Bıçak Sanatı - Forum

rambo bıçağa biley yaptırdım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
rambo bıçağa biley yaptırdım
« : 09 Haziran 2011, 01:45:01 »
arkadaşlar başlığı iyi seçememiş olabilirim düşündüm aklıma en iyi bu geldi
bu konuyu açmamdaki amaç,bıçağın bilevleme sorunu,siz kendiniz yapacak ekipmana sahipsiniz ama ben ancak bilevciye gitmem lazım,bunun içinde poşede koyup götürmem lazım
eskiden poşede koyup götürmek kolaydı ama şimdi biraz sorun oluyor
mesela dışardan ürün alsanız eve getirirken veya evden ürünü poşede koyup bilevciye götürürken yolda bazı alışveriş yerlerinde yada metroya girişlerde güvenlikçiler poşede detektör yaklaştırıyor vede öttüğü an sorun olur gelde açıkla durumu
neyse bu yüzden merak ediyorum bilev yapan bıçakçıya sormuştum,dediki çeliğin boyu vede içindeki karbon bileşimi fazla ise alarm öter demişti
sizin fikrinizi merak ettim,yukarıdaki konudan dolayı acaba bu çelik ürünlerde ne varki kimisi detektör etkisinde kalıyor ::)

(Çelik eşyaların kapılarda alarm çaldırması konusu)başlığı değiştim
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2011, 20:10:28 Gönderen: merttt9 »

merttt9

• 1419
Ynt: Çelik eşyaların kapılarda alarm çaldırması konusu
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2011, 01:46:58 »
ilave olarak ben bilevciye gidicem ama metro istasyonlarında poşedi detektörle kontrol ediyorlar muhtamelen dedektör öter,durumu anlatsamda anlamazlar bu yüzden otobüsü kullanıp yol yürücem  :'(

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2011, 02:03:26 »
Bak şimdi mert kardeş , o elindeki bıçak , çin malıysa , muhtemelen , alet ötmeye bile tenezzül etmeyecektir ,karbon meselesinden dolayı yani , onun yerine metroya verceğin paraya al bir biley taşı , evde sen kendin öğren , çünkü yeni baştan bir bıçak yapmayacaksın ,böyle böyle işi yavaş yavaş genişletirsin , sonra bir eğe alırsın felan , ha forumdan birine rica etsek bu sefer de kargo parası var , e bursalı bir iki bıçakçı geldi gitti , onların yanına git desek , adamlar bizi tiye aldılar , tırın tırın yapıp gittiler , e ne yapayım ben sana şimdi , kendi derdim unuttum , senin derdine düştüm .

yok eğer ben yapayım dersen , bir arkadaşta vardı , sana ufak bir profil , bir parça ahşap , bir de ona yetecek kadar kılıf için deri göndereyim , yeni bir bıçak yap , ama şu biley işini de bitirelim yani , canım benim . . .
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

Berke Boyacı

« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2011, 07:07:42 »
arkadaşlar başlığı iyi seçememiş olabilirim düşündüm aklıma en iyi bu geldi
bu konuyu açmamdaki amaç,bıçağın bilevleme sorunu,siz kendiniz yapacak ekipmana sahipsiniz ama ben ancak bilevciye gitmem lazım,bunun içinde poşede koyup götürmem lazım
eskiden poşede koyup götürmek kolaydı ama şimdi biraz sorun oluyor
mesela dışardan ürün alsanız eve getirirken veya evden ürünü poşede koyup bilevciye götürürken yolda bazı alışveriş yerlerinde yada metroya girişlerde güvenlikçiler poşede detektör yaklaştırıyor vede öttüğü an sorun olur gelde açıkla durumu
neyse bu yüzden merak ediyorum bilev yapan bıçakçıya sormuştum,dediki çeliğin boyu vede içindeki karbon bileşimi fazla ise alarm öter demişti
sizin fikrinizi merak ettim,yukarıdaki konudan dolayı acaba bu çelik ürünlerde ne varki kimisi detektör etkisinde kalıyor ::)
Abi bilev yapmak için gereken tek ekipman 5 liralık bir taş titremeyen bir el ve zaman :)... Yani demek istediğim biraz denedikten sonra ve bileyleme işlemi için paylaşılan görüntüleri izledikten sonra yapamamak mümkün değil.
http://www.yataganelaletleri.com/product.php?id_product=310 ( Kapıda ödeme seçeneğide var :) )

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2011, 09:04:17 »
Yahu, "bilevci" ne ki?

Mert, suç işlemeye yardımcı olacak, yada güvenliklerden geçecek alet edevat ve tekniklere odaklanıyorsun. Açıkcası forumu bu şekilde kullanmaya çalışmak şık değil. Sen iyi niyetle bile sorsan ve biz de iyi safça gidip sana bir yöntem bulsak bunu iki gün sonra başkası okuyup kötü amaçla kullanmayacak mı? Bunu kim garanti edebilir?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2011, 10:56:47 »
Yahu, "bilevci" ne ki?

