Bıçak Sanatı - Forum

Sipiral için taşlama taşı hangisi uygundur?

AbdullahSamedDemir

• *
  • 19
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
Sipiral için taşlama taşı hangisi uygundur?
« : 14 Nisan 2017, 20:13:50 »
Merhaba.

Elimde bosch PWS 700-115 model bir sipiral var ama elimde herhangi bir disk yok.

Bıçak yaparken profil çıkarma ve ağız açmada kullanmayı düşünüyorum fakat uygun bir disk bulduğumdan emin değilim.

Netten baktığıma göre benim aletin hızı 11000 rpm. ama taşlama disklerinde 11000'e uygun taş bulamadım. Hep max 8.000 rpm falan oluyorlar. bunlar uygun olmaz sanırım.

115 mm'lik bir taşlama diski önerebilir misiniz acaba?

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Sipiral için taşlama taşı hangisi uygundur?
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2017, 20:16:30 »
Bosch'un kendi ürünlerinde istediğiniz belki vardır.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2017, 20:33:29 »
    .  Resimdeki tasi kullaniyorum. Inox yazani olacak. Sakın internet fiyatlarını aldanma. toplu alırsanız nalburlarda çok daha ucuza bulursunuz. Çin malidir. Temiz hizli ve kolay keser. Esneme yaptigindan patlatma riski az. Belki biraz daha kisa surede tukenir ama toptan ve coklu miktarda alirsaniz maliyet olarak hepsinden ucuZ kacacaktir
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2017, 20:36:12 Gönderen: gokhand »

AbdullahSamedDemir

• *
  • 19
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2017, 20:48:45 »
    .  Resimdeki tasi kullaniyorum. Inox yazani olacak. Sakın internet fiyatlarını aldanma. toplu alırsanız nalburlarda çok daha ucuza bulursunuz. Çin malidir. Temiz hizli ve kolay keser. Esneme yaptigindan patlatma riski az. Belki biraz daha kisa surede tukenir ama toptan ve coklu miktarda alirsaniz maliyet olarak hepsinden ucuZ kacacaktir

Hocam ben kesmeden ziyade taşlama için arıyordum. Yine de teşekkürler, kesme için bunu göz önünde bulunduracağım.

Bosch'un kendi ürünlerinde istediğiniz belki vardır.

Baktım hocam, varmış. Ama net üzerinden satan 1-2 yer bulabildim adam akıllı. Sanırım onlardan alabilirim daha iyisini bulamazsam. Teşekkürler.

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2017, 20:59:33 »
He bu arada bende bu bosch un pro serisini kullanıyorum. Taş olarakta ne denk gelirse takıyorum şimdiye kadar sıkıntı olmadı.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

AbdullahSamedDemir

• *
  • 19
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2017, 21:11:19 »
He bu arada bende bu bosch un pro serisini kullanıyorum. Taş olarakta ne denk gelirse takıyorum şimdiye kadar sıkıntı olmadı.

Sonra elimizde patlamasın hocam -kelimenin tam anlamıyla-  :))

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2017, 21:51:14 »
Taşın siperliğini çıkarmadığınız sürece taş patlasada size zarar vermez her taş patlayabilir. Siz keseceğiniz taşlayacağınız parçayı kurallara uygun sabitleyin taşı sıkıştırmayın eldiven gözlük ve maskenizi takın başka bişi olmaz.

Sonra elimizde patlamasın hocam -kelimenin tam anlamıyla-  :))

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2017, 11:09:47 »
Bir de taşlama kullanımı konusundaki kuralları öğrenin mutlaka; alete göre vücudunuzun pozisyonu vs...
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2017, 22:11:41 »
Anormal çabuk tükeniyor,Bosch veya Karbosan daha iyi.     Taşlama için 6,8 mm.taşlar bence uygun.                         

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 17 Nisan 2017, 12:43:24 »
Taş yerine flap disk de kullanabilirsiniz.

Samet göç

• *
  • 24
  • Meslek: Memur
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #10 : 17 Nisan 2017, 21:29:32 »
Bende flap diyecektim, 60 kumluk bi flap işinizi görecektir