Emek verilmiş bir çalışma oldugu açık. Sonuçta gayet başarılı ortaya güzel, tarz bir bıçak çıkmış. Zamanla daha güzel çalışmaların geleceğini fısıldıyor. Elinize sağlık
Alıntı yapılan: atikmehmet - 07 Kasım 2018, 13:55:19Alıntı yapılan: yunus_cbn - 07 Kasım 2018, 12:40:49Eleştiri yapılırken Kişinin kaçıncı bicagi olduğuna bakılmalı tecrübesine bakılmalı bence. Mesela 10 senelik bıçak yapan bir usta ile beni ayni tefeye koyup eleştirmek bence yanlış olur. 2.-3. Bıçağını yapan kişi ile 100. Bıçağını yapan kişi ayni eleştiriler ile hedef alınmamalı. Tamam kabul eleştiri yapıcı olduğu kadar yıkıcı da olabilir bunun farkındayız. Lakin kişisel düşünceme gore yeni başlayanlar cesaretlendirilmeli, yıkıcı eleştiriler az yapıcı ve ozguven yükseltici eleştiriler ise yüksek dozajdan verilmeli ki, yapan kişi bir daha bıçak paylaşmaya korkmasın sanattan soğumasın. Benim en kötü bıçaklarıma bile burada “güzel olmuş eline sağlık” denmeseydi, “çok kötü böyle bıçak, kabza, kılıf mi olurmus, bunu burada hangi cüretle paylaşırsın” denseydi muhtemelen bir daha yapmamaya ve yapsamda asla paylasmamaya itina ederdim. Yukardaki hangi yorumda bu tarz bi yaklaşım var anlamadım Yazı konu sahibine atıfta bulunarak onun yazısına yazılmış. Yanlış anlamışım. Afedersiniz. Aslında bu tür yorumlarda alıntı yapılarak yorum yazılsa daha anlaşılır olur gibime geliyor.
Alıntı yapılan: yunus_cbn - 07 Kasım 2018, 12:40:49Eleştiri yapılırken Kişinin kaçıncı bicagi olduğuna bakılmalı tecrübesine bakılmalı bence. Mesela 10 senelik bıçak yapan bir usta ile beni ayni tefeye koyup eleştirmek bence yanlış olur. 2.-3. Bıçağını yapan kişi ile 100. Bıçağını yapan kişi ayni eleştiriler ile hedef alınmamalı. Tamam kabul eleştiri yapıcı olduğu kadar yıkıcı da olabilir bunun farkındayız. Lakin kişisel düşünceme gore yeni başlayanlar cesaretlendirilmeli, yıkıcı eleştiriler az yapıcı ve ozguven yükseltici eleştiriler ise yüksek dozajdan verilmeli ki, yapan kişi bir daha bıçak paylaşmaya korkmasın sanattan soğumasın. Benim en kötü bıçaklarıma bile burada “güzel olmuş eline sağlık” denmeseydi, “çok kötü böyle bıçak, kabza, kılıf mi olurmus, bunu burada hangi cüretle paylaşırsın” denseydi muhtemelen bir daha yapmamaya ve yapsamda asla paylasmamaya itina ederdim. Yukardaki hangi yorumda bu tarz bi yaklaşım var anlamadım
Eleştiri yapılırken Kişinin kaçıncı bicagi olduğuna bakılmalı tecrübesine bakılmalı bence. Mesela 10 senelik bıçak yapan bir usta ile beni ayni tefeye koyup eleştirmek bence yanlış olur. 2.-3. Bıçağını yapan kişi ile 100. Bıçağını yapan kişi ayni eleştiriler ile hedef alınmamalı. Tamam kabul eleştiri yapıcı olduğu kadar yıkıcı da olabilir bunun farkındayız. Lakin kişisel düşünceme gore yeni başlayanlar cesaretlendirilmeli, yıkıcı eleştiriler az yapıcı ve ozguven yükseltici eleştiriler ise yüksek dozajdan verilmeli ki, yapan kişi bir daha bıçak paylaşmaya korkmasın sanattan soğumasın. Benim en kötü bıçaklarıma bile burada “güzel olmuş eline sağlık” denmeseydi, “çok kötü böyle bıçak, kabza, kılıf mi olurmus, bunu burada hangi cüretle paylaşırsın” denseydi muhtemelen bir daha yapmamaya ve yapsamda asla paylasmamaya itina ederdim.