Bıçak Sanatı - Forum

UZUN EBATLI KARBON ÇELİĞİ ISIL İŞLEMDE YAMULMA SIKINTISI

Mehmet engin

• *
  • 17
  • Meslek: İdareci
  • Yer: Bursa
Ynt: UZUN EBATLI KARBON ÇELİĞİ ISIL İŞLEMDE YAMULMA SIKINTISI
« Yanıtla #20 : 08 Şubat 2018, 00:45:23 »
Haydar usta Allah razı olsun epey epey karıştırmıştım forumu ama bu konuları sanki görmemişim. Güzelce inceledim, istifade ettim. Kanalları çok güzel açmışsınız tamda aradığım buymuş, ama bende gerekli tertibat bulunmuyor. bir ustadan kılıçların daha sonra kırılabildiğini duydum, sizin yaptığınız kılıçlar duruyormu ?

Mehmet engin

• *
  • 17
  • Meslek: İdareci
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 08 Şubat 2018, 00:49:23 »
Isıl işlem fırınlarında kılıç ısıl işlemi yapmış birileri muhakkak forumda vardır diye düşünüyorum. Forumca tanınan bir arkadaşı aradım ısıl işlem için, tabi yaparım dedi ama epey kırılmalar oluyor diye ekledi, tabi tereddüt ettim. kılıç işinde uzmanlaşmış, işi seriye bağlamış bazı ustalar var muhakkak biraz sırlarından açıverseler  :)

« Yanıtla #22 : 08 Şubat 2018, 01:39:34 »
Isıl işlem fırınlarında kılıç ısıl işlemi yapmış birileri muhakkak forumda vardır diye düşünüyorum. Forumca tanınan bir arkadaşı aradım ısıl işlem için, tabi yaparım dedi ama epey kırılmalar oluyor diye ekledi, tabi tereddüt ettim. kılıç işinde uzmanlaşmış, işi seriye bağlamış bazı ustalar var muhakkak biraz sırlarından açıverseler  :)
Kim bu ustalar, hangi sırlar mesela? Kılıç işinde bilinmeyen bir sır vs yok ki.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #23 : 08 Şubat 2018, 02:58:48 »
Bilmiyorum beni sizmi  aradınız?Çünkü Bursa'dan birisi beni aradı.Sizseniz üç kere ayrı zamanlarda beni aradığınızda durumu anlatmıştım.Bu işe kılıçla başlamanız zaten başlıca bir hata bence!
Daha önce  çelikle vs hiç uğraşmadım dediniz ve bilgim yok dediniz.Hatta m390 ile kılıç yapmak için beni baya telefonda zorlamıştınız bende olmaz diye bastıra bastıra anlattığımı hatırlıyorum. :)
Bu işin sırrı yok incelikleri ve tecrübelerden yararlanma var.Sizin sorununuz malzemenin uzun olması ve sulamada işinizi zorlaştırması.
En basit yöntem mengene 10mm kalınlıkta şart değil 5'er mm sağ ve soluna lama koyup Haydar usta gibi belli yerlerden sabitlersiniz bi demir dövme işi yapan ustaya gidip sulatabilirsiniz ki bunuda iletmiştim size.Lakin söz konusu kişi sizseniz tabi O:-)

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

bobinajcı

• 301
  • Meslek: bobinaj
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #24 : 08 Şubat 2018, 11:52:25 »
mehmet bey kılıçlar duruyor kırılan olmadı
ısıl işlemden sonra belli olur genelde kırılıp kırılmayacagı
 ısıl işlem iyi olmadıysa sorunlar çıkabilir
ocakta ısıl işlem yapılacak olan uzun malzemeleri her zaman ok gibi düzgün dört dörtlük su verilmiş olacagını düşünmüyorum.
size cevap yazan sefa usta, setnogrom ve sitedeki diger ustalardan yardım alarak yaptım  bu işi .
işin sırrı gerekli bilgileri toplayıp yapmaya karar vermek  .sırlar o zaman ayan olur .

“Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma.” HZ. Mevlana