Bıçak Sanatı - Forum

RUSTİK ENZO ÇALIŞMAM

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
Ynt: RUSTİK ENZO ÇALIŞMAM
« Yanıtla #20 : 29 Nisan 2017, 22:44:13 »
Elinize sağlık güzel olmuş.
Aytunç Ayper (itunch)

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #21 : 30 Nisan 2017, 00:00:42 »
Elinize sağlık güzel olmuş.

Teşekkürler :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #22 : 02 Mayıs 2017, 10:06:18 »
eline sağlık Tarık. bıçağın yanları rustik ama sırt kısım yani kalınlık pırıl pırıl olmuş  ;) orada da bazı lekeler görmek istiyor benim gözüm mesela. yüzey kararmasını nasıl yaptın? ısıl işlem sonrası temizlik yapmadan mı bıraktın sadece? kabzada kullandığın ceviz de fotoğraflarda kendisini pek belli edememiş. belki gün ışığında daha çok ortaya çıkıyordur. titiz çalışan birisi için kirli iş yapmak zor olmuştur diye düşünüyorum, ne dersin  :)

herşeyin yanında, güzel ve kullanışlı bir bıçak olmuş. ellerin dert görmesin...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #23 : 02 Mayıs 2017, 10:17:27 »
Titiz işçilik, ister temizlenmiş olsun ister rustik olsun kendini belli ediyor. Emin ustamın dediği gibi sırt parlaklığı dikkat çekiyor. Aslında kabza ahşabını yağladıktan sonra komple asite daldırabilirsin. Bu arada kabza ergonomisi de dikkat çekici. Kalıptan çıkmış gibi her bıçağında standartı yakalıyorsun. Eline sağlık ustam, nefis bir bıçak olmuş  :2up
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #24 : 02 Mayıs 2017, 21:13:53 »
eline sağlık Tarık. bıçağın yanları rustik ama sırt kısım yani kalınlık pırıl pırıl olmuş  ;) orada da bazı lekeler görmek istiyor benim gözüm mesela. yüzey kararmasını nasıl yaptın? ısıl işlem sonrası temizlik yapmadan mı bıraktın sadece? kabzada kullandığın ceviz de fotoğraflarda kendisini pek belli edememiş. belki gün ışığında daha çok ortaya çıkıyordur. titiz çalışan birisi için kirli iş yapmak zor olmuştur diye düşünüyorum, ne dersin  :)

herşeyin yanında, güzel ve kullanışlı bir bıçak olmuş. ellerin dert görmesin...

:). Teşekkür ederim Abi. İlk kez bu tarzda çalışmamım tecrübesizliği sanırım abi. Beklentilerini tam olarak anlıyorum. Isıl işlem sonrası temizlik yapmadım. Sadece inceden ağız kısmına makinada geçip nitrik aside daldırdım. Kabzede ki ceviz çok güzeldi yağla sonlandırdıktan sonra renginde koyulaşma oldu. Bundan sonraki rustik çalışmalarımda bunların hepsini tecrübe olarak kullanacağım. Değerli yorumun için ayrıca teşekkür ederim abi :)

Titiz işçilik, ister temizlenmiş olsun ister rustik olsun kendini belli ediyor. Emin ustamın dediği gibi sırt parlaklığı dikkat çekiyor. Aslında kabza ahşabını yağladıktan sonra komple asite daldırabilirsin. Bu arada kabza ergonomisi de dikkat çekici. Kalıptan çıkmış gibi her bıçağında standartı yakalıyorsun. Eline sağlık ustam, nefis bir bıçak olmuş  :2up

Çok teşekkür ederim Emrah ustam.  :). Yağladıktan sonra korktum aslında asitin tepkisini tahmin edemedim. Bu bundan sonraki çalışmalarımda inşallah :)