Bıçak Sanatı - Forum

menevişleme yapmaya calıstım.

Mustafasezer

  • ***
  • 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
menevişleme yapmaya calıstım.
« : 17 Aralık 2016, 14:47:52 »
Suyunu verdiğim 1060 celıklerın,daha sonra aynı yerde menevişlemesini yapmaya calıstım.
Nekadar doğru yanlış zamanla tecrube ederek öğreneceğim. ama suanda böyle yaptım

https://youtu.be/P5hbdx3lZKc

İsmail ULUSOY

  • ***
  • 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
Ynt: menevişleme yapmaya calıstım.
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2016, 16:23:43 »
Sertliği ni denemek fayda var. Geçen ki gibi olmaz inşallah... :)

merter

  • ***
  • 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
Ynt: menevişleme yapmaya calıstım.
« Yanıtla #2 : 17 Aralık 2016, 16:32:00 »
Ya alt tarafı mutfak fırınına atacaksınız. :)  200-250 derece civarı yeterli. Ne diye bu kadar uğraşıyorsunuz  :)

Ynt: menevişleme yapmaya calıstım.
« Yanıtla #3 : 17 Aralık 2016, 17:28:38 »
Olmuş bence.

Mustafasezer

  • ***
  • 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
Ynt: menevişleme yapmaya calıstım.
« Yanıtla #4 : 17 Aralık 2016, 17:49:09 »
Ya alt tarafı mutfak fırınına atacaksınız. :)  200-250 derece civarı yeterli. Ne diye bu kadar uğraşıyorsunuz  :)
onceden fırınmı vardı.
Elbet fırına atılabılır ama farklı yontemlerı varsa eski usul yontemler bence daha mantıklı

Mustafasezer

  • ***
  • 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
Ynt: menevişleme yapmaya calıstım.
« Yanıtla #5 : 17 Aralık 2016, 17:51:23 »
Olmuş bence.
Sefa hocamın kılıca oan ocakta suyunu verdıkten sonra menevıslemeyı yıne aynı sekılde yaptıgını gordum
Bıcagı mengeneye sıkıstırıp kırılmasını goze aldım saga sola esnettım o esnemede kırılmadıysa bu bana yeter dıye dedim