Merhabalar, lazer kesim profildeki çelikleşme sorunun kısmen önüne geçtim ama tamamen el aletleri ile çalıştığım için çok zahmetli oldu. Hobiden her an soğuyabilirim Kesilmiş satılan lamalarda lazer kesimmidir? Şöyle aheste aheste şerit testere ile sulanarak kesilmiş lama bulabilieceğimiz bir tedarikçi varmıdır?
Merhabalar,lazer kesim çeliklerde sadece lazer ile kesilen kısımda çok az bir kısım sertleşir. Zımpara saracağınız sert bir cisimle sadece dış hatları biraz zımparalayarak sertleşen bölgelerden kurtulabilir ve devamında eğe ile çalışabilirsiniz.
Alıntı yapılan: özdemir murat - 04 Kasım 2018, 16:56:29Merhabalar, lazer kesim profildeki çelikleşme sorunun kısmen önüne geçtim ama tamamen el aletleri ile çalıştığım için çok zahmetli oldu. Hobiden her an soğuyabilirim Kesilmiş satılan lamalarda lazer kesimmidir? Şöyle aheste aheste şerit testere ile sulanarak kesilmiş lama bulabilieceğimiz bir tedarikçi varmıdır?testere ile kesiyor her çeşit çelik varhttp://www.kalite-celik.com/
Alıntı yapılan: Mahmut Erdoğan - 04 Kasım 2018, 22:29:36Alıntı yapılan: özdemir murat - 04 Kasım 2018, 16:56:29Merhabalar, lazer kesim profildeki çelikleşme sorunun kısmen önüne geçtim ama tamamen el aletleri ile çalıştığım için çok zahmetli oldu. Hobiden her an soğuyabilirim Kesilmiş satılan lamalarda lazer kesimmidir? Şöyle aheste aheste şerit testere ile sulanarak kesilmiş lama bulabilieceğimiz bir tedarikçi varmıdır?testere ile kesiyor her çeşit çelik varhttp://www.kalite-celik.com/Teşekkürler. Toptancı sanırım. 3-5 bıçaklık satamaz gibime geliyor.
Alıntı yapılan: özdemir murat - 04 Kasım 2018, 16:56:29Merhabalar, lazer kesim profildeki çelikleşme sorunun kısmen önüne geçtim ama tamamen el aletleri ile çalıştığım için çok zahmetli oldu. Hobiden her an soğuyabilirim Kesilmiş satılan lamalarda lazer kesimmidir? Şöyle aheste aheste şerit testere ile sulanarak kesilmiş lama bulabilieceğimiz bir tedarikçi varmıdır?Murat Bey çelik ne bu arada. Suyunu kendiniz verecekseniz önceden bir yumuşatma yapabilirsiniz. (yani su verme sıcaklığına çıkarıp yavaşça soğutabilirsiniz). Eğer karbon çeliği kullanıyorsanız bir mangalın içinde odun kömürü ile korlu bir ateş yaksanız o da ve o şekilde işlemi gerçekleştirseniz olur bence ama n690, 4116 gibi çelikler kullanıyorsanız bu yöntem yüzeyde kalite düşüklüğü yapabilir. saygılarımla...
Saygılar bizden Emruhu hocam, 1 ck60 4 ck67 profil var. Mecburen o seçenek kaldı. Mangalda ısı ayarını tutturamayabilirim. Ytong ocakta manyetik özellik kaybedene kadar ısıtıp kedi kumuna gömsem olurmu?
Alıntı yapılan: emruhu - 05 Kasım 2018, 15:36:29Alıntı yapılan: özdemir murat - 04 Kasım 2018, 16:56:29Merhabalar, lazer kesim profildeki çelikleşme sorunun kısmen önüne geçtim ama tamamen el aletleri ile çalıştığım için çok zahmetli oldu. Hobiden her an soğuyabilirim Kesilmiş satılan lamalarda lazer kesimmidir? Şöyle aheste aheste şerit testere ile sulanarak kesilmiş lama bulabilieceğimiz bir tedarikçi varmıdır?Murat Bey çelik ne bu arada. Suyunu kendiniz verecekseniz önceden bir yumuşatma yapabilirsiniz. (yani su verme sıcaklığına çıkarıp yavaşça soğutabilirsiniz). Eğer karbon çeliği kullanıyorsanız bir mangalın içinde odun kömürü ile korlu bir ateş yaksanız o da ve o şekilde işlemi gerçekleştirseniz olur bence ama n690, 4116 gibi çelikler kullanıyorsanız bu yöntem yüzeyde kalite düşüklüğü yapabilir. saygılarımla...Aman diyeyim, en son söylenen çeliklerde ( N690 vs) yumuşatma tavlaması yapmayı düşünmeyin, tam tersi yumuşaksa sertleşir. Bu işlem karbon çelikleri için uygun sadece.
Alıntı yapılan: sefaçabuk - 05 Kasım 2018, 21:21:37Alıntı yapılan: emruhu - 05 Kasım 2018, 15:36:29Alıntı yapılan: özdemir murat - 04 Kasım 2018, 16:56:29Merhabalar, lazer kesim profildeki çelikleşme sorunun kısmen önüne geçtim ama tamamen el aletleri ile çalıştığım için çok zahmetli oldu. Hobiden her an soğuyabilirim Kesilmiş satılan lamalarda lazer kesimmidir? Şöyle aheste aheste şerit testere ile sulanarak kesilmiş lama bulabilieceğimiz bir tedarikçi varmıdır?Murat Bey çelik ne bu arada. Suyunu kendiniz verecekseniz önceden bir yumuşatma yapabilirsiniz. (yani su verme sıcaklığına çıkarıp yavaşça soğutabilirsiniz). Eğer karbon çeliği kullanıyorsanız bir mangalın içinde odun kömürü ile korlu bir ateş yaksanız o da ve o şekilde işlemi gerçekleştirseniz olur bence ama n690, 4116 gibi çelikler kullanıyorsanız bu yöntem yüzeyde kalite düşüklüğü yapabilir. saygılarımla...Aman diyeyim, en son söylenen çeliklerde ( N690 vs) yumuşatma tavlaması yapmayı düşünmeyin, tam tersi yumuşaksa sertleşir. Bu işlem karbon çelikleri için uygun sadece.Sefa ustam çok guzel tamamlamış olayı. Hem bende yeni birsey öğrenmiş oldum. Saygılarımla