir kısmı karartmamak gerekecek uzun ve ince iş birde dövme pukkolarda
Gözlerim doydu rustik dövme görünümüne dövme görünümünden ziyade namluyu ön planda dursun diye yaptım oyukları teşekkür ederim sağolun  :)

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #9 : 19 Ocak 2021, 23:10:57 »
Elinize sağlık ustam, güzel bir çalışma olmuş.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #10 : 20 Ocak 2021, 02:24:28 »
Eline saglık ustam desen cok hoş durmuş

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2021, 16:21:10 »
Elinize sağlık ustam, güzel bir çalışma olmuş.
Teşekkür ederim ustam sağolun
Eline saglık ustam desen cok hoş durmuş
Sağol ustam teşekkür ederim

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #12 : 20 Ocak 2021, 16:41:57 »
Ustam çok güzel görünüyor yorum yapacak kadar usta değilim lakin merakımı celb etti?? Liner kullanmanizin özel bir sebebi varmı yoksa bu sadece tercih ve süs amaçlı mi?
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #13 : 20 Ocak 2021, 17:10:26 »
Ustam çok güzel görünüyor yorum yapacak kadar usta değilim lakin merakımı celb etti?? Liner kullanmanizin özel bir sebebi varmı yoksa bu sadece tercih ve süs amaçlı mi?
Estağfurullah teşekkür ederim yorum yapmak eleştirmek ustalık gerektirmez aksine eleştiri olacak ki daha iyisini daha güzelini yapabilelim bu hobiyi daha ileriye taşıyabilelim liner sabit namlularda görsel olarak kullanılır genellikle renk katması için katlanır namlu yani çakılarda ise kilit sistemi için veya ahşabın çakının yere düşme esnasında kırılmasını çatlamasını önlemek amaçlı kullanılır çakılarda kullanılanlar paslanmaz çelik pirinç bakır ve namluda kullanmış olduğumuz çeliklerdir kişiye göre değişkenlik gösterir tabiki

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #14 : 20 Ocak 2021, 17:28:12 »
Estağfurullah teşekkür ederim yorum yapmak eleştirmek ustalık gerektirmez aksine eleştiri olacak ki daha iyisini daha güzelini yapabilelim bu hobiyi daha ileriye taşıyabilelim liner sabit namlularda görsel olarak kullanılır genellikle renk katması için katlanır namlu yani çakılarda ise kilit sistemi için veya ahşabın çakının yere düşme esnasında kırılmasını çatlamasını önlemek amaçlı kullanılır çakılarda kullanılanlar paslanmaz çelik pirinç bakır ve namluda kullanmış olduğumuz çeliklerdir kişiye göre değişkenlik gösterir tabiki

Teşekkür ederim zahmet verip cevapladiğiniz için kolay gelsin
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)