Tercihler değişebiliyor, bıçağın kullanım alanı da tasarımı etkiliyor.
Ağızdaki kalınlıkta ilk önemli olan, ağzın ısıl işlemde çarpılmamasına yetecek kadar yada daha fazla kalınlık bırakmak.
Diğeri de bu kalınlığın kullanıma uyması. Sert kullanımlar için daha fazla, mutfak gibi kullanımlarda daha ince.
Ben şu anki bıçakta ilk hesapları 1 mm ağız kalınlığı için yaptım. Bu eğeleme aşaması için hedefti. Sonra zımparalamaya başladım, bu biraz düşecek. Isıl işlemden sonra yine düşecek...
Taşlama genişliği tercihe kalmış. Tek taşlamada (scandi) olmayan bir şey bu, tam taşlamada ise bıçağın enine eşit. Bu konuda karar vermek için ene ve amaca da bakmalı. En kaç mm? Bir de, bıçağın kullanım amacı ne? Bıçak mutfak bıçağı ise tam taşlama yapmak iyi bir tercihtir.