Herkese merhabalar ben Metin(26) ;
Bir süredir üyeyim, bir çok konu da paylaşım yapılmış yeteri kadar bilgi forumda mevcut şuana kadar onları okuyor kendimce bilgilenmeye çalışıyordum aklımda bir süredir bıçak yapmak var, daha çok kampta kullanmak için bir bıçağım vardı , çok fazla pahalı degil 50TL ye almıştım ama gayet kullanışlı bir bıçaktı fakat kabzası gördüğünüz gibi kırıldı bende hazır bıçak varken ona yeni başlayan birisi olarak bir kabza uydurmayı düşündüm hem yeni başlarken daha kolay olur hemde birşeyler öğrenirim tabi ki sıfırdan bir bıçak yapma isteğim var hatta imkanımda var (amcamın oğlu sıcak demir işiyle uğraşıyor ocak,demir dövme , kesme vs. aklınıza ne gelirse hepsini yapıyor ) fakat ona gitmeden önce kendimce bir kabza ve balcak yapmayı öğreneyim dedim daha sonra istediğim şekilde bir bıçak yaptırıp kabzasını takarım diye düşünüyorm .
Bence bu, kendinizi geliştirmek için iyi bir proje.

... şimdi sorum şu bu bıçağın balçak kısmı yoktu işi bilenler tasarımdan tahmin etmiştir bende güzel bir ağaçtan kabza hoş görünmesi işinde balçak takmak istiyorm kampta ağır işlerde kullanmaktan ziyade yanımda bulunması daha basit işleri halletmesi için kullanıcam ancak ağacı sanırım mehmetmarangozdan temin edebilirm pirinç balcağıda öyle ancak balçağa neyle şekil vericeğimi bilmiyorum.
Bir çift, saplık düzgün ahşap parçasına sahip olduğunuzu düşünüyorum. Hizalara dikkat ederek delikleri delin. Sonra da ahşabı üstüne bıçağı koyup işaretleyin. Ahşabı işaretlenen yerlerin biraz dışından testereyle kesin. Sonra da kalından ince kuma zımparalayarak sap parçalarını düzeltin. Ben sapları perçinlemeyi bu zımparalama işlerinden önce yapıyorum.
bu arda bıçağı tamamen zımparalayıp şuanki siyah formundan kurtarmayı hatta mümkünse parlatmayı birde ucundaki o geriye dönük şeyi güzel bir şekilde kestirmeyi düşünüyorum . beni büyüklerim abilerim bilgilendirirse çok sevinirim herkese kolay gelsin iyi ramazanlar ... 

Üstteki çengeli kesmek bıçak sulu olduğundan dolayı spiral gibi bir alet gerektiriyor. Kesim sırasında sıcaklığın yükselmemesine ağzın suyunu kaçırmamak adına dikkat edin.
Siyah yüzeyi zımparalayarak çıkarabilirsiniz. Bunu yaparken bıçağın perdahı ile ilgili anlatımlara bakmanız faydalı. Eğer ağız içbükeyse bu perdahlama biraz daha sıkıntılı olabilir.