Bıçak Sanatı - Forum

BIÇAK KARARTMA İŞLEMİNDEKİ HATA!?

Erhan Özkalgay

• 62
  • Meslek: Dönerci
  • Yer: İstanbul
BIÇAK KARARTMA İŞLEMİNDEKİ HATA!?
« : 21 Ekim 2020, 16:32:16 »
Merhaba arkadaşlar,
İlk kez karartma yapmayı denedim.
Koşullar;
- 1075 çelik
- demir klorür (5 dk)
- camsil ve scotch brite ile yıkama
- durulayip kurutma
Ancak sonuç olarak, eşit şekilde olmayan bir kararma ile karşılaştım. Tam namlu iki bıçağın sap kısımları kararmadı, namlularda işe eşit olmayan bir kararma söz konusu.
Bıçakları tam olarak sıvıya gömdüm.
Hatalarımdan biri, taban ile teması kesmek için koyduğum tel iki biçakta iz yapmış.
Daha fazla süre mi bekletmeliyim? Ve bu bıçaklar için karartma işlemini tekrarlayabilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
Ynt: BIÇAK KARARTMA İŞLEMİNDEKİ HATA!?
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2020, 18:55:26 »
Asite daldırmadan önce yüzeyi zımparaladınız mı? Bence minimum 800 kuma kadar zımparalayın birde öyle deneyin.

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2020, 20:39:54 »
Ayrıca profilleri sıvının içine yatırmak yerine pim deliklerine tel bağlayıp karartma yapılacak sıvının içerisine daldırarak yapmanızı tavsiye ederim.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2020, 08:13:57 »
Ayrıca profilleri sıvının içine yatırmak yerine pim deliklerine tel bağlayıp karartma yapılacak sıvının içerisine daldırarak yapmanızı tavsiye ederim.
Asite daldırmadan önce yüzeyi zımparaladınız mı? Bence minimum 800 kuma kadar zımparalayın birde öyle deneyin.

Bu iki tavsiyenin üstüne ben de asite daldırmadan çok iyi yıkayıp temizlemenizi öneririm.

Erhan Özkalgay

• 62
  • Meslek: Dönerci
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2020, 15:10:02 »

Yatık vaziyette yapmıştım. Bu şekilde deneyeceğim. Teşekkür ederim.

800 e kadar perdah yapmamıştım, tekrar o kuma kadar perdah yapıp deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Bu iki tavsiyenin üstüne ben de asite daldırmadan çok iyi yıkayıp temizlemenizi öneririm.

Asetonla güzel bir şekilde temizlemiştim. Sonraki denemede daha detaylı temizleyeceğım. Teşekkür ederim.