Bıçak Sanatı - Forum

Ağız açısı ile ilgili bir soru ?

çömez

Ynt: Ağız açısı ile ilgili bir soru ?
« Yanıtla #20 : 01 Haziran 2017, 13:14:28 »
Mesela siz dağ bayır bıçaklarında tek taraflı olarak kaç derece yapıyorsunuz ?

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #21 : 02 Haziran 2017, 03:11:22 »
Konuyla ilgili bir gorsel paylasayim.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

çömez

« Yanıtla #22 : 02 Haziran 2017, 14:51:51 »
Zaten açı ölçerek yapmıyorum .Kendim yapmadığım bir bıçakta da hep kesici ağızı tutturuyorum yalnız son görsele göre 12,5 derece olması gerektiğine karar verdim .Konuyu da uzattım herkesten özür dilerim .

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2017, 00:04:40 »
Benim kafamda karıştı , 25 ile bilediğim bıçak deriden dolayı kör oluyormuş .Derinin aşındırıcı özelliğini bilmeyip dik biliyordum .
deride açı bu kadar önemli mi yahu ? deri kemerden söktüğüm deri parçasını tahtaya yapıştırdım son işlemi onla yapıyorum dediğimde bana deri altı üstü bıçağa ne zararı olabilir ki demişti facebookta bir kişi.Kafalar karışık ???

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #24 : 03 Haziran 2017, 10:48:06 »
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6858.msg135345#msg135345
Aklıma bu başlık geldi. Pano eminim yardımcı olur.

çömez

« Yanıtla #25 : 03 Haziran 2017, 12:49:57 »
Basit bir kemer gözüyle bakıyordum ama çok önemliymiş. Deride bitirişi yaparken pürüzsüzleşiyor lakin köreliyor sebebi ise bastırınca açının dikleşmesi , yani bastırınca bıçak 2-3 mm içeri çöküyor ve tam karşısında deri oluyor .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 03 Haziran 2017, 15:36:16 »
Basit bir kemer gözüyle bakıyordum ama çok önemliymiş. Deride bitirişi yaparken pürüzsüzleşiyor lakin köreliyor sebebi ise bastırınca açının dikleşmesi , yani bastırınca bıçak 2-3 mm içeri çöküyor ve tam karşısında deri oluyor .
Yine başka konuya atlamışsın. Deride masatlamaya geçmişsin. Deride olsun isterse sert zeminde masatlama olsun bastırmadan yapılmalı. tabi açı da şaşmamalı....
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 07 Temmuz 2017, 22:51:57 »

çok doğru bir konuya parmak basmışsın,taşta bu kadar sıkıntı olmuyor ama deri masatda bastırmamak gerekli demek bundanmış.