Bıçak Sanatı - Forum

Sipariş Buschraft

Sipariş Buschraft
« : 28 Kasım 2020, 14:19:59 »
Herkese selamlar saygılar tekrardan..
Uzun süredir iş güç derken forumu çok ihmal ettim ardında koronaya yakalandım ve ne yazıkki 14 günün ardından coronayı kaybettik  :P Bu süreçte uzun zamandır perdah vs. bekleyen birkaç kesicim vardı onlardan ilki olan bu modeli bitirdim ve sizlerle paylaşmak istedim. Eleştri,öneri, ve görüşlerinize her daim açığım. Bu arada uzun süreç dolayısıya tüm bıçaklara tek tek yorum yapamasam da tüm ustalarımızın ellerine sağlık diyorum.

Çelik: ck-75
Tam Boy: 21,7 cm
Kabza Boyu: 9,5 cm
Kalınlık: 4mm
Kabza Ağacı: Amerikan Cevizi

Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: Sipariş Buschraft
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2020, 16:18:38 »
Öncelikle geçmiş olsun ustam. Bu aralar çok dikkat etmemiz lazım, malum vakalar aldı başını gidiyor. Önlem alan da yok açıkçası. Bi boşvermişlik havası var. Neyse bıçağa gelirsek, elinize emeğinize sağlık, güzel olmuş. Bir kaç hususta düşüncelerimi belirtmek istiyorum. Kabzanın ön kısmı yani namluya bakan tarafı biraz daha ovalleştirilebilir, daha ergonomik olur ve görsel olarak ta daha güzel görünür. Bu haliyle çok keskin olmuş, kullanırken rahatsız edebilir. Yine kabza bi tık daha ince olsa daha iyi olurdu, biraz kaba duruyor. Ve kabza hakkında ki son düşüncem pimlerin konumu, pimleri 3 adet yapıp yine orantılı bir şekilde monte etseydik sanki daha daha sağlam olurdu. Ha 2 tane de yapılabilir tabi hatta yapmışsınız, ama pimleri ortaya değil de her iki kenara monte etseydik ve orta kısım boş kalsaydı yine daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum. Çünkü kabzada açılma olduğu zaman genelde uç kısımlarda oluyor. Namlu daha çok hoşuma gitti, sadece ikinci ağız çok yüksek görünüyor. Temiz bir çalışma olmuş, tekrar elinize sağlık, devamını bekliyoruz. ✋🙂
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2020, 16:26:25 »
gecmis olsun ustam
elinize sağlık

« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2020, 16:35:19 »
Öncelikle geçmiş olsun ustam. Bu aralar çok dikkat etmemiz lazım, malum vakalar aldı başını gidiyor. Önlem alan da yok açıkçası. Bi boşvermişlik havası var. Neyse bıçağa gelirsek, elinize emeğinize sağlık, güzel olmuş. Bir kaç hususta düşüncelerimi belirtmek istiyorum. Kabzanın ön kısmı yani namluya bakan tarafı biraz daha ovalleştirilebilir, daha ergonomik olur ve görsel olarak ta daha güzel görünür. Bu haliyle çok keskin olmuş, kullanırken rahatsız edebilir. Yine kabza bi tık daha ince olsa daha iyi olurdu, biraz kaba duruyor. Ve kabza hakkında ki son düşüncem pimlerin konumu, pimleri 3 adet yapıp yine orantılı bir şekilde monte etseydik sanki daha daha sağlam olurdu. Ha 2 tane de yapılabilir tabi hatta yapmışsınız, ama pimleri ortaya değil de her iki kenara monte etseydik ve orta kısım boş kalsaydı yine daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum. Çünkü kabzada açılma olduğu zaman genelde uç kısımlarda oluyor. Namlu daha çok hoşuma gitti, sadece ikinci ağız çok yüksek görünüyor. Temiz bir çalışma olmuş, tekrar elinize sağlık, devamını bekliyoruz. ✋🙂
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür eiyorum sutam :) Dediğiniz gibi kabza normalden biraz iri sap ve uç kısımları geometrik bırakıp afif pah kırdım neden bilmiyorm ama çok ince dtay yapmadım, pim knusu da çelik ısıl işlemli geldiği için matkap delmekte zorlandı o yüzden biri 4 biri 6  gibi bir dengesizlik oldubende tekrar yumşatıp ısıl işlem yapmak istemediğimden öyle bıraktım :)

gecmis olsun ustam
elinize sağlık
Çok teşekkürler ustam. Sizler de çok dikkatli olun gerçekten riskli bir hastalık. Aileek ykalandık ve kendi kendimize atlattık hiçbir kurum kurul ilgilenmiyor ne yazık ki.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2020, 16:52:55 »
Geçmiş olsun ustam öncelikle
Elinize sağlık güzel olmuş genel olarak güzel bir bıçak olmuş sadece gözüme takılan pimlerin aralarını biraz daha açıp öne ve arkaya doğru yapsaydınız daha hoş göze hitap eder ve kabza açılma olayı biraz daha garanti
olurdu sanki
Gendarmerie Special Operation...