Bıçak Sanatı - Forum

Bir acayip poukko

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
Bir acayip poukko
« : 25 Mart 2018, 15:17:29 »
Herkese güzel bir hafta sonu dilerim bicaksanati ailesi. Aslında puukkolarla aram hiç iyi degildir ama Sefa hocamın puukkolari gördükçe iştaha geldim ve bende yapayim bir tane dedim:) bıçak baştan sona gizli kuyruktur. En başta ve en sonda pirinç vardır. Kabza bitişindeki pirince ve kuyruğun sonuna diş açılarak birbirine sıkıştırıp birleştirilmiştir. Nasıl bir şey çıkacağını tam kestiremedim için Celik konusunda ucu olduğu icin 1.4116 tercih ettim. Kabza da ise  biriktirdiğim parçaları değerlendirdim evlere şenlik bir kabza çıktı ortaya :)
Celik:1.4116
Kalınlık: 2,5 mm
Sertlik:56-57 hrc (sifiralti işlemi yapıldı)
Boy:24cm
Namlu:13,5 cm
Kabza:pirinç, dişbudak, venge, şimşir deri ve zeytin kombinasyonunu

Beni bu guzel havalar mahvetti

yunus_cbn

• 1147
Ynt: Bir acayip poukko
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2018, 15:18:25 »

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2018, 15:22:17 »
Arkadaşlar hizliresim. Com daki bir sorun nede ile geri kalan fotoğrafları yükleyemiyorum ilerleyen saatlerde tekrar deneyeceğim

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2018, 15:24:05 »

Bir tane daha yükleyebildim

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #4 : 25 Mart 2018, 16:24:48 »
Eline sağlık Yunus Ustam gerçekten değişik bir çalışma olmuş. O oyuk parmak oyuğu mu yoksa başka bir sebebi var mı?

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #5 : 25 Mart 2018, 19:17:16 »
Yunus ellerine saglik gayet guzel olmus sapta eldeki parcalari degerlendirmen akillica .Bicagin en cok kullan yerine parmak oyugu yapmissin yenisine yapma .Coban cakilari, kasap,sef,oyma bicaklari pukko da bunlara dahil hicbirinde rikasso bile olmamali

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2018, 20:11:15 »
Eline sağlık Yunus Ustam gerçekten değişik bir çalışma olmuş. O oyuk parmak oyuğu mu yoksa başka bir sebebi var mı?

Teşekkür ederim Baki bey doğrudur parmak oluğu olarak düşünüldü ama size tavsiyedir yapmayın o parmak oyuğunu randıman vermiyor :))

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #7 : 25 Mart 2018, 20:15:57 »
Yunus ellerine saglik gayet guzel olmus sapta eldeki parcalari degerlendirmen akillica .Bicagin en cok kullan yerine parmak oyugu yapmissin yenisine yapma .Coban cakilari, kasap,sef,oyma bicaklari pukko da bunlara dahil hicbirinde rikasso bile olmamali

Teşekkür ederim armağan abi :) keske bunu daha önce söyleseydin. Hoş, muhtemelen dinlemez yine yapardım abi, ama ne desen haklısın hatta dövsen gıkımı çıkartmam 😀
Evet kesinlikle bıçağın yarısı boşa gitti parmak oluğu hiç kullanışlı olmadı abi. Bakıyorum bakıyorum, puukko da parmak oluğunun ne işi var diyorum kendi kendime  😂 bu da bir kenarda duracak bicaklar arasına katıldı. Eşim ekmek dilmek icin bıçak istiyordu galiba bu iş ona yarayacak 😀

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #8 : 25 Mart 2018, 21:36:13 »
   Ellerinize sağlık,  saptaki namludaki işçilik gerçekten çok fazla belliki. Gayet şık bir bıçak olmuş. Ama dediğiniz gibi puukko olarak biraz farklı bir tarafta duruyor. Genede doğada işe yarayacağını düşünüyorum.
   Tekrardan ellerinize sağlık güle güle kullanın :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #9 : 25 Mart 2018, 21:48:47 »

Ellerine emeğine sağlık Yunus kardeşim. Kabze çok güzel olmuş  :2up

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #10 : 26 Mart 2018, 07:49:48 »
Bir kaç fotoğraf daha yayınlamayı başarabileceğim galiba  :D

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #11 : 26 Mart 2018, 07:53:51 »
   Ellerinize sağlık,  saptaki namludaki işçilik gerçekten çok fazla belliki. Gayet şık bir bıçak olmuş. Ama dediğiniz gibi puukko olarak biraz farklı bir tarafta duruyor. Genede doğada işe yarayacağını düşünüyorum.
   Tekrardan ellerinize sağlık güle güle kullanın :)

Teşekkür ederim Levent bey enteran isler yapmak konusunda üzerime Yok galiba :))

Ellerine emeğine sağlık Yunus kardeşim. Kabze çok güzel olmuş  :2up

😀 teşekkür ederim üstadım kabzada fazlalıkları değerlendirdim 😀 namlu kısa kalınca bari hem kel hem kısa hem de tombul olsun dedim 😂