Bıçak Sanatı - Forum

evde bicak yapimi

Erkn394

• *
  • 7
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Iğdır
evde bicak yapimi
« : 05 Ocak 2017, 21:45:12 »
Arkadaslar nereye bakacagimi bilemedim veya bu konuyla alakali bi baslik varmi onuda bilmiyorum goremedim onun icin buraya bi konu acmak geldi aklima.
Arkadaslar simdi elimde sifir malzeme var yani hic bisey yok bu bicak yapimi icinde kucukde olsa bi mekan lazim die dusunuyorum ama o kucuk mekanda yok ve evimin bi odasini bu ise ayirsam ve hobi mengenesi isitmak icin salome alsam odayi bu ise ayirsam acaaba evde olurmu bu arada celigi doverek yapmak istiyorum bu sekilde yapan oldumu hic evine veya biyere kucuk capli bi mekan kurdunuzmu bunun icin gerekli malzemeler nelerdir ve normal tupe salome takarak gerekli isiyi elde edebilirmiyim bu tur konularda yardima ihtiyacim var arkadaslar

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
Ynt: evde bicak yapimi
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2017, 21:55:41 »
Merhabalar. Forumda birçok konu var içinizde de istek var olduğunu düşünüyorum. Bu linklere bakarsanız bazı sorularınıza cevap bulabilirseniz. Dilerim istiyorsanız bu işi yaparsınız. Forumda biraz gezinirseniz çok güzel bilgilere ualşacaksınız.
Basit Bıçak Yapımı:
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=514.0
Bıçak yapımındaki değişkenler( adımlar):
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1039.0

Erkn394

• *
  • 7
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Iğdır
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2017, 21:58:28 »
Tesekkurler kardesim saolasin
Telefondan baglaniyorum internete onun icin biraz zor oluyor bakamadim tum sayfalara konulara genede tesekkur ederim

higicir

• **
  • 109
  • Meslek: Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2017, 22:52:51 »
Nacizane tavsiyelerim:

Bu işi evde yapacaksanız

Döverek yapmak yerine düz lama alıp kesip aşındırarak çeliği şekillendirin.
Ateş işini eve sokmayın. Isıl işlemi dışarıda yapmanın veya yaptırmanın yollarını arayın.

Demir testeresi, demir ve ağaç eğeleri, eğeleme rampası ve güzel bir mengene ile (hobi mengenesi çok yetersiz kalır) bu işi yaparsınız. Duruma göre aletlerden yavaş yavaş makinalara geçersiniz.

Evde ateş işi çok sakat olur. Dövme işi de malum aşırı gürültü yapar.
Halil İbrahim
Instagram bıçak.ahşap.epoksi.hobi

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2017, 11:39:35 »
Evde sadece egeleme rampasi kullanarak vicak yapin. Ufak bile olsa makina calistirmayin.o tozun nerelere gidebilecegini tahmin bile edemezsiniz :) apartmanda oturuyorsaniz ege sesi bile komsularinizi rahatsiz edebilir . tecrube ile sabittir. :)

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2017, 02:58:06 »
Bir duz lama eğe,zimpara kagitlari,metal testeresi,iskence ve kucuk bir masa mengenesi ile isinizi gorursunuz fakat isil islem konusunda bence yardim almalisiniz bu arada apartmaninizin ses yalitimi yeterli degilse testere ve ege sesi komsularinizi rahatsiz edebilir simdiden kolay gelsin...

