Bıçak Sanatı - Forum

Örs..

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Örs..
« Yanıtla #60 : 28 Şubat 2017, 23:23:21 »
Hocam benim gördüğüm endüksiyonla sertleştirmeler genelde işlenen parça ebatlarına göre ayarlanmış şok ısıtıcılıydılar.Amacı enerji tasarrufu olmalı.Endüksiyonla sertleştirme konusunu araştıracağım.Kanca fabrikasına yakınım orayada sorabilirim ama çok umutlu değilim.Sonuç olmumsuz olursa kendim yapsam ısıl işlemde hangi rengi görmeliyim veya mıknatıs testimi uygulamalıyım non ferromanyetik anı yakalamak için.Burada parça komple sertleşecek olsa klasik 1045 ısıl işlemi uygulanır ama kabuk sertleştirmeyi ateşle yapma mevzusunda yeterli kaynak bulamadım.Benim gibi seyyar örs yapacak arkadaşlarada kaynak olur inş bu durum.

Neden 20 ile 30 kilo arası bir örs edinmiyorsunuz?

« Yanıtla #61 : 28 Şubat 2017, 23:32:46 »
Hocam benim gördüğüm endüksiyonla sertleştirmeler genelde işlenen parça ebatlarına göre ayarlanmış şok ısıtıcılıydılar.Amacı enerji tasarrufu olmalı.Endüksiyonla sertleştirme konusunu araştıracağım.Kanca fabrikasına yakınım orayada sorabilirim ama çok umutlu değilim.Sonuç olmumsuz olursa kendim yapsam ısıl işlemde hangi rengi görmeliyim veya mıknatıs testimi uygulamalıyım non ferromanyetik anı yakalamak için.Burada parça komple sertleşecek olsa klasik 1045 ısıl işlemi uygulanır ama kabuk sertleştirmeyi ateşle yapma mevzusunda yeterli kaynak bulamadım.Benim gibi seyyar örs yapacak arkadaşlarada kaynak olur inş bu durum.

Neden 20 ile 30 kilo arası bir örs edinmiyorsunuz?

Aynı fikirdeyim, olanak varsa 250 TL civarında bir paraya mal olur ve ömür boyu her işte kullanılır. Olmadı, tren rayı parçası da gayet iyi iş görüyor. Bu işle uğraşmak çok zaman ve paraya mal olabilir.

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
« Yanıtla #62 : 28 Şubat 2017, 23:37:18 »
Malesef şuan apartman hayatında örs edinsemde kullanamam.Bunu seyyar kulplu yaptım istediğim yere taşımak için.Kafadan kulplu oldugundan dengeli taşınıyor fakat örs olsa zor taşınır.İlerde inş bahçeli eve gecince hobi atölyemi kurmayı planlıyorum.O zamana kadar ufak tefek örs işlerimi bununla idare etmem gerekecek.Burada birçok arkadaşta aynı soruna sahip.Şimdilik çoğunlukla talaşlı imalat çalışmayı planlıyorum.
Fakirlik insanı mucit eder...

Ali T.

• **
  • 232
« Yanıtla #63 : 28 Şubat 2017, 23:41:12 »
Hocam bende aynı fikirdeyim ama malum apartman hayatı açık hava cezaevi gibi.Atölyemi kurunca kanca marka örs mengene hepsini edinebilirim inş ama zamana ihtiyacım var.Kanca fabrikası olumlu yanıt vermezse oksi asetilenle ısıtıp su vercem inş.Sonuçları paylasırım inş.Aynı soruna sahip arkadaslara yol gösterir.

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #64 : 01 Mart 2017, 10:01:13 »
Önerileriniz için teşekkür ederim fakat elimde şu an kütük yok , çıkma kapı kasası ve birkaç 5x10 cm
ebadında ahşap var onları birleştirip bir sehpa yapmayı düşünüyorum.
  Ses konusunda tatmin olmazsam bir kütük edinirim(Ses benim için problem değil de komşular rahatsız olmasın).
Ahmet bey konyadaki firmayı bende gördüm ama örsün kalitesini bilemediğim için cesaret edemedim eğer siz kullandıysanız biraz sağlamlıgından bilgi verebilirmisiniz. Benim gördüğüm firma PEKSAN.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #65 : 01 Mart 2017, 10:27:48 »
Bu örsten mi bahsediyorsunuz?

http://peksanmakina.com/urundetay/42/demirci-orsu

Örs için bunu demişler:
"1040 değerinde GS52 Analizli Çelik Döküm Örs Yüzey Taraması yapılıp indiksiyon ile Semente edilmiştir."

Bu örsten gören kullanan var mı? Yada bu firmanın diğer ürünlerini tanıyan?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #66 : 01 Mart 2017, 12:12:41 »
Evet bu örsten bahsetmiştim.

bora de.

• *
  • 21
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #67 : 24 Nisan 2017, 18:01:20 »
Biraz hortlatmış gibi olucam konuyu fakat yakın zamanda örs almak için istanbulu gezmeyi planlıyorum 20-30 kg bişey yeter sanırım yeni başlayıp bıçak yapıcak biri için fakat sorum şu istanbulda nerelerde bulma olasılığım daha fazla (bütçem 200-250 tl civarı)

Ali T.

• **
  • 232
« Yanıtla #68 : 24 Nisan 2017, 19:16:48 »
Sıfır alacaksanız kancaya bu bütçe yetebilir.Yada ikinci el peddinghaus, lokomo vs gibi temiz bulabilirsiniz ama ikinci el nerede bulunur net bilmiyorum.Hurdacılarda ve özellikle tersane hurdacılarında bulunabilir.Ama hurdacıların kimisi kilosu 2 liradan veriyor kimisi sıfırından pahalı satmaya çalışıyor.