Bıçak Sanatı - Forum

nacizane benimkiler

barbarosreis

nacizane benimkiler
« : 07 Temmuz 2011, 14:51:14 »
bunlar da benim yaptıklarımdan internetten  benzer olarak yapmaya çalıştığım bushcraft avcı bıçağı örnekleri
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2011, 15:19:08 Gönderen: barbarosreis »

barbarosreis

Ynt: nacizane benimkiler
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2011, 15:20:23 »
2
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2011, 15:23:27 Gönderen: barbarosreis »

barbarosreis

« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2011, 15:23:54 »
3

barbarosreis

« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2011, 15:25:00 »
4

barbarosreis

« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2011, 15:28:06 »
bunlar da yapım aşaması olan lar
biri gut hook biçiminde yapmaya çalıştığım

barbarosreis

« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2011, 15:31:47 »
2

barbarosreis

« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2011, 12:04:42 »
KİMSE BAKMAYACAK :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( MI ÖNERİLERİNİZ VE ELEŞTİRİLERİNİZİ BEKLİYORUM AMAÇ DAHA GÜZELLERİNİ YAPABİLMEK

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2011, 12:22:11 »
En az bakılana 25 kez bakılmış an itibariyle :P. Bakıyoruz yani.

Uzun namlulunun ahşabı yanık mıdır?

"Gut hook" şeklindeki oyuk keskin değil anladığım kadarıyla, başka bir işlev için mi düşündünüz?

Bir de uzun namluluyu elinizde tuttuğunuz pozda sapın metali hem alttan hem üstten ahşaptan taşıyor, monte etmeden önce ahşabı şekillendirdiniz sanırım.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2011, 12:43:12 »
Bunların çelik kaliteleri nedir acaba? Kişisel düşüncem şudur. Bir çok bıçak yapmaktansa, akla yatkın belirlenen bir form düşünüp, bu form üzerinde gerçekleştirilmesi uygun olan teknikleri çok özenli kullanarak ortaya ürün çıkartmak sizi daha ileriye taşıyacaktır. Buradaki görünen, her iki bıçakta işçilik açısından çok tatmin edici değil, yüzey perdah işçiliği yapmamışsınız, geometriana çizgilerinde çok net ve keskin hatlar göremedim ben. Sapla ana gövdenin birleştirilmesinde hatalar var. Sizin yerinizde olsam bu sapları çıkartır, bıçakların dış kenarlarını güzelce net bir forma sokar, ardından da zımparalarla tam olması gerektiği gibi zımparayla perdah yapardım. Ardından ta biten işe uygun sapları alıştırırdım. İnanın ortaya çok daha görkemli ürünler çıkardı. Hiç üşenmeyin ve bence bir an önce yeniden girişin bu arkadaşlara, göreceksiniz aradaki farkı. Kolay gelsin şimdiden.

barbarosreis

« Yanıtla #9 : 08 Temmuz 2011, 12:49:50 »
En az bakılana 25 kez bakılmış an itibariyle :P. Bakıyoruz yani.

Uzun namlulunun ahşabı yanık mıdır?

"Gut hook" şeklindeki oyuk keskin değil anladığım kadarıyla, başka bir işlev için mi düşündünüz?

Bir de uzun namluluyu elinizde tuttuğunuz pozda sapın metali hem alttan hem üstten ahşaptan taşıyor, monte etmeden önce ahşabı şekillendirdiniz sanırım.

dediğiniz bıçakta kullandığım ağaç kayın ağacı üstündeyken yaptım kenarlarını ama sonradan yaktım falan tüpte :D çektimi ne yaptı küçüldü sonradan :D gut hook olan daha o anda yeni iç ağzını yuvarlak eğe ile güzelce düzelttim içi de keskin oldu sırtına desen yapmaya çalışıyorum şu an onu bitirince daha da güzel yapacağım inşallah

barbarosreis

« Yanıtla #10 : 08 Temmuz 2011, 12:54:18 »
Bunların çelik kaliteleri nedir acaba? Kişisel düşüncem şudur. Bir çok bıçak yapmaktansa, akla yatkın belirlenen bir form düşünüp, bu form üzerinde gerçekleştirilmesi uygun olan teknikleri çok özenli kullanarak ortaya ürün çıkartmak sizi daha ileriye taşıyacaktır. Buradaki görünen, her iki bıçakta işçilik açısından çok tatmin edici değil, yüzey perdah işçiliği yapmamışsınız, geometriana çizgilerinde çok net ve keskin hatlar göremedim ben. Sapla ana gövdenin birleştirilmesinde hatalar var. Sizin yerinizde olsam bu sapları çıkartır, bıçakların dış kenarlarını güzelce net bir forma sokar, ardından da zımparalarla tam olması gerektiği gibi zımparayla perdah yapardım. Ardından ta biten işe uygun sapları alıştırırdım. İnanın ortaya çok daha görkemli ürünler çıkardı. Hiç üşenmeyin ve bence bir an önce yeniden girişin bu arkadaşlara, göreceksiniz aradaki farkı. Kolay gelsin şimdiden.

ben perpada muhasebecilik yapmaktayım mükelleflerimden biri sanayi bıçakları üretimi ve satışlarını yapıyor ondan lama biçiminde aldım onun söylediğine göre %18 krom çeliği dedi bana güzel kalitede bıçak yapılacak umudu ile aldım
sapları da ilk defa taptığım için farklı oldu kayın olmasından dolayı ateşte yaktıktan sonra mı çekti suya değdi de mi çekti kullanış açısından sorun yok
çok keskin çok sağlamlar ama dediğiniz gibi sadece bıçak oldular estetik yok genellikle yapmaya çalıştığım buscraft tarzı bıçaklar ama ilerleteceğim

barbarosreis

« Yanıtla #11 : 08 Temmuz 2011, 14:39:17 »
Gittim mükellefe sordum tam anlamı ile bana sonradan verdiği lamaların adını öğrendim SOĞUK İŞ ÇELİĞİ BÖHRER K110 1.2379 - 300*30*3,5 MM  ;D ;D

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #12 : 08 Temmuz 2011, 16:49:34 »
kalınlık fena değil  ;) devamını dilerim
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

barbarosreis

« Yanıtla #13 : 08 Temmuz 2011, 17:18:51 »
İnşallah güzellerini yapmaya başlarım da bende devamını dilerim yoksa çoğu çöpe gidecek

« Yanıtla #14 : 08 Temmuz 2011, 17:23:49 »
Elinizdeki malzeme klasik olarak D2 diye geçer, eğer öyleyse krom oranı zaten %18 olamaz %11.5 civarıdır. Su verme işlemini nasıl yaptınız ?