Bıçak Sanatı - Forum

Garaj Yapımı

pars1994

• **
  • 155
  • Yer: İstanbul
Garaj Yapımı
« : 07 Temmuz 2017, 16:04:32 »
Herkese selamın aleykum bıcak yapımı ıcın alanım olmadıgından dolayı evın arkadasındakı boşluga kapalı garaj yapmayı dusunuyorum hem arabamı koyup hemde bıcak yapımı ıcın malzemelerı koyacagım bır yer olsun ıstıyorum alanım burası sızce bu garajı nasıl yaptırabılırım fıkır verırsenız cok sevınırım

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: Garaj Yapımı
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2017, 16:10:54 »
Merhaba

Yazılı duvar kısmı saniyorum dusundugunuz yer.Kaldirimdan
herhalde 60-70 cm.kot farkı var.Kaldırımdan itibaren iceriye dogru demirden bir rampa yapabilirsiniz.uzerini vede yanlarini kapadimi ön tarafta araba olur arkayıda atölye olarak kullanilabilir.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2017, 16:35:37 »
Merhaba

Yazılı duvar kısmı saniyorum dusundugunuz yer.Kaldirimdan
herhalde 60-70 cm.kot farkı var.Kaldırımdan itibaren iceriye dogru demirden bir rampa yapabilirsiniz.uzerini vede yanlarini kapadimi ön tarafta araba olur arkayıda atölye olarak kullanilabilir.
dogrudur hocam yazılı duvar boyunca yaptırıcam 3 cehpesıne duvar ordurmeyı planlıyorum onunede kapı yaptırırım tanıdıgınız bır usta var mı?

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2017, 17:17:47 »
Yer çok güzel ilk önce belediye ile görüşmeniz gerekir plan proje harici binaya eklenti yaparsanız ilk şikayette yıkarlar. Yok ben göze alırım diyorsanız başka  :) inşallah kimse şikayet etmez biliyorsunuz bugün çok samimi bir komşu yarın en kötü komşu olabilir.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2017, 17:36:21 »
Aynen belediye danışmak şart
Heleki bu işler İstanbulda sıkıntılı işler bütün emeklerinin çöpe gider sonra

Yer çok güzel ilk önce belediye ile görüşmeniz gerekir plan proje harici binaya eklenti yaparsanız ilk şikayette yıkarlar. Yok ben göze alırım diyorsanız başka  :) inşallah kimse şikayet etmez biliyorsunuz bugün çok samimi bir komşu yarın en kötü   komşu olabilir.

Muzaffer

• 133
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2017, 17:56:12 »
Belediye taş yapıya izin vermezse eğer Kutu profil ile iskelet yayıp alçıpanla kapat. Üzerine fileyle sıva yapılabiliyor. Tavanı da OSB denilen tahtayla örtüp üzerine sac yap,2 yada 3 savc kapatır

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #6 : 07 Temmuz 2017, 22:30:22 »
Yer çok güzel ilk önce belediye ile görüşmeniz gerekir plan proje harici binaya eklenti yaparsanız ilk şikayette yıkarlar. Yok ben göze alırım diyorsanız başka  :) inşallah kimse şikayet etmez biliyorsunuz bugün çok samimi bir komşu yarın en kötü komşu olabilir.
iş belediyede bitiyorsa hallederim hocam. :)  dediğiniz gibi bu devırde kımseye guven olmaz ınsan oglu sonucta ne yapıcagı bellı degıl

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 07 Temmuz 2017, 22:32:51 »
İzin Belgesi almayı unutmayın. Söz uçar yazı kalır.
iş belediyede bitiyorsa hallederim hocam. :)  dediğiniz gibi bu devırde kımseye guven olmaz ınsan oglu sonucta ne yapıcagı bellı degıl
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #8 : 07 Temmuz 2017, 22:33:40 »
Belediye taş yapıya izin vermezse eğer Kutu profil ile iskelet yayıp alçıpanla kapat. Üzerine fileyle sıva yapılabiliyor. Tavanı da OSB denilen tahtayla örtüp üzerine sac yap,2 yada 3 savc kapatır
taş yapıya izin vermeyen alçıpana ızın verır mı ama? aslında alçıpan daha uygun olur ama guvenlık acısından taş yapı daha saglam

CANER AKSU

• 75
  • 44
« Yanıtla #9 : 07 Temmuz 2017, 23:46:36 »
Eklenti yapacağınız alan binanızın ortak kullanımına açık bir alan. Bahçe statüsünde. ( Toprak olmaması veya büyük bir alan olmamasına rağmen Teknik olarak böyle adlandırılır.) Bu alana yapacağınız eklenti için öncelikle belediyeden izin almanız gerekli. Bu izni muhtemelen alamayacaksınız. Kaçak yaptığınızda ise yıkımı ve cezası ile uğraşmanız gerekecek. Komşularınız da bu yaptığınız eklentiyi kullanamadığı için ilk fırsatta sizi şikayet edecektir. Öncelikle belediye imar müdürlüğü ile bir konuşmanızı salık veririm.

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #10 : 08 Temmuz 2017, 00:16:42 »
Eklenti yapacağınız alan binanızın ortak kullanımına açık bir alan. Bahçe statüsünde. ( Toprak olmaması veya büyük bir alan olmamasına rağmen Teknik olarak böyle adlandırılır.) Bu alana yapacağınız eklenti için öncelikle belediyeden izin almanız gerekli. Bu izni muhtemelen alamayacaksınız. Kaçak yaptığınızda ise yıkımı ve cezası ile uğraşmanız gerekecek. Komşularınız da bu yaptığınız eklentiyi kullanamadığı için ilk fırsatta sizi şikayet edecektir. Öncelikle belediye imar müdürlüğü ile bir konuşmanızı salık veririm.
Galiba tadilat izni gerekiyor metre kare değişecekse öyle diye biliyorum
Hakuna Matata

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
« Yanıtla #11 : 08 Temmuz 2017, 00:19:04 »
Sizin yerinizde olsam metal iskelete monte edilebilen sandiwic panel kullanırdım.Hem ısı yalıtımı iyi hemde pas vs sorunu yok.Demonte civatalı olursa iskelet taşımasıda kolay olur.
Fakirlik insanı mucit eder...

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #12 : 08 Temmuz 2017, 11:22:43 »
Sizin yerinizde olsam metal iskelete monte edilebilen sandiwic panel kullanırdım.Hem ısı yalıtımı iyi hemde pas vs sorunu yok.Demonte civatalı olursa iskelet taşımasıda kolay olur.
Bu sisteme iki tekerlek ilavesiyle karavana benzetirseniz izinsiz ruhsatsız hallolabilir sanki.

ofis

• 87
« Yanıtla #13 : 08 Temmuz 2017, 18:16:19 »
belediyeden izin işi sizin için kolay anlaşılan.

diyelim ki olmadı.o zaman önce demir profil ile yapılmış sadece üzeri kapalı açık bir garaj yapın.

etraftakilerin gözü alışınca çok kısa bir sürede akşam karanlığında sabaha karşı yani gece kondu mantığıyla gürültü çıkarmadan zamanı geldiğini hissettiğinizde etrafını kapatırsınız.