Bıçak Sanatı - Forum

10 binlik bicagimiz

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: 10 binlik bicagimiz
« Yanıtla #60 : 14 Kasım 2016, 17:32:13 »
Düşünce güzel ama bu şekilde olmamış maalesef. Kabzada farklı materyaller kullanılarak bu işlem uygulanır ise daha iyi olur. Genel olarak söylenmek istenen bu bilgi ve tecrübenizi bıçak sanatı ile birleştirmeniz gerektirdiği. Bu tür çalışmalar ile yapılan işleri incelemek faydalı olur. Böylece çok daha güzel işler çıkar karşımıza. Bununla ilgili bazı resimler ekledim.

İrfan

• **
  • 135
  • Meslek: Sanayi
  • Yer: Sultangazi
« Yanıtla #61 : 14 Kasım 2016, 18:59:29 »
eyvallah sağolasınız

bicakcisolingen

• *
  • 9
  • Meslek: bicakci
  • Yer: almanya solingen
« Yanıtla #62 : 30 Kasım 2016, 01:43:08 »
Bıçak güzel olmuş elinize saglık , bıçagı inceledim biraz sanki agız presten çıkmaya benziyor yani hazır agız , güzel bıçak ama koleksiyon olması için çok özelligi bir arada taşıması gerekir bence bu normal metal sapı olan bir bıçak olmuş işcilikte çok hata gördüm agızda uyumsuz bileme derin çukurlar ve çizikler , siz bu kadar övmüssünüzki benim yaptıgım bıçaklara biraz hakaret var gibi hissettim , bence bu tür çalışmalara devam edin ama çok iddialı olmak için çok bıçak yapmanız ve çok daha emek harcamanız gerekiyor elinize saglık.

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #63 : 01 Aralık 2016, 00:50:21 »
yorumunuz icin tesekkurler.. bu bicagi bursda paylasmakta hata ettigime katiliyorum.. forum da yeni oldugum ve tam olarakta incelemedigim icin burada paylastim. suan paylasmis olsaydim sabit namlu bolumunde paylasirdim..fiyatta yazdigim icin hatali oldugumu dusunuyorum .. fakat bir hatam daha var .. o da bu bicagi paylasmak.. beseksen cnc de yapilmis bir bicak .. ve teknik bir işcilik var.. elestirilerden anladigim kadariyla.. bu bicagin yeri burasi degil..                         
hatta gucenmesin ustalar.. bazilari beni kusturdu ..

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #64 : 01 Aralık 2016, 21:49:57 »
Büyük değeri olan şeyler, ucuza mal olmaz. Bulduğunuz şeyin değeri, ararken sarf ettiğimiz emek kadardır. Bu forumda bıçak satan ustalar var satmayanlar da ama yaptığı en iyi bıçağı satacak biri yok burada, burası bir paylaşım yeri, herkes kendi ustalığınca yaptığı işleri ya da yapacağı işlerdeki düşüncelerini paylaşıyor. Bu foruma katkınız yaptığınız şeyin fiyatı ve tek oluşu olunca işte kırılma burada başlıyor. Bence de sizin bıçağın yeri burası değil, el emeği geçenlere ve yaptığı ilk bıçağı ne hayallerle yapanları ezik görmeyin. Ne cevherler burada...
Aytunç Ayper (itunch)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #65 : 01 Aralık 2016, 23:02:20 »
yorumunuz icin tesekkurler.. bu bicagi bursda paylasmakta hata ettigime katiliyorum.. forum da yeni oldugum ve tam olarakta incelemedigim icin burada paylastim. suan paylasmis olsaydim sabit namlu bolumunde paylasirdim..fiyatta yazdigim icin hatali oldugumu dusunuyorum .. fakat bir hatam daha var .. o da bu bicagi paylasmak.. beseksen cnc de yapilmis bir bicak .. ve teknik bir işcilik var.. elestirilerden anladigim kadariyla.. bu bicagin yeri burasi degil..                         
hatta gucenmesin ustalar.. bazilari beni kusturdu ..

