Bıçak Sanatı - Forum

Bıçaklarda açı bulma tekniğim doğru mu ? Bileme taşı üzerinde*

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
Yahu şu mandela efekti banada oldu heralde,şunla ilgili tonla konu vardı diye hatırlıyorum.Sadece aletle ağız açısını bulma konusu çıkıyor.Benim en büyük sıkıntım mevcut açıyı devam ettirmekte,her bıçağın namlusu farklı olduğundan zorlanıyorum bayağı.

Şimdi öncelikle bıçağımı alıyorum,bir tahta zemin üzerine yatırıyorum.Aşağı doğru sürmeye başlıyorum sürerken kademe kademe kaldırıyorum.Tahtaya takıldığı an açısını bulduğumu düşünüyorum.Sizce bu doğru bir mantık mı ? Bunun dışında başka nasıl açıyı rahatça bulurum bıçağı bilerken ?

İkinci olarak o açıyı sonra bileme taşında devam ettirmeye çalışıyorum,bu sefer takılma olayı olmadığı için gene kayboldu mu diye tereddüte kalıyorum.  :))

roger

• **
  • 67
Değerli ustalarım yokmudur bir şey yazıcak :) deri masatta bu yöntemi uyguluyorum  :D

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Elde bileyleme yontemi disinda aparat kullandınızmi?

Kullanmadiysaniz tavsiye ederim.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

roger

• **
  • 67
Elde bileyleme yontemi disinda aparat kullandınızmi?

Kullanmadiysaniz tavsiye ederim.
Lansky felansa kullanmadım  ???

Aydın Karakişi

• 1613
Lansky den daha profesyonel olanlarini tercih edin.Tavsiye ederim memnun kalırsınız.
Örnek.
NFK

roger

• **
  • 67
Lansky den daha profesyonel olanlarini tercih edin.Tavsiye ederim memnun kalırsınız.
Örnek.

Bunlar elbette ikinci seçenek,ben serbest taşda kendimi geliştirmek istiyorum efenim

Aydın Karakişi

• 1613
O zaman elde bileme yönteminde acıyi bozmamak icin
bıcagin alt yuzeyine konan acili basit parcalar oluyor bicagi onun uzerine koyup hareket ettirebilirsiniz.
NFK

roger

• **
  • 67
O zaman elde bileme yönteminde acıyi bozmamak icin
bıcagin alt yuzeyine konan acili basit parcalar oluyor bicagi onun uzerine koyup hareket ettirebilirsiniz.
en kötü öyle yapıcam ama elimdeki bıçağın doğal açısını bulamıyorum,kendimce bir mantık kurdum doğru olup olmadığı hakkında emin değilim belkide bıçağın ağzını inceltip kırıcam bu teknikle

higicir

• **
  • 109
  • Meslek: Finans
  • Yer: İstanbul
Tahtada yaptığınızın aynısını taşta yapın. Bıçak çok yatıkken kolay kayarken açıya geldiğinde direnç artacaktır, çıkan ses de değişecektir.

Bileme yaparken de sesi takip edin. Ses değişiyorsa açı da değişiyordur. Bu dediklerim taşın cinsine, çeliğe, kullanılan yağa suya göre değişir. İşin matematiği yok. Tecrübe ve kas hafızası.
Halil İbrahim
Instagram bıçak.ahşap.epoksi.hobi

roger

• **
  • 67
Tahtada yaptığınızın aynısını taşta yapın. Bıçak çok yatıkken kolay kayarken açıya geldiğinde direnç artacaktır, çıkan ses de değişecektir.

Bileme yaparken de sesi takip edin. Ses değişiyorsa açı da değişiyordur. Bu dediklerim taşın cinsine, çeliğe, kullanılan yağa suya göre değişir. İşin matematiği yok. Tecrübe ve kas hafızası.

Üstadım çelik açıya göre nasıl değişiyor ?

higicir

• **
  • 109
Çelik değişmez tabiyki. Çeliğin taşa sürtmesinden çıkan ses değişir. Bıçak çok yatıksa sadece omuzlar taşa değecektir. Bıçak dikleştikçe taşı ısırmaya başlayacaktır. İki durumda çıkan ses farklıdır. Belki tam anlatamadım.

Bıçağı taşa ileri geri sürterken aynı anda açıyı da değiştirin. Sesin değiştiğini duyacaksınız. Aşağıdaki videoda 4 dk 40 sn'de ne demek istediğimin örneği var.

https://www.youtube.com/watch?v=te1KIpGyz-4

Halil İbrahim

roger

• **
  • 67
Çelik değişmez tabiyki. Çeliğin taşa sürtmesinden çıkan ses değişir. Bıçak çok yatıksa sadece omuzlar taşa değecektir. Bıçak dikleştikçe taşı ısırmaya başlayacaktır. İki durumda çıkan ses farklıdır. Belki tam anlatamadım.

Bıçağı taşa ileri geri sürterken aynı anda açıyı da değiştirin. Sesin değiştiğini duyacaksınız. Aşağıdaki videoda 4 dk 40 sn'de ne demek istediğimin örneği var.

https://www.youtube.com/watch?v=te1KIpGyz-4
Estağfurullah ben doğru yöneltemedim soruyu kusra bakmayın,yani açı bulma olayı bıçağın taşı ısırmaya başladığı anmıdır ? Ve ısırması derken taşa takıldığı anı mı kastediyoruz ?

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Örnek.

Aydın abi Yen'i bileme aparatı mı bu?
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

OnurA

• 118
  • Onur
  • Meslek: Biyomedikal
  • Yer: Izmir
Asetat kalemi ile kesici ağızı taşırmadan boyayın. Ağzı taşa bir açıda sürtün sonra ağızdaki kalan mürekkepe bakın. Doğru açıyı bulduğunuzda mürekkepin tamamen silindiğini göreceksiniz.

higicir

• **
  • 109
Isırmaya başladıktan sora 1-2 derece geri yatırın.
Halil İbrahim

roger

• **
  • 67
Isırmaya başladıktan sora 1-2 derece geri yatırın.
ama o zamanda sırtını biliyor gibi hissediyorum

OnurA

• 118
  • Onur
  • Meslek: Biyomedikal
  • Yer: Izmir
Asetat kalemi ile kesici ağızı taşırmadan boyayın. Ağzı taşa bir açıda sürtün sonra ağızdaki kalan mürekkepe bakın. Doğru açıyı bulduğunuzda mürekkepin tamamen silindiğini göreceksiniz.

Internette bununla ilgili görsel buldum paylaşmak istedim.

roger

• **
  • 67
Çok teşekkürler,bir bıçağı bilemeden önce artık bunu deniyorum hafifçe taşa sürtüp anlamaya çalışıyorum. :2up