Selamlar. Atölyem bir sitenin dükkanı olduğu için maalesef sadece hazır lama ile çalışıp kendim dövemiyorum. Ancak kış sonrası Allah nasip ederse bir sayfiye yerinde, müstakil bahçesi olan bir ev kiralayacağım. Şimdilik 1 yıllığına anlaştım ama uzayadabilir. Bu detayları sizlerden birazdan yardım rica edeceğim konuda önemli olduğu için veriyorum.
Şimdi amacım haftasonları, tatillerde, bayramlarda gideceğim bu evin bahçesine minimum maliyetle, minimum boyutlarda bir baraka kurup içinde sadece ve sadece ocak, örs, çekiçler, eğeler ve ısıl işlem için yağ kabını içeren bir alan yaratmak. İstanbul'da zaten ahşap, deri, vs. diğer tüm işlemleri yapacağım bir alanım var. Kiralık ve belki de sonrasında bir süreliğine kullanamama ihtimali olan bir alana çok yatırım yapmak istemiyorum. Ama sonradan hep başıma gelen 'ah keşke ucuza kaçmasaydım' da demek istemiyorum. Nerden kısıp, nerden kısmamam gerektiğini kestiremiyorum. Döverek çalışan ustalarımızdan, arkadaşlarımdan örs seçimi, boyutu, tedarik yeri, ocak seçimi, çekiç seçimi, vs. anlattığım koşullara uyabilecek bilgiler rica ediyorum. Çok uzattım ama ihtiyacı doğru ifade etmeye çalıştım. Kusuruma bakmayın.