İrfan Hocam fiyat konusu bir yana ama ben size katılmıyorum. Sonuçta siz seri üretim yapmıyorsunuz. Makinadan 10 tane 100 tane bıçakta yapmadınız tek bıçağa saatlerinizi haftalarınızı harcadınız belki. Sonuçta Burda herkes elindeki aletlerle bıçak yapıyor. Demiri döverek bıçak yapan abilerimiz ocakla örsü kullanırken suyu verilmemiş çeliklerde eğeyi kullananda var taşlama motorunu kullananda. Madem el işi diyoruz ben dahil birçok ustamız şerit zımpara kullanıyor. Yani velhasıl burada birçok ustamız işini kolaylaştırmak için birtakım makinaları kullanmakta. Siz de sizin seçiminiz olan cncyi kullanmayı seçmişsiniz. Diğer arkadaşlar kağıt üzerinde çalışırken siz 3 boyutunu yapmışsınız. Sonuçta otomatik diye birşey yok her aşamada el işinde olduğu gibi hata yapma yanlış hesaplama ihtimali var. Ben bir eseri kıymetlendiren şeyin işlevsel görsel güzellik gibi başlıklarının yanında üzerindeki emek olduğunu da düşünüyorum.  Velhasılı ben sizin 2. bıçağınızı görmek isterim. 3.yü 4.yü  10. yü. Ve bunada bıçak sanatı forum üzerinden görmekte beni hayli mutlu eder.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #66 : 02 Aralık 2016, 15:10:09 »
teşekkurler mehmet bey .. inşaAllah calişmalarimi paylasmaya devam ederim

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #67 : 02 Aralık 2016, 22:38:56 »
  Valla bıçağın tek blok olması gerçekten çok ilginç bir fikir. Aynı üretim yöntemiyle (yani monoblok bir yapıyla) daha farklı tasarımlarınızı görmek isterim aslında. Metal işleme konusunda uzmansınız. Şöyle bir fikir vereyim haddim olmayarak. Bu tip bir yapıda bıçak haliyle biraz ağır olabilir. Sapın alt tarafından yani bayrağın olduğu taraftan namluya doğru uzunlamasına bir iki delik delerek sapın içinin biraz boşaltırsanız epey hafifler diye düşünüyorum. Açılan deliğede aynı malzemeden minik bir kapak sıkıştırırsanız tamamdır.

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #68 : 03 Aralık 2016, 00:13:11 »
daha oncede bir kac arkadasimiz sordu agir olmazmi diye hatta gramini soran oldu  tartip yazamadim fakat agir olmadigi kanaatindeyiz.. özellikle denge noktasini cok iyi yakaladigimizi dusunuyorum.. bakalim kismet olursa farkli bir çakı düşüncem var.. teşekkür ederim sağolun

bansheee

• 6
  • Meslek: Müh.
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #69 : 15 Ocak 2018, 03:59:02 »
Kendim farklı tiplerde ve malzemelerde kamp(outdoor) ve mutfak bıçaklarına sahibim. Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Yazmasam da forumdaki çoğu topic i okuduğumu söyleyebilirim.Ancak bu bıçağı görünce duramadım.Umarım eleştiri sınırlarını zorlamış olmam.Gördüğüm açık ara en çirkin bıçak

*Namlu ve kabza orantısızlığı.Kabza çok büyük ya da namlu kısa
*Namlunun şekli(şekilsizliği).Küt kaba  buna rağmen kuvvetli güvenilir bir duruş sergilemiyor
*Ay yıldız işlemesinin kabalığı
*Bıçak ağzındaki değişkenlik.Bu ilk göze batan kısım.

Bir de bıçak ağzı açmakta bu kadar özensiz çalışan birisi ısıl işlem gibi hassas bir prosesi kim bilir nasıl yönetti sorusu kafamda canlanıyor.

Anlıyorum çok zaman ve emek vermiş olabilirsiniz ancak bu bıçak daha çok ustalaşma yolunda atılan ilk adım gibi(ressamın acemilik yıllarındaki eskizi gibi düşünebiliriz) Yıllarını verip ustalaşan birinin çıkarttığı yapıt değil.

Son olarak bu ürünün tekrar üretilebilirliği ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum. Ben forumdaki ustaları tanımam(sefa bey...vs) ancak şunu söyleyeyim 10 yıldır imalat ve kalite mühendisiyim. Almanyada inanılmaz dar toleranslarda ürün çıkaran üst-pazar firmalar bile bu kadar iddalı konuşmuyor.

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #70 : 08 Mart 2018, 23:29:28 »
   Açık endüstriyel tasarım açısından sanatsal ve estetik açıdan bir albeni göremedim. Ama siz bıçağınızı seviyorsunuz belli.  Emeğiniz var sonuçta ellerinize sağlık. Birde kendi ellerinizle bıçak yapmayı deneyin. Eminim çok eğleneceksiniz. Ozaman, nacizane belki bıçak işine yaklaşımınız biraz değişir.