Bıçak Sanatı - Forum

2021 yılının ilk bıçak paylaşımı benden olsun.

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Çelik : 80crv2
Toplam boy : 24,5 cm
Namlu boy : 12,5 cm
Kalınlık : 3,6 mm
Kabza : Ceviz

Mini kalıpçı taşlamayla namluda birşeyler yapmaya çalıştım. Çizmeden yapınca simetri hataları ve kaçırmalarla
dolu birşeyler oldu. Bu da benim tecrübe haneme olsun. Kabzaya da namludakine benzer tel kakma
denemek istiyordum. Namlu başarılı gözükmeyince vede elimde tel malzeme olmayınca böyle bıraktım.
Kısmet birdahakine...  :)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2021, 15:18:51 Gönderen: dela »

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
Ynt: 2021 yılının ilk bıçak paylaşımı benden olsun.
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2021, 15:23:32 »
Vayy Vayy bıcağa bak bee :)) Eline koluna sağlık Mehmet ustam..mükemmel olmuş
Vallahi citayı cok yükseltiyorsunuz artık yetişemiyorum size... :2up :2up

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2021, 18:21:12 »
Elinize sağlık, form olarak çok güzel olmuş.
Namluda gravür civarında kalan taşlanmamış kısım yalancı namlunun varlığıyla profilde bütünlük göstermediği için gözü biraz rahatsız etmiş gibi geldi bana. İkinci namlu olmasa ve gravür kısmında taşma olmasaydı yada taşlamasız bölge kalmasaydı daha hoş görünebilirdi. Onun haricinde genel bakışta güzel ve özgün bir bıçak olmuş, tekrar elinize sağlık.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2021, 18:30:26 »
Elinize sağlık Mehmet ustam. Gayet güzel olmuş. Bazı lüks  av tüfeklerinde gravür ve sarı işlemeler olur, bu bıçağın namsulunu görür görmez namluya da böyle işleme yapılsa çok güzel olur diye düşündüm. Ama yapılır mı ya da nasıl yapılır hiç fikrim yok  O:-) :2up
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2021, 19:16:50 »
Vayy Vayy bıcağa bak bee :)) Eline koluna sağlık Mehmet ustam..mükemmel olmuş
Vallahi citayı cok yükseltiyorsunuz artık yetişemiyorum size... :2up :2up

Sağolasın.  :)
Makineyle habire çalışıyorsun. Çıkanlar nerede.  :D

Elinize sağlık, form olarak çok güzel olmuş.
Namluda gravür civarında kalan taşlanmamış kısım yalancı namlunun varlığıyla profilde bütünlük göstermediği için gözü biraz rahatsız etmiş gibi geldi bana. İkinci namlu olmasa ve gravür kısmında taşma olmasaydı yada taşlamasız bölge kalmasaydı daha hoş görünebilirdi. Onun haricinde genel bakışta güzel ve özgün bir bıçak olmuş, tekrar elinize sağlık.

Sağolasın.
Buna gravür demek gravüre haksızlık olur gibi geliyor. Biraz namlu dokusuna müdahale diyelim. Müdahalede ölçüsüzlükler, simetri hataları var. Var da var.
Ama çıkarılmış dersler de var. O da benim kazancım.  :)
İkinci namluya gelince... Taşlama hattı namlu ucuna doğru daralıyorsa örtmenin ilacı bu.  :D :D

Elinize sağlık Mehmet ustam. Gayet güzel olmuş. Bazı lüks  av tüfeklerinde gravür ve sarı işlemeler olur, bu bıçağın namsulunu görür görmez namluya da böyle işleme yapılsa çok güzel olur diye düşündüm. Ama yapılır mı ya da nasıl yapılır hiç fikrim yok  O:-) :2up

Sağolasın.
Piyasada gravürlü bıçaklar var. Sanat eseri denebilcek örnekleri de var.
Nasıl yapıldığıyla ve ne gibi aletler kullanılır, kabaca  fikrim var.  Ama, o kadar ince çalışmaya, ne yeteneğim ne de sabrım var.  :D

Malzemelerle ilgili buraya bakabilirsin.
https://www.gravurmalzemeleri.com.tr/

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2021, 19:21:16 »
Ellerine sağlık ustam
Form çok hoşuma gitti ufak tefek dokunuşlar yakışmış yalancı ağız olmasaymış daha asil olurmuş sanki bence denemelisin birde adres gönderirsen kabzası benden olsun :)
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2021, 19:35:08 »
Ellerine sağlık ustam
Form çok hoşuma gitti ufak tefek dokunuşlar yakışmış yalancı ağız olmasaymış daha asil olurmuş sanki bence denemelisin birde adres gönderirsen kabzası benden olsun :)

Bu formun daha önce kama tarzı olanlarını yapmıştım. Bu biraz avcı tarz oldu.

