Bıçak Sanatı - Forum

Demiri Kesen Bıçak

polatolur

• *
  • 23
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: izmir
Demiri Kesen Bıçak
« : 21 Aralık 2010, 21:02:44 »
Bursalı bıçak ustası Turgut aydemir ile ilgili eski bir yazı ..
belki okumuşsunuzdur.Kendisinin telefonunu arayıp bulmuş ve görüşmüştüm.Bursa ya gidebilseydim bıçak alacaktım ama olmadı.

Acaba Turgut ustanın yaptığı gibibilenmek istemeyen ve demiri kesen bıçaklar yapılabilirmi? ::)

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=627555

Berke Boyacı

Ynt: Demiri Kesen Bıçak
« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2010, 21:10:05 »
Okumuştum... Üstadlar bu konuya bir açıklık getirirse çok iyi olacak aslında bende okuduğum günden beri kafamda bir efsane olarak kaldı Turgut ustanın bıçakları :)

ogün-sinan

• 113
  • Meslek: makine mühendisi
« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2010, 21:12:41 »
Çeliği kesen, işleyen takımlar da zaten çelikten yapılıyor.Dolayısıyla uygun çelikten yapılan bir bıçağın da çeliği kesmesi gayet normal :)

Eski çalıştığım işyerinde tecrübeli bir ustanın her zaman söylediği bir söz geldi aklıma
'' Adam adamı kesiyor, çelik çeliği niye kesmesin''

;)
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2010, 21:15:20 Gönderen: ogün-sinan »

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 21 Aralık 2010, 22:23:09 »
Buck Logosu aklıma geldi

« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2010, 22:29:49 »
fotoğrafını koyduğun Buck logosundaki işi yapmak iyi bir bıçak için sıradan bir işlem olurdu. İyi bir bıçak demiri keser kesmesine de buradaki amaç nedir ben onu anlamadım. Normalde iyi ısıl işlem yapılmış ve karbon oranı da yeterliyse bıçağın demiri kesmesi için geriye bir tek kesme açısı ve kesen ile kesilenin et kalınlığı kalıyor. bıçak kalın kesme açısı geniş ise sürekli demir kesebilirsiniz ( bkz demir makasları, kerpeten..)

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2010, 22:46:25 »
katılmamak elde değil

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2010, 22:58:46 »
öncelikle ustama saygılarımı sunarım, sağolsun. bu işe gönül verdiği için.
bıçakçılığa ve sanatına kendini feda etmiş adam.

medya ya da malzeme çıkmış, bravo
adamlar ne anlar bıçaktan . yazıyorlar iş olsun halkın dikkatini çeksin , haberi satalım diye..

bu arada
Demir kese kese körelmemiş ama kimse yazmamış saç telini, koldaki kılı kesebilmiş mi  :D
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2010, 23:05:54 Gönderen: mehmetşentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2010, 17:32:14 »
Genelde demiri kesip de ağzı bozulmayan bıçakların ağız kalınlıkları abartılı olur, bunlarla keyifli bir şekilde meyva soymak bile kolay değildir. Yani iyi bıçak demek değil demiri kesmesi. İyi bıçak darbesiz bir şekilde tahta yontar gibi demiri rahatlıkla yontabilir, darbe konusu ise bıçağın tipine bağlı....

Kipmen Sanat web sitesi

polatolur

• *
  • 23
  • Meslek: muhasebe
« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2010, 13:38:31 »
BU haberi koyma nedenim olaya açıklık getirmekti..elbette metalleri kesen giyotinler bıçaklar biliyorum..Aslında haberdeki bilenmeden 2000 3000 baş hayvan kesmekten bahsediliyor..Ayrıca bıçak et kalınlığı büyüklüğü normal bildiğimiz kurban bıçakları...Haberi okuyan herkes böyle bıçaklardan sahip olmak ister..Ben ustanın telefonunu bulup konuşmuştum.Mekanına gelirsem isteğime göre sipariş alabileceğini telefonla sipariş almak istemediğini çok yoğun olduğunu söylemişti...