Bıçak Sanatı - Forum

Kwaiken - Kaiken- Tanto

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Kwaiken - Kaiken- Tanto
« : 31 Aralık 2018, 16:45:35 »
Selam Herkese.
Bıçağın değişik isimleri olduğundan bende bildiklerimi konu başlığı yaptım :)

Profil Hazır geldi Özgür Özdemir den. Sanırım Hamonu Taner Ustadan. bana sadece 2000 kuma kadar perdah yapmak ve sap malzemelerini bir araya getirmek kalmıştı. perdah sonrası asitlemeyi de sağolsun Özgür yaptı.
kılıf olmadı biliyorum buna ahşap kın daha yakışır. yavaş yavaş alışırız sanırım yaptıkça.
Çelik 1095
sap Vatoz derisi ve Paracord.
kılıf dana derisi.
One for All, All for One...

tekoglu

• *
  • 2
  • Meslek: serbest
Ynt: Kwaiken - Kaiken- Tanto
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2018, 16:54:14 »
Vatoz derilerini çok beğendim Üstadım. Acaba satılık varmı varsa fiyat nedir Üstad. Muhteşem bıçak elinize emeğinize sağlık

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2018, 20:12:40 »
Sayın Tekoğlu teşekkür ederim. Bu kadar ustanın arasında bizimki lafı bile edilmez.
Vatoz derilerini kendim için aldım ancak aldığım arkadaşımda sınırlı sayıda da olsa var yine. Yardımcı olurum seve seve.

« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2018, 20:49:00 »
Bir açıklık getirmekte yarar olduğunu düşünerek yazıyorum; bu deriler taşlanmış deriler, yüzeyleri pürüzsüz olur ve Japonik işlerde kullanıma uygun değildir. Üzerine sarılan Tsuka ito ( sarılan ip) bu derilere tutunamaz ve kayar. Ham deri olması gerekir, ki onların yüzeyi 24 kum zımpara gibidir. Selamlar.

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2019, 20:16:29 »
Tekrar selam Herkese,

İkinci Kwaiken çabalamam da bitti, eldeki Vatoz derileri bitene kadar bu tarza devam mecburen :)

A2 ve karbon çeliği karışımı Damascus 2000 kuma kadar perdah ( bu perdah işi benim için en zor kısmı )

sapta yine Vatoz üzeri sarım yaptım, elim alıştıkça daha güzelleşir diye düşünüyorum. Kydex kılıf kullanmış genelde bu tarz yapanlar. geleneksel tarza çok sadık kalan yok sanırım japonlardan başka.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2019, 17:55:02 »
Elinize sağlık  :)