Bıçak Sanatı - Forum

ik defa bıçakyapacak bir kardeşinize hangi tarzda bir bıçak tavsiye edersini

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
 :)yöntem  ve de basit olan bir model benim elimde alet olarak bir adet sulu taş motoru  eye ler diyeyim mengenem bilimum ıvır zıvır  var ama foruma  üye olmadan önce  debitane HHSS CELİĞİNDE BİR BIÇAK YAPTIM   baya bı uraştım şimdi burdan öğrendiğm kadarıyla kendimişanslı hissediyorum  saygılar

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
:)yöntem  ve de basit olan bir model benim elimde alet olarak bir adet sulu taş motoru  eye ler diyeyim mengenem bilimum ıvır zıvır  var ama foruma  üye olmadan önce  debitane HHSS CELİĞİNDE BİR BIÇAK YAPTIM   baya bı uraştım şimdi burdan öğrendiğm kadarıyla kendimişanslı hissediyorum  saygılar

öncelikle kolay gelsin diyeyim  hss çelikle uğraştıysanız ck serisi size bayağı yumşak gelir ozaman :)
öncelikle fazla uğraşmak istemiyorsanız 20-25cm lik küçük bıcaklarla başlamnızı tavsiye ederim taşlamsı ve son rutuşları daha kolay oluyor
bendeki zabellahlardan iyi biliyorum  ck serisini kendinizde sertlewştirebilirsiniz ama paslanmasıda cabsı iyi korumak ve kolamak lazım ama keskinli en iyi olanlardan.
kendime kulanımlık iki tane yaptım atöyede sağa sola kulanıyorum biri ck diğeri d2 birde aebl den vbar oda deri kesiminde en iyisi oluyor mubaret jilletle yarışıyor :)
fazla uğraşmıyayım dersenizde hazır profil kulanın derim   ;)

saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim çeliği alırken aynen yazdığınız gibimi alıcaz isimleri bu şekilde mi geçiyor piyasada bulunduğum  semtte  çelik alabileceğim yer ler var  ck  d2  gibi söylersem verirler :saygılar