Bıçak Sanatı - Forum

Köpekbalığı karaya çıktı (JAWS)

tarpoon

• 4739
Ynt: Köpekbalığı karaya çıktı (JAWS)
« Yanıtla #20 : 28 Haziran 2011, 22:09:50 »
kukri ve bunun gıbıler ilgim dışında olsada ,  form ve bu işçilik  övgüyü bence hak ediyor.   Sefa ustamın ve sızın ellerinize kollarınıza sağlık .  çok  temiz ve itina ile yapıldığı açıkça belli oluyor  :)
sapelli müthiş yakışmış  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #21 : 29 Haziran 2011, 00:59:32 »
Öncelikle Sefa Ustaya, yorum yapan tüm ustalara ve arkadaşlarıma teşekkürederim daha iyileri sizlerin olsun.
Alıntı
Köpekbalığı yorumuna kesinlikle katılıyorum. Muhteşem bir çalışma olmuş . Vahşi bir havası var ve çok hoşuma gitti. Kukri olarak bakarsak kesinlikle kişiye özel fantastik bir kukri olmuş. Hangi sıfatla bakarsanız bakın tasarım gerçekten vahşi
Sefa ustam kukrinin tasarımına sahip olduğu gibi aslında profilin isim babasıdırda aynı zamanda köpekbalığı ismini ilk zikreden kendisidir. Çok uzun zaman oldu fakat hatırlayanlar mutlaka vardır.
http://www.bicaksanati.com/forum/firindan-yeni-cikti-(eserlerimiz-galerisi)/kukri-214/
Bizede ustamızın işaret ettiği ismi kullanmak yakışırdı diye düşünüyorum.
Alıntı
birde ele alıp kullanınca sonuç tatminkarsa eklicek birşey kalmıyor.
Kukriyi elinize alıp şöyle sıkı sıkı kavradığınızda nefes alışlarınız bile değişiyor vurmak vurmak bidaha vurmak (tabi kıyamıyorsunuz)geliyor içinizden psikopatça değil ama müthiş bir güven hissi uyandırıyor (Bu güven hissi konusunu biraz açmak istedim Ben köyde büyüdüm malum köy yerlerinde orak, tahra, nacak vs. sıkça kullanılır bazen elinizdeki aleti bir yere vurduğunuzda darbe sonucu elinizde dönecekmiş yada vurduğunuz yerden sekecekmiş gibi bir his uyandırırya işte ozaman aklınız hep elinizdeki alettedir) bu kukride asla böyle bir his uyanmadı ve hatta kukri elimin bir uzantısı gibi kabzanın ergonomisi tam bana göre yani tam benim ölçülerime göre oldu seviyorum onu.
Alıntı
Güle güle kullan hatta otur seyret.

:)) Aslında ben bunu dağda bayırda avda balıkta bütün ağır işlerimde kullanmak niyetindeydim ama şimdi sadece silip okşayıp sevip seyrediyorum yani çok haklısın.
Alıntı
Serdar bey elinize emeğinize sağlık. Kabze malzemesi olan pamela çok güzel duruyor. Cila yada başka tür paraltıcı kullanarak parlatmayı düşündünüzmü?
Hayır düşünmedim bunun birkaç nedeni var ama en önemlisi kabzaya dokunduğumda ahşabı hissetmek istediğim için japonların ahşap küvetlere uyguladığı doğal bir koruyucu sürdüm oda sadece tek kat.
Alıntı
sapelli müthiş yakışmış
Teşekkürederim Taner Pamela Sapellı için sen listemdesin adapazarına bi geldiğimde uğruycam yanına Pamela Sapellı de stok sağlam ;)

SERDAR

• 259
« Yanıtla #22 : 29 Haziran 2011, 01:05:13 »
Serdar sen ne yapmışsın böyle ??? ??? ??? tahminlerin üzerinde bir işçilik, çok hassas çalışmışsın. Gerçekten bitmişinin güzel olacağını düşünüyordum ama bu görüntüye ağzım açık kaldı. Ellerin kolların dert görmesin. Çok temiz bir kukri olmuş. :2up :2up
Ustam asıl senin ellerin kolların dert görmesin ne olduysa sayende oldu.
Buradan Forum huzurunda sana tekrardan çooook teşekkür ediyorum.

SERDAR

• 259
« Yanıtla #23 : 29 Haziran 2011, 01:08:12 »
Mükemmel bir kabza işçiliği, ideal malzeme, mükemmel çelik, elinize sağlık  :2up
Teşekkür ederim Emre usta  her nekadar hak etmesemde sizin gibi bir ustadan böyle bir övgüyü duymak beni çok mutlu etti.
Sefa ustam adına övgünüzü kabul ettim.
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2011, 01:10:01 Gönderen: SERDAR »