Mert, suç işlemeye yardımcı olacak, yada güvenliklerden geçecek alet edevat ve tekniklere odaklanıyorsun. Açıkcası forumu bu şekilde kullanmaya çalışmak şık değil. Sen iyi niyetle bile sorsan ve biz de iyi safça gidip sana bir yöntem bulsak bunu iki gün sonra başkası okuyup kötü amaçla kullanmayacak mı? Bunu kim garanti edebilir?

başkasının okuması ve uygulaması evet doğru diyorsun konuyu kaldırayım haklısın  :)

aslında geçenlerde annem örgü şişi istedi bizede çarşı 50 dakika otobüsle uzaklıkta,bende gittim çarşıya şiş aldım daha sonra eve otobüsle gelicem,yolda arkadaşa denk geldim sonra dediki gel alışveriş yerinde kahve içeriz ok dedim elimde şiş poşette dururken alışveriş yeri kapısından geçtim ama alarm çalmadı,işte bu tarz sorunlara ara ara denk geldiğim için sordum ama konu bilevede döndü neyse  :)
konu komple sil tuşuna bastım silinmedi
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2011, 11:17:41 Gönderen: merttt9 »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2011, 12:54:17 »
Bu konuyu kaldıralım mı? Çok anlamsız olmuş gibi geldi. Yani bir bıçağı bileylemek (V harfi değil Y harfi Mert) bu kadar zor olmamalı. Bir biley taşı alır bileylersin, bileyciye bıçak götürmek de hiç sorun olmaz, al evde ne kadar mutfak bıçağı varsa, onların arasına seninkini de koy, soran olursa, güvenlik filan durumunda bileyciye yolladı annem dersin olur biter, yalan da değil. Mutfak bıçaklarıyla birlikte göze batmaz o bıçak ama tek başına soru işareti olabilir...
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2011, 18:40:26 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2011, 18:02:59 »
Bak şimdi mert kardeş , o elindeki bıçak , çin malıysa , muhtemelen , alet ötmeye bile tenezzül etmeyecektir

:2up
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

merttt9

• 1419
bilev yaptırdım 2 tl verdim bilevci ustanın işleri yoğundu yinede güzel yapmış
bu çin malı dedim çeliği nasıl dedim,orta kalitede dedi,kağıdı iyi kesmiyordu dedim,ağız kalındı dedi,az önce test ettim A4 kağıdı takılmadan kesiyor
her iki yandan resim koydum,sadece uç kısmı değil 1 mm yukarıdan bilevlemeye başlamış güzel görünüyor :)

« Son Düzenleme: 09 Haziran 2011, 19:51:34 Gönderen: merttt9 »

Harbidende dehşet olmuş yani ??? o bileyiciyi kaybetmemeye bak sen.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Çok güzel    bilev   :))

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419

biley  :)
aslında ustanın işi çoktu bir yandanda ilgilendi sağolsun,el zımparasıda iyi ama sanırım makina ile biley yapıncada daha farklı oluyor

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: rambo bıçağa biley yaptırdım
« Yanıtla #12 : 09 Haziran 2011, 21:33:33 »
burasını bozmuş

bu kötü "bilev"ciler yüzünden artık kendi bıçağımı kendim "bilev"liyorum

bence sende öyle yap
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2011, 21:36:34 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

merttt9

• 1419
« Yanıtla #13 : 09 Haziran 2011, 21:36:24 »
evet yusuf kardeş o kısma bende dikkat ettim aslında o kısımda biraz çukurluk vardı tasarımı o haldeydi,birde biley yapılırken fazla girmiş olmalıki o kısım öyle olmuş bende dahada bozulmasın diye yaptırmadım

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #14 : 09 Haziran 2011, 21:39:15 »
burasını bozmuş

http://www.yukleresim.com/images/44814571462862911378.jpg

bu kötü "bilev"ciler yüzünden artık kendi bıçağımı kendim "bilev"liyorum

bence sende öyle yap

Evet bende kendim "bileyliyorum" bıçaklarımı.  ;) Çok kolay bir su taşı bide 220 kum zımpara gerekli.

Saygılar...
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2011, 21:41:20 Gönderen: ugurcan_20 »

merttt9

• 1419
« Yanıtla #15 : 10 Haziran 2011, 14:19:38 »
eski fotoğrafında kırmızı çizgi ile çizdiğim hatta bitiyor ama bileyci,kırmızı çizgininde altına inmiş bu seferde oradaki çukurluk kısmını oval yapmamış
aslında zımpara yapsam bu seferde daha kötü olur diye düşünüyorum komple aynı görünebilir yada keskin kısma olan yeri ayrıca 320 kumla soldan sağa yapabilirim,aslında makina ile yapdığı için daha güzel duruyor iki renk gibi olmuş ustanın zamanı olsa daha iyi yapardı tarifde ederdim ama işleri yoğundu neyse sanırım böyle kalsa iyi olur

« Son Düzenleme: 10 Haziran 2011, 14:22:13 Gönderen: merttt9 »