Bıçak Sanatı - Forum

1095 Tanto

Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #60 : 17 Aralık 2018, 15:09:58 »
Her ikisi de olabilir, burada bir zorunluluk yok, biraz da yapanın kendine kalmış bir durum. Birbirinden bir üstünlükleri olduğuna yönelik bir şey okumadım.

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #61 : 17 Aralık 2018, 15:34:29 »
Anladım hocam, cevabınız için teşekkürler. Araştırdığım kadarıyla Kissaki (uçtaki taşlama) için de benzer durum var, doğru mu? Standart bir form yok, birden fazla versiyon var.

http://www.ksky.ne.jp/~sumie99/kissaki.html

Kissaki (uçtaki taşlama) nasıl yapılıyor? Fotoğraflarda hep belirgin şekilde görülen başlangıç çizgisi nasıl sağlanıyor?

Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #62 : 18 Aralık 2018, 02:03:24 »
Anladım hocam, cevabınız için teşekkürler. Araştırdığım kadarıyla Kissaki (uçtaki taşlama) için de benzer durum var, doğru mu? Standart bir form yok, birden fazla versiyon var.

http://www.ksky.ne.jp/~sumie99/kissaki.html

Kissaki (uçtaki taşlama) nasıl yapılıyor? Fotoğraflarda hep belirgin şekilde görülen başlangıç çizgisi nasıl sağlanıyor?
O hat, daha doğrusu çizgi Yokote olarak geçiyor. Yazarak anlatması o kadar zor ki  ::) Kısaca, namludan gelen kesici ağız  ile Kissaki den gelen ağız birleştiğinde bu çizgi oluşmuş oluyor, kılıcın neredeyse yapması en çetrefilli yeridir desek yanlış olmaz.

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #63 : 18 Aralık 2018, 12:14:58 »
Kissaki'nin açısı namnunun geri kalan düz kısmının açısıyla aynı mı yoksa farklı mı hocam?
Tahminimce Kissaki bölümü için aşağıdaki görsel gibi taşlama/eğeleme yapmak gerekiyor, doğru mu?


Yani normal bıçaklarda uca doğru yaklaştıkça yumuşak şekilde eğeyi göndürürken Tanto'da Kissaki bölümüne geldiğimizde kesin bir şekilde eğeyi döndürmemiz gerekiyor diye tahmin ediyorum.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2018, 12:17:05 Gönderen: orkunaydin350 »