Bıçak Sanatı - Forum

Hibrit kabzalı Sıfır agiz AEB-L ve kozalak hibrit m390

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: Hibrit kabzalı Sıfır agiz AEB-L ve kozalak hibrit m390
« Yanıtla #20 : 21 Eylül 2018, 00:39:05 »
Ustam eline koluna sağlık
Sabır ve ustalık birleşmiş ve iki güzel bıçak çıkmış
ortaya. Şu mavili kabzalar efsane oluyor.
Ağaç dümdüz olsa bile efekti çok güzel duruyor

coktar

• 388
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 21 Eylül 2018, 12:50:33 »
Yunus tebrik ederim çok güzel ikiside... Benim sevdiğim tarz işler bunlar biliyorsun :)
instagram: @hevesadami

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #22 : 21 Eylül 2018, 13:52:09 »

Teşekkür ederim Şeref ustam biraz uzun sürüyor ama güzel oluyor :) kesinlikle agac desenli desensiz farketmeksizin ortaya gelecek bir nehir yahut bir deniz isin tüm rengini değiştiriyor 😀🙂 bu arada bana gönderdiğin kabzadaki mavinin içindeki beyaz efekti ayrı bir güzel olmuş ustam teşekkür ederim 😊
Beni bu guzel havalar mahvetti

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #23 : 21 Eylül 2018, 13:53:59 »
Yunus tebrik ederim çok güzel ikiside... Benim sevdiğim tarz işler bunlar biliyorsun :)

Teşekkür ederim Cemre kardeşim senin kozalak sevdiğini biliyorum 😀 ama senin kozalaklarda efsane

Şeref Acar

• *
  • 1599
« Yanıtla #24 : 21 Eylül 2018, 16:26:46 »

Teşekkür ederim Şeref ustam biraz uzun sürüyor ama güzel oluyor :) kesinlikle agac desenli desensiz farketmeksizin ortaya gelecek bir nehir yahut bir deniz isin tüm rengini değiştiriyor 😀🙂 bu arada bana gönderdiğin kabzadaki mavinin içindeki beyaz efekti ayrı bir güzel olmuş ustam teşekkür ederim 😊
güle güle kullan, güzel bir bıçağa sap olacağından eminim

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #25 : 21 Eylül 2018, 20:05:40 »

güle güle kullan, güzel bir bıçağa sap olacağından eminim

Teşekkür ederim Şeref ustam bu güzel jestlerini unutmuyorum 🙂😉

Şeref Acar

• *
  • 1599
« Yanıtla #26 : 21 Eylül 2018, 23:05:51 »
Abim ne demek dükkan senin

Kadri Engin

• 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #27 : 23 Eylül 2018, 20:11:58 »
Tam vitrine koyup misafire gostermelik olmus ustam eline saglik  ;D
Bismillah her hayrın başıdır

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #28 : 23 Eylül 2018, 21:43:03 »
Ustam çok güzeller eline sağlık :2up
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

greant64

• **
  • 53
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: ısparta/yalvaç
« Yanıtla #29 : 24 Eylül 2018, 02:38:52 »
Pek anlayan biri degilim.
Fakat göze hitabı çok güzel. Eser niteliğinde çalışma olmuş.elinkze saglik

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #30 : 24 Eylül 2018, 07:53:49 »
Tam vitrine koyup misafire gostermelik olmus ustam eline saglik  ;D

Teşekkür ederim Kadri kardeşim m390 vitrinlik olmuş olabilir de aeb-l sıfır agiz oldugu için cidden çok tehlikeli oldu :)

Ustam çok güzeller eline sağlık :2up

Cok teşekkür ederim Emrah ustam beğenmenize sevindim 🙂🙂

Pek anlayan biri degilim.
Fakat göze hitabı çok güzel. Eser niteliğinde çalışma olmuş.elinkze saglik

Teşekkür ederim hocam :)

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #31 : 24 Eylül 2018, 09:57:05 »
Muazzam bir sabrın ürünü bu bıçaklar. Bu kadar özen ve itina gösterince ortaya çıkan eser de kusursuz olmuş. Elinize sağlık!
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #32 : 25 Eylül 2018, 22:45:29 »
Bir süre ayrıliktan sonra, forumu sessiz sessiz takip etmeye başladım tekrar.
Paylaşılan eserleri görünce,  açıkçası yaptıklarımı değersiz gördüğüm için paylaşmaya gerek bile görmüyorum.
Çok güzel eserler,  gözlerimiz bayram etti.
Ellerinize sağlık :2up
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #33 : 26 Eylül 2018, 10:26:08 »
Yunus ellerine sağlık, iki bıçağın da gerçekten estetik ve temiz. insanın baktıkça bakası geliyor. logoyu bu denli derin uygulaman da ayrı bir tat vermiş bana göre.

aebl nin taşlama sınırı o kalınlıktaki bir bıçakta scandi agız yapmak için biraz yüksek olmamış mı? kesme performansı muhakkak çok iyidir fakat ağız dayanımını test etme fırsatın oldu mu?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #34 : 26 Eylül 2018, 19:45:19 »
Muazzam bir sabrın ürünü bu bıçaklar. Bu kadar özen ve itina gösterince ortaya çıkan eser de kusursuz olmuş. Elinize sağlık!

