Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçağım

isotto

• 27
  • Yer: Türkiye
İlk Bıçağım
« : 06 Nisan 2020, 17:17:55 »
O2 çelik ceviz kabza

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
Ynt: İlk Bıçağım
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2020, 18:09:18 »
Merhaba hocam, ilk bıçağınıza göre çok iyi olmuş ustalar gerekli yorumu yaparlar sanırım ama bana göre gayet güzel olmuş ellerinize sağlık. aradaki liner birisi sarı birisi kırmızı bilerek yapılmış sanırım :)
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

isotto

• 27
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2020, 19:23:08 »
Merhaba hocam, ilk bıçağınıza göre çok iyi olmuş ustalar gerekli yorumu yaparlar sanırım ama bana göre gayet güzel olmuş ellerinize sağlık. aradaki liner birisi sarı birisi kırmızı bilerek yapılmış sanırım :)

Teşekkür ederim, evet GS'li bir yakınıma hediye ettim bıçağı  :2up

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2020, 20:14:29 »
Elinize sağlık ilk bıçağa göre gayet güzel olmuş hocam pratik yaptıkça hataları gördükçe daha güzellerini yapabilirsiniz.
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2020, 20:53:15 »
Elinize sağlık demeden önce birkaç ayrıntının dikkatimi çektiğini söylemeliyim.
Bunlardan birincisi taşlama eşiğinin iki farklı açıdan oluşması. (Ben niye düşünemedim diye hayıflandım) Ve kabzanın taşlama eşiğine uyumu.
İkincisi başparmak dayama çentiklerinin oldukça düzenli açılmış olması.
Hani belki sağlamcılık olarak pimler çok kenara yaklaşmış olabilir ama bu da kişisel tercih zaten.
İlk ürün olduğu için merak ettim.
Profili siz mi hazırladınız.
Isıl işlemi nasıl yaptınız.

Şimdi elinize sağlık.   :)

isotto

• 27
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2020, 20:56:28 »
Elinize sağlık ilk bıçağa göre gayet güzel olmuş hocam pratik yaptıkça hataları gördükçe daha güzellerini yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim

isotto

• 27
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2020, 21:11:38 »
Elinize sağlık demeden önce birkaç ayrıntının dikkatimi çektiğini söylemeliyim.
Bunlardan birincisi taşlama eşiğinin iki farklı açıdan oluşması. (Ben niye düşünemedim diye hayıflandım) Ve kabzanın taşlama eşiğine uyumu.
İkincisi başparmak dayama çentiklerinin oldukça düzenli açılmış olması.
Hani belki sağlamcılık olarak pimler çok kenara yaklaşmış olabilir ama bu da kişisel tercih zaten.
İlk ürün olduğu için merak ettim.
Profili siz mi hazırladınız.
Isıl işlemi nasıl yaptınız.

Şimdi elinize sağlık.   :)

Teşekkür ederim,

Pimler aslında olması gereken yerde değiller, matkabı kaydırdığım için bu şekilde oldu :)
Profili testere ve eğe ile çıkardım, ısıl işlemi de ytong ve pürmüz ile yaptım, ne kadar sağlıklı oldu bilmiyorum.
İmkanlar bu kadarına elverdi.

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2020, 23:11:33 »
İlk bıçak için çok iyi bence. Böyle devam edin bence.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #8 : 07 Nisan 2020, 02:00:48 »
Elinize sağlık  :2up :)

isotto

• 27
« Yanıtla #9 : 07 Nisan 2020, 05:35:12 »
İlk bıçak için çok iyi bence. Böyle devam edin bence.

Elinize sağlık  :2up :)

Teşekkür ederim.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #10 : 09 Nisan 2020, 22:57:41 »
İlk bıçağınız ve kılıflı, tebrik ederim. Kılıf dikişleri de gayet nizami. Elinize sağlık. :2up
Mercek altında paylaştığınız için kendimce birkaç küçük eleştiride bulunacağım müsadenizle;
1- Lineer'leri özellikle sarı ve kırmızı çift renk kullanmışsınız, anlıyorum ama bunların ayrı olmaları bütünlüğü bozuyor sanki. Her iki tarafta da simetrik şekilde sarı+kırmızı lineerler olsa daha hoş durabilirdi.
2- Kabza tasarımı çok güzel fakat biraz kaba kalmış. Ahşabın kalınlığını biraz daha inceltseniz çok daha güzel olurdu. Fakat kabza tasarımını sevdim, arka ucun aşağıya dönmesi hoşuma gitti, ben de denemek istiyorum. :D

isotto

• 27
« Yanıtla #11 : 10 Nisan 2020, 07:26:17 »
İlk bıçağınız ve kılıflı, tebrik ederim. Kılıf dikişleri de gayet nizami. Elinize sağlık. :2up
Mercek altında paylaştığınız için kendimce birkaç küçük eleştiride bulunacağım müsadenizle;
1- Lineer'leri özellikle sarı ve kırmızı çift renk kullanmışsınız, anlıyorum ama bunların ayrı olmaları bütünlüğü bozuyor sanki. Her iki tarafta da simetrik şekilde sarı+kırmızı lineerler olsa daha hoş durabilirdi.
2- Kabza tasarımı çok güzel fakat biraz kaba kalmış. Ahşabın kalınlığını biraz daha inceltseniz çok daha güzel olurdu. Fakat kabza tasarımını sevdim, arka ucun aşağıya dönmesi hoşuma gitti, ben de denemek istiyorum. :D

Teşekkür ederim