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2017, 07:14:40 »
Arkadaslar nereye bakacagimi bilemedim veya bu konuyla alakali bi baslik varmi onuda bilmiyorum goremedim onun icin buraya bi konu acmak geldi aklima.
Arkadaslar simdi elimde sifir malzeme var yani hic bisey yok bu bicak yapimi icinde kucukde olsa bi mekan lazim die dusunuyorum ama o kucuk mekanda yok ve evimin bi odasini bu ise ayirsam ve hobi mengenesi isitmak icin salome alsam odayi bu ise ayirsam acaaba evde olurmu bu arada celigi doverek yapmak istiyorum bu sekilde yapan oldumu hic evine veya biyere kucuk capli bi mekan kurdunuzmu bunun icin gerekli malzemeler nelerdir ve normal tupe salome takarak gerekli isiyi elde edebilirmiyim bu tur konularda yardima ihtiyacim var arkadaslar
Bir arkadasım ayrica forum.üyesi. 3mtkare kapali balkonuna
Atolye kurmustu 2 kişi yanyana duramiyorduk. Cok guzel isler cikariyor.Ama alt ust komsuya tatli almaktan biktim diyor  :D
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2017, 09:32:59 »
Evde (Apartmanda) bıçak yapımı gerçektende zor. Ses, komşular, yer, temizlik konularına çözüm bulunması gerekiyor. Kış aylarında balkonda soğuk nedeni ile çalışılmıyor. Ama yinede bıçak yapmak istenirse Hazır profil, hatta ağzı açılmış ve suyu verilmiş bir profil ile başlamak ve sonuçları görmek daha mantıklı diye düşünüyorum. Eğer başarılı olunursa hazır lama ile çalışılabilir.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2017, 10:33:56 »
Basit işler harici evde olmaz, bu işin tehlikeli yanlarını unutmayın. Zımpara ve basit egeleme işleri harici evde olmaz.

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2017, 17:21:57 »
Apartmanda atölyede çalışmak  benim de mağdur olduğum bir konu.Tam çalışmaya başlayacağım; "Acaba geç mi oldu?" "Komşular rahatsız mı olur?" hevesim kaçıyor.Allah c.c. yardımcımız olsun...
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2017, 22:57:05 »
Ben sıkı giyinip balkona çıkıyorum. Arada biraz ses çıkıyor, akşam altıdan sonra çalışmayı bırakıyorum; ama idare ediyor.

cem eser

• 752
« Yanıtla #11 : 29 Ocak 2017, 12:08:39 »
Bora bey ben balkonda da çalışamıyorum artık.Alt komşum geçenlerde sesten rahatsız olduğunu söyleyince yerin dibine geçtim.Şimdi elime testere ya da eğe almaya korkar oldum  :)

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
« Yanıtla #12 : 29 Ocak 2017, 23:32:50 »
Ben 4 yıllık bocalama döneminden sonra (arada taşınmada var) abimin atölyeye geçtim. Zaten ayda birkaç saat vakit ayırabiliyorum oda eğer atölye müsaitse çalışıyorum. Apartmanda yaşayanlar için büyük sıkıntı. Ama müzisyen bir arkadaşımın tavsiyesi belki işinize yarar. Küçük tuvalet (eğer varsa Yoksa kullanıcağınız oda)duvarlarına yumurta kolisi yada strafor yapıştırırsanız ses yayılmaz. Tabi çalışacağınız masayada dikkat edin

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #13 : 30 Ocak 2017, 16:53:21 »
Bora bey ben balkonda da çalışamıyorum artık.Alt komşum geçenlerde sesten rahatsız olduğunu söyleyince yerin dibine geçtim.Şimdi elime testere ya da eğe almaya korkar oldum  :)

Aslında siz de haklısınız, duruma göre komşu da haklı sayılabilir. Yerin dibine geçecek bir durum yok bence. Bir şekilde uzlaşmaya gidilebilir  :)

cyhntskn

• *
  • 14
  • Meslek: teknıker
« Yanıtla #14 : 31 Ocak 2017, 15:43:31 »
Aile binasında oturdugum icinbir de alt katta oldum mu veriyorum ayarı gece 23:00 kadar sese devam idare etsinler artık  ;D ;D ;D egeleme rampasını yapıyorum yakında cıkar kolay gelsin şimdiden arkadaslar

cem eser

• 752
« Yanıtla #15 : 01 Şubat 2017, 11:05:20 »

Aslında siz de haklısınız, duruma göre komşu da haklı sayılabilir. Yerin dibine geçecek bir durum yok bence. Bir şekilde uzlaşmaya gidilebilir  :)

Valla ben komşuya hak verdim :)
O yüzden işe de ara verdim.Allah nasip ederse bu yaz döneminde faaliyete geçireceğim  bir atölye projem var.O zaman rahata ereceğim.