Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara makınesi desteği

Eksioglu. Yigit

• 4
  • Meslek: Seramikci
  • Yer: Istanbul
bant zımpara makınesi desteği
« : 13 Mayıs 2020, 20:47:53 »
Merhabalar eski bir bant zımpara makinem var ve motoru 300w civarı güçte. elimdeki fazlalık ac motoru buna bağlamak istiyorum 0.76kw 1900 devirlik bir makineyi burçlu kasnak ile bayılma sorunu yaşamadan nekadar hızlandırabilirim ?

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
Ynt: bant zımpara makınesi desteği
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2020, 11:01:04 »
ben 2 beygır motoru bıle bayıltıyom

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2020, 19:50:30 »
Ben belki çok yeniyim bant zımpara kullanımında yada acemiliğimden, hiç devir değiştirmiyorum. Sanki iki teker makine gibi kullanıyorum. Sadece on/off o kadar. Aslında ideal bir devir hesaplayıp max. tork ve güç odaklı kasnak taksanız iş görebilir. Benim makine 1hp motor ve 1kw sürücü ile zorlarsam bayılıyor. Ama metalde çok bastırmak zaten birşey ifade etmiyor. Yani zımpara bitikse ne kadar bastırırsanız o kadar fazla ısınıyor sadece.

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2020, 22:10:57 »
Bende derme çatma geçen sene yaptım kendime 0.75lij motor var 1400 devir tahrik tekeri 15 cm. hobi olarak yapıyorum bıçak işini sürücüsüz makinem 2.5 mm et kalınlığını geçen n690 ve müdavimleri hariç karbon çeliği. 4116 ve benzeri dahil içinden geçiyorum bayılma Yok yetiyor yani
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Eksioglu. Yigit

• 4
  • Meslek: Seramikci
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #4 : 23 Mayıs 2020, 23:13:51 »
Bende 16.5cm tahrik tekeri isletecegim persembe gunu makinem neredeyse hazir sonuclaninca deneme videolarini yuklerim elimde 4kw ya kadar motor var gerekirse degisimini saglarim 2kw lik motor gozume buyuk geldigi icin takmadım