Orkun usta bu cam cila hakkında bi sorum olacak ben daha önce birkaç sefer kullandım bu cam vernigini vernigi uygulayıp kurulduktan sonra ele alınca matlasma oluştu bekleme suremde aZ değil 5 gün felandir. sobanın yanında beklettim iyice kurudu dediğim anda bile aynı tepkiyi gösterdi sizinkilerdede bu sıkıntı oluştu mu acaba
Hüseyin ustam bahsettiğin gibi birşey başıma gelmedi. Cam cila eğer doğru ürünse sentetik boyalar ve vernikler gibi havada kurur, bir sertleştirici kullanmaz. Yani 5 gün kurumadıysa üründe bir sorun var. Ya bozulmuştur yada gerçekten cam cila değildir. Bazen babam da boş tenekelere farklı ürünler hazırlayıp koyar, ben de üzerinde yazan zannedip kullandığımda gerçeği öğrenirim.

Ben şu şekilde uyguluyorum; Mutlaka önce dolgu verniği atarım. Bu pürüzsüz bir yüzey oluşturuyor. Son kat çok iyi ve hatasız tutunuyor. Fakat sunni bir doku oluşturuyor. Yani eline aldığında ağaç değil de plastik bir malzemeye dokunuyormuş hissi veriyor. Eğer buna takılmazsan su itici özelliğinden dolayı cam cila şu anda benim kullandığım en başarılı yöntem. Dolgu verniği uygulanıp kuruduktan sonra ince bir zımpara yapılır ve yüzeydeki engebeler düzeltilir. Dolgu vernik zaten çatlak ve oyukları doldurur, her yeri eşit seviyeye getirmek için kullanılır. Ama tümsekler olduğunda dolgu vernik bu tümsekleri daha da yükseltir. Bu sebeple ince zımparayla dolgu verniği tesviye edilir. Eğer tesviye edildiğinde zımpara dolgu vernikli yüzeyi geçmiş ve ağaç yüzeye kadar inmişse, tekrar bir dolgu vernik uygulanır. Sonra bu da tesviye edilir. Tüm yüzey dolgu ile kapandıysa artık son kat uygulanır. Bu cam cila olur, lake vernik olur, selülözik yada poliüretan vernik olur, su bazlı herhangi bir boya yada vernik olur, ne kullanmak istiyorsanız son kat için mükemmel bir yüzey hazırlanmış olur. (Bu arada su bazlı ürünler sağlık açısından daha zararsız.)
Benim kullandığım cam cila ekdeki görselde Dewilux marka. Dyo ürünü. Gayet başarılı. Dolgu da gene Dewilux. Bu markadan memnunum. Biraz diğerlerinden pahalı ama Ünlü Boya gibi premium ürünlere gitmeden alınabilecek en iyi seri üretim yapan marka. Bu seti dün Uluyol'dan Dewilux bayisinden 300TL'ye aldım mesela. Ama
Ünlü Boya'nın sadece bir verniği 500TL civarında. Bence Dewilux markası parasını hakeden ürünler üretiyor, tavsiye ederim.