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14096.msg247645#msg247645
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14239.0

İkinci ağzı olmayan bir tane kendime yapayım. Kabza hakkımı o zaman kullanayım.  :2up
Yalancı portakal sözümü unutmadım.  :)
Tekrar sağolasın.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2021, 19:46:20 »
Ellerine sağlık ustam

İkinci ağzı olmayan bir tane kendime yapayım. Kabza hakkımı o zaman kullanayım.  :2up
Yalancı portakal sözümü unutmadım.  :)
Tekrar sağolasın.
Zamanı gelsin onuda kullanırız ustam :)
Kamaları görmüştüm daha önce onlarda birbirinden güzel ustam ama bu daha başka daha yerinde oturmuş sanki
Gendarmerie Special Operation...

Ersin Özdemir

• 2462
« Yanıtla #8 : 01 Ocak 2021, 21:49:35 »
dun erken ciktim dogru bant zımpara ya kostum kac haftadir makinenin basina yeni gectim..oda 1 saat. beni duman etti bu yasaklar... hic bir sey yapamıyorum 😔😔😔

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2021, 22:02:43 »
dun erken ciktim dogru bant zımpara ya kostum kac haftadir makinenin basina yeni gectim..oda 1 saat. beni duman etti bu yasaklar... hic bir sey yapamıyorum 😔😔😔

Okuyunca Orhan Velinin "Beni bu havalar mahvetti." şiiri aklıma geldi.  :D

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #10 : 01 Ocak 2021, 23:32:43 »

Ustam bu bıçak gerçekten form olarak diğerlerinden çok daha fazla hoşuma gitti. Ben bütün kusurlarıyla çok beğendim elinize sağlık  ;D

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2021, 00:11:18 »

Ustam bu bıçak gerçekten form olarak diğerlerinden çok daha fazla hoşuma gitti. Ben bütün kusurlarıyla çok beğendim elinize sağlık  ;D

Eyvallah. Sağolasın.  :)

Ersin Özdemir

• 2462
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2021, 16:43:36 »

Okuyunca Orhan Velinin "Beni bu havalar mahvetti." şiiri aklıma geldi.  :D
:D :D :D :D :D :D :D hemen hemen aynı sayılır

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #13 : 04 Ocak 2021, 09:39:47 »
Mehmet hocam yeni yıla hızlı girdin, Allah zeval vermesin. Devamı da aynı hızda gelir inşallah. :2up

Kabza-sap hatları spor ama namlu çalışmaları geleneksel havada olmuş. İkisi bir araya gelince bıçağın geneli ne tarafta karar veremedim. ::) Bütüne baktığımızda yarısı modern yarısı avangard bir bıçak olmuş. Her ikisi de kendi içinde güzel bu arada. Yani bu namluya klasik (alt kısmı ortadan göbekli) bir sap olsa süslemeli güzel bir klasik bıçak olurdu diye tahmin ediyorum. Aynı şekilde tek işaret parmağı için oyuk kabza da ricasso çizgi ile paralel gayet modern bir havada ama geleneksel süslemeli namlu yerine parlak bir namlu olsa daha uyumlu görünürdü diye tahmin ediyorum.

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #14 : 04 Ocak 2021, 10:26:55 »
Mehmet hocam yeni yıla hızlı girdin, Allah zeval vermesin. Devamı da aynı hızda gelir inşallah. :2up

Kabza-sap hatları spor ama namlu çalışmaları geleneksel havada olmuş. İkisi bir araya gelince bıçağın geneli ne tarafta karar veremedim. ::) Bütüne baktığımızda yarısı modern yarısı avangard bir bıçak olmuş. Her ikisi de kendi içinde güzel bu arada. Yani bu namluya klasik (alt kısmı ortadan göbekli) bir sap olsa süslemeli güzel bir klasik bıçak olurdu diye tahmin ediyorum. Aynı şekilde tek işaret parmağı için oyuk kabza da ricasso çizgi ile paralel gayet modern bir havada ama geleneksel süslemeli namlu yerine parlak bir namlu olsa daha uyumlu görünürdü diye tahmin ediyorum.

Sağolasın Orkun.  :)
Öğreniyoruz. Mehmet Usta'nın sunumdan sonra kabzaya bir tel kakma uygulaması yaparım diye yola çıktım. Malum namlu önce yapılıyor. Sapı taktıktan sonra da
elimde tel falan olmayınca tel kakma işi kaldı. Zaten bitmiş kabzaya çalışıldığına göre (sunumdan anladığım) hala düzeltme şansı var. Malzemeyi bulunca bir bakayım.  :)