arkadaşlar merhaba, uzun zamandır üzerinde denemeler yaptığım ve yeni yeni ortaya çıkan puro çakılarını sizlerle paylaşmak istedim. bu arkadaşları puro makası, puro kesme çakısı veya puro çakısı gibi iki-üç farklı şekilde isimlendirebiliyorlar, o sebeple başlığı açarken biraz kararsız kaldım. çalışma tamamen özgün olup bir kaç puro kullanan arkadaşın desteği ve önerileri ile sonuçlandırıldı. kullandığım çelik 3 mm ck75, toplam boy 15 cm, namlu boyu ise 6,5 cm. ısıl işlem sonrası namluya meneviş uygulamadım, bu çakılar çok hassas şekilde kullanılacaklar, darbeye veya zorlamaya maruz kalmayacaklar düşüncesi ile. eğer riskli bir durum var ise ustalarımdan yorum bekliyorum.
bu paylaşımı perşembe öğlenden önce yapmayı planlıyordum, konuyu açmış fakat henüz yazmaya başlamamışken uzun zamandır tedavi gören bir çocukluk arkadaşımın aramızdan ayrıldığını öğrendim ve bu sebeple bu çakılara hem açık haldeki formlarının benzemesi sebebiyle hem de arkadaşımın hatırası niyetiyle "Elif" ismini vermeyi düşündüm.
bir kaç farklı uygulamayı fotoğraflarda görebilirsiniz. değerli görüş ve önerilerinizi, yorumlarınızı bekliyorum.