Teşekkür ederim Mehmet ustam, doğrusunu söylemek gerekirse yukarıda da belirttiğim gibi ısıl işlemden sonra perdah gunlerceysürebiliyor hele ki m390 da anlatamam nasıl bir eziyet olduğunu.
Epeydir şu şekilde çalışıyorum; ilk önce profilleri hazırlayıp 2000-2500 kuma kadar perdahini yapıyorum. Sonra defalarca kere birbirine temas etmeyecek şekilde sarıp sarmalayıp ısıl işleme gönderiyorum Eger şanslı isem ısıl işlem merkezinde çizilmezse ısıl işlemden sonra seramik zımparalar ile 35-40 hrz de ağız açmaya başlıyorum bol su ile. Sonra gaz taşları ile perdaha başlayıp yine gaz taşları ile 3000 kuma çıkıyorum. Sonra normal zımpara ile yine 1000-1200 kumdan başlayıp tekrardan zımpara ile 2000-5000 kumlar arası perdah yapıyorum. Ardından mavi polisaja tutuyorum en nihayetinde ise elmas pasta ile tekrardan polisaja tabi tutuyorum bu baya uzun soluklu ve yuksek maliyetli bir  işlemler silsilesi oluyor acikcasi :)

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #35 : 26 Eylül 2018, 19:48:05 »
Bir süre ayrıliktan sonra, forumu sessiz sessiz takip etmeye başladım tekrar.
Paylaşılan eserleri görünce,  açıkçası yaptıklarımı değersiz gördüğüm için paylaşmaya gerek bile görmüyorum.
Çok güzel eserler,  gözlerimiz bayram etti.
Ellerinize sağlık :2up

Estağfirullah ustam bizde sizin yaptıklarınıza baktıkça gıpta ediyoruz açıkcası hatta esinlenmiyorum desem yalan söylemiş olurum :) beğenmenize cok sevindim açıkcası  teşekkür ederim :)

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #36 : 26 Eylül 2018, 19:56:42 »
Yunus ellerine sağlık, iki bıçağın da gerçekten estetik ve temiz. insanın baktıkça bakası geliyor. logoyu bu denli derin uygulaman da ayrı bir tat vermiş bana göre.

aebl nin taşlama sınırı o kalınlıktaki bir bıçakta scandi agız yapmak için biraz yüksek olmamış mı? kesme performansı muhakkak çok iyidir fakat ağız dayanımını test etme fırsatın oldu mu?

Teşekkür ederim Emin abi, sizden böyle güzel yorum almak beni Onure  etti :) kesinlikle haklısın abi 3 mm bir Çelik için bu taslama hattı ve sıfır ağız riskli. Bunu yapmamdaki tek sebep alan arkadaşın da bir hobi bicak üreticisi olduğu icin nasıl kullanmasi gerektiğini biliyor olması :) ama üstadım cidden çok ama çok ciddi dalıyor abi kuru agac dallarını (Zeytin) tek hamlede hiç bir akilde zorlanmadan biçip akıyor içinde. Ama seninde işaret ettiğin gibi muhtemelen  batonlama  olayına  gelmeyecektir abi.
Logoyu ise eskiden siyahlastirip bırakıyordum sonra bir gün bunu denedim derinlemesine ve içini temizleyince gözüme hoş göründü o gün bugündür bu şekilde yapıyorum üstadım:)

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #37 : 27 Eylül 2018, 13:28:54 »

Teşekkür ederim Mehmet ustam, doğrusunu söylemek gerekirse yukarıda da belirttiğim gibi ısıl işlemden sonra perdah gunlerceysürebiliyor hele ki m390 da anlatamam nasıl bir eziyet olduğunu.
Epeydir şu şekilde çalışıyorum; ilk önce profilleri hazırlayıp 2000-2500 kuma kadar perdahini yapıyorum. Sonra defalarca kere birbirine temas etmeyecek şekilde sarıp sarmalayıp ısıl işleme gönderiyorum Eger şanslı isem ısıl işlem merkezinde çizilmezse ısıl işlemden sonra seramik zımparalar ile 35-40 hrz de ağız açmaya başlıyorum bol su ile. Sonra gaz taşları ile perdaha başlayıp yine gaz taşları ile 3000 kuma çıkıyorum. Sonra normal zımpara ile yine 1000-1200 kumdan başlayıp tekrardan zımpara ile 2000-5000 kumlar arası perdah yapıyorum. Ardından mavi polisaja tutuyorum en nihayetinde ise elmas pasta ile tekrardan polisaja tabi tutuyorum bu baya uzun soluklu ve yuksek maliyetli bir  işlemler silsilesi oluyor acikcasi :)

Okurken yarısında bırakasım geldi :) Siz bunları tatbik ediyorsunuz. Sabırdan bahsederken bu kadarını hayal etmemiştim. Bu kusursuz görünümün altında ciddi bir el emeği yatıyor. Ben olsam sevmeye bile kıyamazdım. Tekrar tebrik ederim!
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/