Öncelikle herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağolun..
Cem, bıçağın sahibi solak değil ama solda taşıyorlarmış.
Demek bıçağı solda taşıyorlarmış. Bunu da öğrenmiş oldum. Mantıklı bir sebebi vardır elbet.
.
Çünkü sağ tarafta içi boş dahi olsa tabanca kılıfı taşınır.Bunlar talimname ve nizamnamelerde geçer.Sol tarafta ise bıçak taşımasına izin veriliyorsa bıçak ve kılıfı taşınır.Çünkü bıçak en son çare silahıdır.Solaklarda benim bildiğim yoğun operasyona çıkan biri değilse genelde sağda tabanca veya boş kılıf taşıyor.Genelde çoğu birlikte kılıflar boş taşınır. Bunun amacı en azından bizim bildiğimiz intihar ve cinnet vakalarında tabancaların personel ve erat tarafından kullanımını önlemek.Operasyona giden bazı personelin boş kılıf taşıdığı da vakidir.Bunun yerine personel fazladan tüfek şarjörü taşır.
Bunların hiçbirisi Erat için geçerli değildir.Üzerine tabanca zinmetlenen bir kısım er haricinde mg-3 nişancıları mühimmat kamyon şoförü ve araç komutanı vs bunların hiçbirisi geçerli değildir.Bu saydığımız taife içinde yukaridakiler geçerli değildir.Erat taşımasına izin veriliyorsa süngü taşır ve süngü bıçak değildir.😀 Süngü kolay takilabilsin diye sağ arka tarafta popo üzerinde taşınır.