Bıçak Sanatı - Forum

Aileye Yeni Katılan Örslerim

Muzaffer

• 133
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Kayseri
Ynt: Aileye Yeni Katılan Örslerim
« Yanıtla #20 : 27 Aralık 2016, 08:53:49 »
Koskoca memlekette gezmediğim eskici kalmadı, 1 tane bile örs bulamadım siz koleksiyon yapmışsınız.
Paylaşmayın böyle şeyler  :( :(

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #21 : 27 Aralık 2016, 13:12:48 »
Linki açar açmaz çıkan demirciyi ilk bakışta  kime benzettiniz :)

gökhan Bakla :)

Erdoğan linki açınca aha gökhan usta dedim  :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #22 : 27 Aralık 2016, 20:49:32 »
Soytürk örslerin harika .hayirli olsun. Sana tavsiyem satıh taşlama eğer o orslerinn üstünü yüzey taşlama sildirirsen süper olur tabi tarihi eser olarak saklamayacaksan. Ikincisi ta birinci dunya savasindan kalma gibi. Belki antika degeride vardir. Bendede mengene toplama meraki olustu. 6 tane demirci mengenem var :)

Teşekkür ederim. Yok taşlatmayı düşünmüyorum peddinghauz aolan zaten yüzeyde sıkıntı yok diğeride iş görür halde ben kıyamam o yavrulara taşlamanın değmesine ^-^.   Valla bende şuan için 3 tane ayaklı olmakla birlikte irili ufaklı 12 tane mengene var  ::)

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #23 : 28 Aralık 2016, 08:49:15 »
ustam hayırlı olsun.bende rastgele topluyorum her şeyden. geçen bit pazarında yerde boylu boyunca yatan demirci mengenesini almadım 2 gün vicdan azabı çektim.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #24 : 28 Aralık 2016, 09:51:57 »
Soytürk örslerin harika .hayirli olsun. Sana tavsiyem satıh taşlama eğer o orslerinn üstünü yüzey taşlama sildirirsen süper olur tabi tarihi eser olarak saklamayacaksan. Ikincisi ta birinci dunya savasindan kalma gibi. Belki antika degeride vardir. Bendede mengene toplama meraki olustu. 6 tane demirci mengenem var :)

Teşekkür ederim. Yok taşlatmayı düşünmüyorum peddinghauz aolan zaten yüzeyde sıkıntı yok diğeride iş görür halde ben kıyamam o yavrulara taşlamanın değmesine ^-^.   Valla bende şuan için 3 tane ayaklı olmakla birlikte irili ufaklı 12 tane mengene var  ::)

Benim mengenem döver seninkileri :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #25 : 28 Aralık 2016, 09:53:23 »
Hayırlı olsun Soytürk, ;)

Noluyo yaa !!! ::)
Arada beni de kaynatmışınız  8)

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #26 : 28 Aralık 2016, 10:42:33 »
Hayırlı olsun Soytürk, ;)

Noluyo yaa !!! ::)
Arada beni de kaynatmışınız  8)

Ustam yazılar ingilizce okuyamayınca fotolara yoğunlaşıyoruz  hep oyüzden oluyor :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 28 Aralık 2016, 22:29:08 »
Hayırlı olsun.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #28 : 29 Aralık 2016, 08:53:24 »
ustam hayırlı olsun.bende rastgele topluyorum her şeyden. geçen bit pazarında yerde boylu boyunca yatan demirci mengenesini almadım 2 gün vicdan azabı çektim.

Ah ahhh, keşke alsaydınız bundan 3-5 sene sonra hiç bulunamayacak ürünler bunlar  :(

Benim mengenem döver seninkileri :)

Eyvallah bak işte buna diyecek hiç bir sözüm yok, arkadaşı buradan saygı ile selamlıyorum  ^-^

Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olur İnşallah  :)

hüseyin özbay

• *
  • 29
  • Meslek: kamu
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 29 Aralık 2016, 11:12:53 »
hayırlı olsun.sağlıklı huzur dolu günlerde kullanmanızı dilerim.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #30 : 29 Aralık 2016, 22:11:04 »
hayırlı olsun.sağlıklı huzur dolu günlerde kullanmanızı dilerim.

Sağ olasın Hüseyin kardeşim, yardımlarından dolayı teşekkür ederim sayende buldum bu güzellikleri tekrar teşekkür ederim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #31 : 29 Aralık 2016, 23:00:15 »
Buna benzer olan eski örslerde bu oyuk taraf da kullanılırmış. Zırh yapımında.... Yalnız bundaki oyuklar fazla köşeli..

Bu arada; örsün tarzının Art Deco olduğunun da notunu düşeyim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #32 : 30 Aralık 2016, 14:54:08 »
hayırlı olsun örslerin soytürk yalnız bunların zekatını vermeniz lazım  :D bunların zekatı canı çeken kardeşlerine arada sırada kullandırmandır,  :2up

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #33 : 30 Aralık 2016, 20:17:45 »
Kızma soyturk abi ama aklıma Türk filminden bir sahne geldi "vurucam kırbacı vurucam kırbacı "  :D 
O hesap, vurucam cekici vurucam cekici  :D
Evet Hüseyin bey gerçekten nasıl yapıyor bilmiyorum ama çok iyi örsler buluyor. Ben de Hüseyin beyden 30 kg lik örs edindim yakın bir zamanda.
Bu arada Hüseyin bey bana da, hediye babında  sagolsun, çok güzel de bir çekiç gönderdi :) buradan tekrar teşekkür ederim. O örsü hızlı davranıp iyiki almışım yoksa kesin omunda soyturk abi alacakmış  :D
 E artık havalar biraz ısınıp atelyemi tamamlamaya başlayınca ocak yapmak icin siz değerli üstadların bilgilerine başvurup, konu üzerine konu açacağım burada  ;D
Beni bu guzel havalar mahvetti

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #34 : 30 Aralık 2016, 22:28:56 »
Buna benzer olan eski örslerde bu oyuk taraf da kullanılırmış. Zırh yapımında.... Yalnız bundaki oyuklar fazla köşeli..

Bu arada; örsün tarzının Art Deco olduğunun da notunu düşeyim.

:2up :2up :2up

hayırlı olsun örslerin soytürk yalnız bunların zekatını vermeniz lazım  :D bunların zekatı canı çeken kardeşlerine arada sırada kullandırmandır,  :2up

Yok bende öyle bir zekat ,en sevmediğim şeydir malzememin kullanılması   >:D

Kızma soyturk abi ama aklıma Türk filminden bir sahne geldi "vurucam kırbacı vurucam kırbacı "  :D 
O hesap, vurucam cekici vurucam cekici  :D
Evet Hüseyin bey gerçekten nasıl yapıyor bilmiyorum ama çok iyi örsler buluyor. Ben de Hüseyin beyden 30 kg lik örs edindim yakın bir zamanda.
Bu arada Hüseyin bey bana da, hediye babında  sagolsun, çok güzel de bir çekiç gönderdi :) buradan tekrar teşekkür ederim. O örsü hızlı davranıp iyiki almışım yoksa kesin omunda soyturk abi alacakmış  :D
 E artık havalar biraz ısınıp atelyemi tamamlamaya başlayınca ocak yapmak icin siz değerli üstadların bilgilerine başvurup, konu üzerine konu açacağım burada  ;D

Hayırlı olsun güle güle kullan bu arada bugün bilye testi yapma imaknı buldum gerçekten süper  :2up :2up :2up