Bıçak Sanatı - Forum

Hamonumu kaybettim hükümsüzdür !!!

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Hamonumu kaybettim hükümsüzdür !!!
« : 15 Mayıs 2011, 22:18:05 »
Taner in gönderdiği hamonlu bıçakları 1 saat 200 derecede (mutfak fırınında) menevişledim. Daha sonra zımparacdan saten bitiriş yapmak için aldığım sıkoç bırayt :) a sürterek temizledim ve hamon kayboldu. Bir bardak sıcak suya bir çorba kaşığı kadar limon tuzu ilave edip bıçağı batırdım ve çıkarıp migrostan aldığım jet marka çelik eşya parlatıcısı (içinde kalsiyum, magnezyum ve silisyum varmış çok ince toz halinde ) ile parmak yardımıyla ovuşturuyorum.  Yarın araba pastası ile de deneyeceğim. Fotoğraflarda görüldüğü gibi hamon tekrar biraz ortaya çıktı. Acaba daha neler yapabilirim yada neleri yanlış yapmışım.

tarpoon

• 4739
Ynt: Hamonumu kaybettim hükümsüzdür !!!
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2011, 22:23:25 »
Orkun sırası ıle 1000+1200+1500+2000 kum zımparasını bıtır takoz ıle sonra  kola doldurduğun bır kabın ıçıne koy.  karardıktan sonra belco araç boya pastası beyaz olan ıncesı hafıfçe ovuştur tekrar bellı olur.  kolanın ıçıne koyacağın zaman muhakkak yağdan arınmıs olmalı. sabunla yıka  ve ılını namluya değdirme ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2011, 22:29:19 »
ve bu işlemi bir kere ile sonlandırma . iyice belli olana kadar aynı tekrarı yapmalısın.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2011, 22:36:59 »
 ???  :D
Kaybetmemişsin yahu, kendisi orada bariz duruyor, sadece biraz ilgi istiyor  ;)
Taner'in dediği gibi en azından 1000 kuma kadar perdah lazım. Çizikler derin gibi, bence 400 veya 220 ile başlamakta yarar olabilir perdaha. Çeliği karartırken (kola veya sirke veya limon vs. herhangi bir asitli sıvı ile) tüm yüzeyin iyice kararmasını bekle sonra parlatma pastası-tozu gibi bişeyle ovala ama çok değil yani elde ettiğin kontrastı kaybetmeye başlar gibi olduğunda dur, yeniden güzelce deterjanla yıka ve iyice durulayıp bir daha karart ve bir daha parlatıcı ile ovala. Her seferinde sert kısım ile yumuşak kısım arasındaki kontrastı arttırırsın. Bunun sonu yok, bir bakmışsın bütün gün yüzelli kere karartma yapmış ovalıyorsun, hala biraz daha kontrast olsun diyip duramıyorsun, yani fena alışkanlık yapar, dikkatli ol  >:D  :)

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2011, 22:57:52 »
Sivrilik için değil meraktan bir soru sormak istiyorum. Şimdi hamonu asıl ortaya çıkartan çeliği asitle falan karatmak ya. Perdahın buna yararı oluyormu yoksa çizikli bir bıçakta hamon belirgin olurmu. Olsa bile hoş durmaz tabi ama benimkisi sadece merak...