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #24 : 29 Haziran 2011, 01:38:33 »
sanırım Allah beni bu kukriyi görememekle cezalandırdı  :'(
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 29 Haziran 2011, 08:52:21 »
" Teşekkürederim Taner Pamela Sapellı için sen listemdesin adapazarına bi geldiğimde uğruycam yanına Pamela Sapellı de stok sağlam ;) "

buyur gel  beklerim , :) 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #26 : 29 Haziran 2011, 10:26:24 »
Eline sağlık Serdar, çok güzel bitirmişsin. aynı profil üzerinde çalıştığım için biliyorum geçirdiğin sancılı zamanları. :D bir kaç haftaya kadar ben de kendi kukrimi yayınlarım sanıyorum, hele seninkisi biraz soğusun, hem hortlaşmış da oluruz ;)

kabzası gerçekten hoş olmuş, yüzey temizliği ve taşlama eşiği ile de... gerçekten çok başarılı, tebrik ediyorum tekrar...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #27 : 30 Haziran 2011, 08:37:29 »
emin abi seninkinin ateşi hafif soğumaya yüz tutunca da ben bi kukri yayınlıcam nasipse taner abinin nezaretinde bir çalışmamız var bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşıcaz
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #28 : 30 Haziran 2011, 09:08:47 »
benim gibi bir kukri manyaanın eklenen resimleri görememesi gibi bi bahtsızlığı sizce nedir  :'(
bende göremedim. >:(
+1
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 01 Temmuz 2011, 09:43:07 »
Enfes! Her ne kadar Kukri tarzım olmasa da buradaki işçiliği alkışlıyorum  :2up
Ölümü gülerek karşıla!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 01 Temmuz 2011, 11:15:19 »
İtiraf edeyim ahşabı ilk görüşümde sapelli olduğunu anlamamıştım.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

1905sss

• *
  • 20
  • Sinan Şahin
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #31 : 01 Temmuz 2011, 15:33:16 »
Tekniğinden, kusurundan anlamam. Ama çok güzel gözüküyor. Nepal den gelen kukrilere göre inanılmaz titiz çalışmışsınız. Onları incelemiştim sizin yaptığınıza göre daha kaba ve izler vardı üzerinde. Tabii onların da kendilerine has güzelliği vardı mutlaka ki. Tekrar ellerinize sağlık ben çok beğendim.

Şu yanında minicik 2 tane bıçakları olurdu onlardan da yapsaydınız.

Sevgiler,

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #32 : 01 Temmuz 2011, 21:04:07 »

Şu yanında minicik 2 tane bıçakları olurdu onlardan da yapsaydınız.

onların sadece biri bıçak ;)
diğeri eğeden yapılmış
masat görevi görüyor kukriyi "bilev"liyor
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

SERDAR

• 259
« Yanıtla #33 : 02 Temmuz 2011, 12:08:11 »
Alıntı
Enfes! Her ne kadar Kukri tarzım olmasa da buradaki işçiliği alkışlıyorum
Teşekkürler.

Alıntı
İtiraf edeyim ahşabı ilk görüşümde sapelli olduğunu anlamamıştım
Eylem Bey bu dokudaki sapelli çok az bulunan bir parçadır. Sektörde kendilerine Pamela kesim yada Pamela desen Sapellı denir. Çokazda olsa tomruk olarak bulunabildiği gibi tomrukların kabuğa yakın yerlerindende elde edilebilmektedir. Aslında (tam olarak yumru sayılmasada) ağacın kusurundan kaynaklı bir oluşumdur. Çok farklı desenlerde zuhur etmektedir.

Yılda yaklaşık 30 bin m3 ten fazla egzotik tomruk ithal eden ve onları işleyen bir fabrikada çalışıyor olmamdan dolayı kendimi bu konuda biraz şanslı hissetmekteyim yani pamela desen sapelli ile karşılaşma olanağım bir hayli yüksek.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #34 : 05 Temmuz 2011, 21:02:37 »
ana..!    burası cennet olsa gerek  ;D      şaka bır yana  , geçen sene böyle buyuk bır işletmeye gırdim. derdimi anlattım sağolsun yetkılı bırısı ıle görusturduler .
o  da çok ılgılendı , ıskartaya ayrılmıs olan ahşaplardan  alabıleceğimi   söyleyınce  tek soru geldı .  " kaç ton alacaksınız..?  "   bendende  tek cevap geldı   " kahve için teşekkür ederim . sizi daha fazla rahatsız etmıyeyim "

çok fena olmuştum  :D

hanı kedıye balığı gösterırsınde vermezsın ya..  ;D ;D  o misal işte..

SERDAR

• 259
« Yanıtla #35 : 05 Temmuz 2011, 22:40:55 »
Seni çok iyi anlıyorum genelde bizdede zihniyet öyledir ama. Mesela Bursadan müşterilerimiz var sadece bıçak sapı yapıyorlar ve çoğunlukla artıkları alıyorlar tabiki kamyon bazında insan sürekli böyle manzaralarla karşılaşınca senin durumun pek akla gelmiyor tabiki. Yolu Düzceye düşen herkesi herzaman beklerim çaya çorbaya buyursun gelsin giderkende nasibini alır mutlaka bu çokluğun içinden cımbızladıklarımı (az bulunan)paylaşırız.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 05 Temmuz 2011, 22:45:29 »
cumartesı duzcede  benı karsında  görursen şaşırma  ;)    ama çok çay içerim ona göre ;D

SERDAR

• 259
« Yanıtla #37 : 06 Temmuz 2011, 10:21:37 »
Gelin buyrun başımızın üstünde yeriniz var.